Plantele ce cresc dorința sexuală


Valentin Pescaru,
psiholog, psihoterapeut, sexolog
http://psihologultau.net

În articolul precedent ”Stimulentele sexuale – un ajutor vieții intime”  am vorbit despre funcționarea organelor genitale odată cu înaintarea în vârstă și cum contribuie folosirea unor substanețe la obținerea unei erecții mai bune la bărbați și a orgasmului la femei. În acest articol voi continua cu lista unor plante care refac dorința sexuală.

Hawthorn (Crataegus pinnatifida – sub formă de fruct) – este bogat în bioflavonoide, care au efect de relaxare și de dilatare a vaselor sanguine, și este liderul remediilor pentru hipertensiune. Reduce efortul depus de inimă pentru a menține circulația sanguină, și reduce stresul și presiunea sanguină asupra inimii. Substanțele bioflavonoide fortifică vasele sanguine și măresc fluxul sanguin spre diferitele părți ale corpului.

berriesHorny Goat (Iarba Țapului – Epimedium sagittatum – planta întreagă) – este un afrodisiac recunoscut pentru creșterea libidoului atât la bărbați cât și la femei, și pentru îmbunătățirea funcțiilor erectile la bărbați. Cunoscut și ca Epimedium, planta a fost menționată în cărți medicinale chinezești foarte vechi. În zilele noastre, planta are un loc important în Medicina Tradițională Chineză și începe să câștige popularitate și în restul lumii. De asemenea, este cunoscut ca având efect în creșterea nivelului de testosteron, de stimulare a inervației senzitive și de refacere a dorinței sexuale. A fost dovedit că stimulează glandele supra-renale și declanșează mărirea secreției hormonale. Cercetările efectuate au demonstrat că această plantă mărește substanțial cantitatea de spermă ejaculată și densitatea ei.

3Catuaba (Erythroxylum catuaba – coaja) – originar din Brazilia, Catuaba a fost folosit de-a lungul istoriei medicinei naturiste drept un afrodisiac, acționând asupra sistemului nervos, fiind folosit cu succes împotriva impotenței sexuale, a nervozității și a oboselii.

4Saw Palmetto (Serenoa repens – fruct) – descoperit de indienii Maya, numit de ei leacul iubirii, este utilizat în Statele Unite și în Europa pentru efectele terapeutice asupra prostatei și asupra tractului urinar. Este utilizat și pentru creșterea dorinței sexuale și pentru efectul stimulator în formarea țesuturilor organelor. Saw palmetto sau palmierul-ferastrau (palmierul pitic) – este un palmier originar din America de Nord, al cărui fruct a fost folosit de către indienii americani în tratarea tulburărilor aparatului genito-urinar și ca tonic pentru întărirea organismului prin nutriție din timpuri străvechi. Era administrat bărbaților pentru a stimula funcționarea testiculelor și a ameliora iritațiile mucoaselor, în special, a celor ale aparatului genito-urinar și a prostatei. Era administrat femeilor pentru a trata tulburări ale glandei mamare (se credea că utilizarea sa pe termen lung ducea la mărirea sânilor). Mai multe studii farmacologice s-au axat asupra utilizării extractului din frunzele de palmier-fierăstrău în tratarea tulburărilor comune ale prostatei – hiperplazia benignă a prostatei (BPH). Aproximativ 50-60% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 40-59 ani prezintă BPH. Aceasta afecțiune este caracterizată de creșterea frecvenței micțiunilor, trezirea în timpul nopții pentru golirea vezicii și reducerea forței și calibrului urinării. Se crede că această afecțiune are drept cauză acumularea testosteronului în prostată. Odată ajuns în prostată, testosteronul este transformat într-un hormon mai puternic, dihidrotestosteronul (DHT). Acest compus stimulează multiplicarea excesivă a celulelor, ceea ce duce la mărirea prostatei. Principala acțiune a extractului de palmier-fierastrau în tratarea BPH este inhibarea conversiei intraprostatice a testosteronului în DHT și a inhibării transportului și legăturilor intracelulare ale DHT. În prezent, aplicația clinică principală a fructelor de palmier-fierastrau este tratarea BPH. Având în vedere farmacologia sa, extractul poate fi util și în afecțiunile legate de excesul de androgeni la femei, precum hirsutismul și boala polichistică ovariană.

5Muira Puama (Ptychopetalum olacoides) – denumit și „lemnul potenței”, este un copac mic, care crește în pădurile ecuatoriale din Brazilia. Este consumat de obicei de către amerindienii din triburile care trăiesc în preajma fluviilor Amazon și Orinoco, părțile utilizate ale acestui copac fiind rădăcina și scoarța. În limba franceză arborele Muira Puama se mai numește ”bois de la puissance sexuelle”, care în traducere înseamnă: „copacul puterii sexuale”. Muira puama este înainte de toate un afrodisiac natural puternic care crește puterea sexuală, conferă o senzație de erotism și dorința sexuală răspândită în întregul corp. De asemenea, crește foarte mult sensibilitatea la nivelul pielii organelor sexuale. După administrarea plantei, apar senzații de euforie care durează și după încheierea actului sexual. Spre deosebire de alte substanțe cu efecte asemănătoare, nu determină apariția efectelor secundare (cum ar fi modificări ale tensiunii arteriale, creșterea frecvenței cardiace, cefalee sau anxietate). Planta conține un alcaloid (muira puamin) care este substanța bioactivă răspunzătoare de apariția efectelor afrodisiace, muira puama fiind utilizată timp de secole de către brazilieni datorită acestei acțiuni și ca remediu contra impotenței masculine. În Brazilia unele persoane folosesc pudra de Muira puama pentru a freca părțile genitale înaintea contactului sexual pentru stimularea erecției. În medicina tradițională planta se mai utilizează în tratamentul afecțiunilor neuromusculare, gripei, problemelor menstruale și pentru prevenirea calviției. Radăcina și fructele de muira puama mai conțin: acizi grași esențiali, lupeol, uleiuri volatile și taninuri; crește apetitul și performanțele sexuale masculine, înlătură simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual, puternic afrodiziac, adaptogen, antistres, revigorant, neurotonic, tonic digestiv.

