Cum să călătorești cu bani puțini. Te învață un travel blogger!

Poți călători mult cu bani puțini! Asta ne-o demonstrează și tânăra Laura Farkas, în vârstă de 19 ani, care deja a reușit să cutreiere mai multe țări. Travel bloogerița te îndeamnă și pe tine să călătorești mai mult și îți spune cum o poți face având puțini bani în buzunar.

separator

12026591-10204904003188501-1277951556-n

Destinaţii superbe cu bani puţini? Da, în zilele noastre chiar se poate. Spre fericirea aventurierilor, călătoriile par să devină din ce în ce mai ieftine.

O să împărtăşesc cu voi nişte trucuri mici, câteva secrete ale călătoriilor low-cost, să spunem aşa. Ca să călătoreşti ieftin este necesar să fii flexibil, este destul de greu să îţi găseşti bilet de avion şi cazare ieftină exact în data în care preferi să pleci în vacanţă. Trebuie să fii spontan şi hotarât. Eu fiind obsedată de călătorii, mereu caut bilete de avion fără să plănuiesc ceva, fără să ştiu când şi unde vreau să mă duc, doar caut oferte. Iar şi dacă ai un plan, de multe ori o să găseşti bilet de avion ieftin într-o destinaţie mult mai interesantă decât cea pe care o aveai în plan.

Hai să ne rezumăm acum la Europa. În primul rând dacă te întrebi ce ar trebui să vizitezi, o capitală sau un oraş mai micuţ unde atracţia principală este plaja să zicem, ce trebuie să ştii este că o vizită într-o capitală probabil va fi mult mai scumpă. Capitalele sunt de obicei scumpe, mai ales cazarea. Perioada în care vrei să călătoreşti este de asemenea importantă, pentru că indiferent ce destinaţie alegi, dacă vrei să călătoreşti în mijlocul sezonului cel mai probabil te va costa mult. Dar dacă eşti puţin mai flexibil am o veste bună pentru tine, o vacanţă poate fi foarte ieftină. Din fericire pentru noi, iubitorii de căldură şi plajă, vara în ţările sudice este foarte lungă, în lunile Martie-Aprilie sau Septembrie-Octombrie încă te poţi bucura de zilele călduroase de vară pe numeroase plaje în Sudul Europei. În aceste luni biletele de avion şi cazarea sunt de două sau chiar de trei ori mai ieftine decât în mijlocul verii deci dacă ai posibilitatea îţi recomand să îţi plănuieşti vacanţa pe o perioadă mai liniştită.

Când cauţi cazare şi bilet de avion este foarte important să compari mai multe oferte. Eu mereu folosesc Expedia sau Booking.com pentru a găsi cea mai ieftină cazare. În schimb atunci cănd vrei să cumperi bilet de avion nu te lăsa păcălit de site-urile care compară oferte şi iţi garantează „cea mai ieftină variantă”. La cumpărarea biletului de avion este important să verifici direct site-urile companiilor aeriene şi să îţi rezervi biletul pe aceste site-uri. Este cea mai sigură modalitate şi pe lângă asta acolo poţi vedea zilele în care biletul către destinaţia ta de vis este cel mai ieftin. Preţul biletelor variază de la o zi la alta şi diferenţa de preţ poate fi foarte mare deci chiar se merită să verifici. Se întamplă ca tu să te uiţi la preţul unui bilet pe ziua de Vineri pentru că atunci ai prefera să pleci dar este posibil ca Sâmbăta biletul să fie de două ori mai ieftin, deci cum spuneam, trebuie să fii flexibil şi să ştii cum să cauţi. De asemenea dacă îţi faci un cont pe aceste site-uri ale companiilor aeriene poţi aduna puncte sau aşa numite mile de călătorie, pe care o să le poţi folosi la următorul zbor. Dacă tot vorbim de mile aeriene, aţi auzit de Skyteam? Dacă nu, intră repede pe Google. Pe scurt Skyteam este cea mai cunoscută alianţă de companii aeriene şi dacă te înscrii în programul lor de fidelitate poţi acumula mile de călătorie de fiecare dată când zbori cu una dintre cele 20 de companii aeriene care participă la această alianţă. Mai mult, au şi hoteluri pertenere şi companii de închirieri auto deci ai foarte multe şanse de a aduna puncte.

Dacă plănuieşti să vizitezi mai multe destinaţii, la fel ca biletele de tren şi biletele de avion pot fi cumpărate în circuit. Pentru asta trebuie să alegi destinaţiile pe care vrei să le vizitezi şi să cumperi toate biletele deodată. Trebuie să îţi faci un circuit, să zbori dintr-un oraş în altul şi pe urmă înapoi de unde ai pornit. Dacă îţi cumperi biletele folosind această modalitate vor fi mult mai ieftine decât dacă le-ai cumpăra separat.

Iar acum înapoi la cazare. Dacă călătoreşti singur îţi recomand să te cazezi la un hostel. Eu ador să călătoresc dar sincer niciodată nu am călătorit singură, în schimb am ascultat multe poveşti ale prietenilor care o fac destul de des şi poveştile lor nu sunt deloc plictisitoare. Hostelurile sunt foart ieftine şi cel mai probabil o sa îţi faci nişte prieteni noi şi o să te întorci acasă cu multe poveşti interesante. Dacă călătoreşti singur şi te cazezi la un hotel probabil o să te plictiseşti de moarte. Dar în cazul în care pleci în vacanţă cu partenerul cea mai simplă metoda este să vă cazaţi la un hotel iar dacă mergi cu prietenii una dintre soluţii este să închiriaţi un apartament ceea ce în oraşe mari mai ales, este simplu. În toate oraşele turistice vei găsi apartamente de închiriat special pentru turişti. Hotelurile şi apartamentele sunt şi ele destul de ieftine înainte sau după sezon.

Bineînţeles sunt variante şi mai ieftine de atât, cum ar fi „coach-surfing”-ul. Sunt persoane care oferă cazare gratis pe câteva nopţi în locuinţele lor propii, daca căuţi pe Google o să găseşti numeroase site-uri unde poţi vedea aceste oferte. Aceasta ar fi varianta cea mai ieftină.

Citește continuarea pe one.ro!

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro

„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Alex Velea a dat-o în judecată pe Antonia
Articolul anterior
Şase medici moldoveni au fost răniţi, în urma accidentului din Delta Dunării!
Articolul următor