Chiar dacă o consideri cea mai bună prietenă, nu e indicat să-i spui toate picanteriile din viața ta din cauza diferenței de vârstă. Trebuie să fii deschisă cu ea, dar până la o anumită limită. Iată și alte sfaturi prețioase care te vor ajuta să ai o relație mai frumoasă cu mama ta!
1. Conștientizează-ți vârsta
Pentru a-ți construi o relație sănătoasă cu mama ta poate fi destul de complicat deoarece, pe măsură ce creștem, ele pot reacționa diferit. Pot fie să înțeleagă procesul natural de înaintare în vârstă și să îl parcurgă în paralel cu tine, fie să se împotrivească și să se agațe de perioada copilăriei tale.
Așadar, este esențial să conștientizați amândouă ciclul vieții și să vă bucurați de fiecare moment al fiecărei etape. Îmbrățișați-vă vârsta și susțineți-vă individual și reciproc, scrie elle.ro.
2. Nu îi povesti chiar totul
Faptul că nu îi divulgi chiar toate detaliile și experiențele mamei tale este un lucru foarte benefic relației dintre voi două. Nu uita nicio clipaă că, deși îți este și mamă, și cea mai bună prietenă, nu va reacționa la fel ca…cea mai bună prietenă a ta.
Povestindu-i totul despre numeroasele tale aventuri cu diferiți bărbați, ea te va judeca incontrolabil într-o manieră strict maternală.
3. Nu vă împrieteniți pe Facebook
Cum tot mai mulți părinți accesează platforme de socializare precum Facebook sau Twitter, nu este de mirare că o poți descoperi în lista cererilor de prietenie pe mama ta.
Chiar dacă ești complet deschisă cu ea, sigur nu o va bucura să te vadă în diverse ipostaze în care poate trădezi elemente ale educației primite de la ea. De aceea, ține minte acest al doilea exemplu când dezvăluirea tuturor picanteriilor din viața ta mamei tale nu este neapărat o idee bună.
4. Stabiliți niște limite
Crearea unor acorduri precum ce limite pot fi întrecute și care nu, în cazul amândurora, reprezintă o idee fantastică pentru a evita eventuale conflicte cauzate de lipsa acestor bariere. Spre exemplu, imaginează-ți că te muți înapoi acasă la părinți. Această schimbare poate aduce cu sine nenumărate nedumeriri, sugestii sau disconforturi.
De aceea, acționează preventiv. Stabiliți din start termenii conviețuirii, și anume faptul că acum ești adult și îți vei asuma toate responsabilitățile, precum menținerea curățeniei în casă, contribuția la facturi, consumabile și alimente, în timp ce ea nu va fi constant mustrată de ideea că nu faci nimic sau că ți-ai compromis viitorul.