Hormonii influenţează viaţa sexuală feminină

Hormonii stimulează femeile să facă mai mult sex în perioadele fertile, însă munca şi dorinţa partenerului, ar putea avea un efect mai pronunţat asupra frecvenţei actelor sexuale feminine.

separator
terapie_hormoni_femei

Aceste rezultate au fost determinate de un nou studiu care a compară femeile ce au partener, cu femeile singure.

Cercetările de până acum nu clarificau dacă impulsurile hormonale tipice mamiferelor influenţează sexualitatea umană. Unele studii au arătat că activitatea sexuală a femeilor este constantă de-a lungul întregului ciclu menstrual. Alte cercetări, însă, au relevat posibile corelaţii între nivelul de hormoni sau ovulaţia şi interesul sexual.

Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile în relaţii aveau parte de o activitate sexuală (inclusiv masturbare) de 1,9 ori pe săptămână, în medie, pe când femeile singure aveau parte de activitate sexuală de 1,5 ori pe săptămână. Femeile cu parteneri aveau mai multe şanse să facă sex în weekend, subliniind importanţa rutinei zilnice în sexualitate – pur şi simplu există mai mult timp disponibil pentru a fi petrecut în pat sâmbăta şi duminica.

Totuşi, hormonii şi ciclul menstrual păreau să joace un mic rol. Activitatea sexuală creştea pe măsură ce creştea şi nivelul hormonilor masculini din sânge, dintre care testosteronul e cel mai cunoscut.

Femeile singure făceau mai mult sex în perioada ovulaţiei. Această descoperire sugerează că femeile fără partener ar putea fi mai influenţate de biologie decât femeile cuplate, care sunt nevoite să ia în calcul şi nevoile partenerului şi responsabilităţile familiale.

 

Alte cercetări au arătat că testosteronul influenţează interesul femeilor în masturbare, însă nu neapărat şi interesul pentru sexul cu un partener.

Rezultatele cercetării sunt publicate în Journal of Sexual Medicine.

Sursa

alte Articole interesante