Confesiunile unui detectiv particular: „Doamnele înşală emoţional, bărbaţii doar sexual”

Trădarea pentru o femeie presupune o durere imensă, la fel ca și pentru un bărbat. Singura diferență este că ea de obicei are tendința de a ierta, însă șansele ca el să treacă peste un adulter sunt minime.

separator
1467610506ae6344f6
Dragoş R. este directorul unei firme de detectivi particulari din Mureş, de mai bine de 10 ani. Femei şi bărbaţi i-au cerut ajutorul în a afla dacă partenerul de viaţă îl/o înşală. A văzut familii destrămându-se şi a avut parte de reacţii diverse.Pentru că are şi o licenţă în psihologie, îi este mai uşor să gestioneze astfel de situaţii, dar şi să înţeleagă cum şi de ce se întâmplă ca unul din parteneri „să calce strâmb”.


„Unul din motivele dominante în destrămarea unui cuplu este infidelitatea, sau „înşelătoria”, după cum greşit şi incomplet se exprimă majoritatea oamenilor, în opinia mea. Cauzele unei asemenea situaţii sunt desigur complexe şi nu pot fi sintetizate doar referindu-ne la latura emoţională, la cea sexuală, materială sau oricare alta, ci la un cumul în care proporţiile diferă de la caz la caz.
După mai mulţi ani în care am avut de-a face cu situaţii diverse de cuplu, am observat că pe lângă ingredientele care o fac dorită, dragostea conţine în ea şi gelozie şi o potenţială trădare, care pot sau nu să se materializeze. Pentru că, într-un cuplu este nevoie de permanentă reconfirmare, noutate, atenţie, comunicare, sinceritate, înţelegere, înţelepciune şi iertare. Spuneam la început că nu sunt de acord cu folosirea termenului de „a înşela” ca sinonim cu infidelitatea, deoarece acesta presupune că ceeace faci, faci pentru a-l induce pe celalalt în eroare. Împlinirea acestei dorinţe „se cere” tăinuită ulterior, acesta fiind momentul în care situaţia capătă conotaţii de înşelătorie. Infidelitatea conţine înşelătoria, dar nu se identifică cu ea.
Femeile au grijă să îşi ascundă relaţia, dar bărbaţii nu se obosesc să fie foarte atenţi la faptul că ar putea fi descoperiţi. Uneori, s-ar putea nici să nu le pese că femeia va afla, pentru că sunt conştienţi că ea va tăcea, fie ca să nu intre în „gura lumii”, fie pentru că este dependentă material de el. Doamnele înşală emoţional, bărbaţii – doar sexual”,a declarat detectivul particular, Dragoș R. pentru adevărul.ro.

Sarcina: 5 probleme care-ți pot crea disconfort și despre care nimeni nu îți spune!
Articolul anterior
Doi copii au ajuns la reanimare, după ce s-au scăldat într-un bazin
Articolul următor
Alte articole interesante