6Maca (Lepidium meyenii – radacina) – conține zinc, potasiu, fier, o cantitate de calciu mai mare decât laptele, și câteva vitamine din complexul B și este cunoscută ca remediu pentru creșterea fertilității. De asemenea, are abilitatea de a spori masa musculară și forța; este o plantă ce se folosește pentru creșterea vitalității, a energiei, a rezistenței, pentru sporirea dorinței sexuale, a libidoului și creșterea performanței sexuale. Încă de acum 500 ani, reputația acestei plante care favorizează creșterea forței, a libidoului și a fertilității era recunoscută în Peru. În prezent maca se bucură de o popularitate în continuă creștere, un număr mare de oameni de știință îndreptându-și atenția asupra proprietăților caracteristice rădăcinii plantei. În anul 1998 un medic japonez a arătat că rădăcina conține proteine, carbohidrați și acizi grași. Mai târziu un alt grup de cercetători a pus în evidență două clase de compuși inediți, macamidele și macaenele, despre care se presupunea că ar fi răspunzători de proprietățile plantei legate de creșterea funcției sexuale. Pentru a verifica această idee, cercetătorii au efectuat o serie de experiențe ale căror rezultate au fost publicate în numeroase reviste de specialitate, printre care și în revista medicală Urology. Experiențele efectuate pe oameni au arătat că bărbații și femeile cu un libidou scăzut au simțit o creștere a dorinței sexuale în urma consumării plantei, iar bărbații cu probleme de erecție au observat o îmbunătățire a funcției lor erectile. Maca contribuie totodată și la stimularea spermatogenezei (crește numărul de spermatozoizi) și a ovulației. Cercetări recente demonstrează efectul benefic al speciei asupra glandelor suprarenale, producând astfel un plus de energie și vitalitate. Maca este utilă și persoanelor care au nevoie, prin natura profesiei lor, de un plus de energie; întărește sistemul imunitar și armonizează funcțiile generale ale organismului. Medicii consideră deci maca un mijloc de normalizare a hormonilor steroizi precum testosteronul, progesteronul și estrogenul. De aceea, maca are posibilitatea de a întârzia schimbările hormonale cauzatoare de îmbătrânire; este utilă în reducerea simptomelor premenstruale cum ar fi balonarea, crampele și instabilitatea emoțională. Ajută sistemul endocrin și favorizează producerea hormonilor necesari de către ovare și alte glande endocrine (suprarenalele, tiroida, pancreasul), contribuind la obținerea unui echilibru funcțional al organismului; este utilizată din ce în ce mai mult și de către sportivii de performanță pentru sporirea energiei, a rezistenței și a performanței sportive, ca o alternativă sănătoasă și sigură la substanțele anabolizante.

7Ginkgo (Ginkgo biloba – frunza) – supranumit arborele tinereții veșnice, este folosită de peste 5000 de ani în medicina naturistă chineză. Este recunoscută ca un tonic cerebral care îmbunătățește funcționarea memoriei, datorită efectelor pozitive asupra sistemului vascular la nivel cerebral. Îmbunătățește circulația sângelui și mărește cantitatea de oxigen care ajunge la inimă, la creier și la penis. În plus, se comportă ca un anti-oxidant, adică are efecte de anti-îmbătrânire. La bărbați mărește fluxul arterial către țesuturile erectile fără a schimba presiunea stimulând funcțiile sexuale și puterea erecției. Este o specie care crește spontan în China, dar a fost aclimatizată și în alte zone. Extractul de ginkgo are acțiune asupra tulburărilor de circulație sanguină la nivelul creierului și extremităților, ameliorând astfel metabolismul energetic la nivel cerebral prin creșterea captării glucozei și a oxigenului la nivel molecular. Prin substanţele active conţinute, preparatele de Ginkgo biloba au un efect de creştere a circulţiei sangvine la diverse nivele şi zone ale organismului, creşte care poate atinge valori şi de 57%, relaxând pereţii vasculari, permiţând astfel mărirea diametrului acestora, fluidificând sângele şi facilitând trecerea acestuia prin arterele parţial înfundate. În cazul în care se constată, cum este şi normal la bărbaţii de vârsta a treia, o scădere marcată a nivelului de testosteron sunt recomandate preparatele unde Ginkgo este asociat cu ginseng sau, cu permisiunea medicului specialist, asocierea cu preparate ce conţin DHEA (precursor în sinteza testosteronului).

… va continua…

Psiholog, despre cuplurile care divorțează, deși sunt compatibile: „Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți”

Un subiect abordat des în societatea noastră este divorțul, adesea dureros și cu suflete nevinovate la mijloc, copii acolo unde este cazul. Dar câte dintre aceste despărțiri se produc pentru că dragostea chiar dispare? Nu te-ai gândit vreodată că doi oameni care se despart pot să se iubească în continuare? Sau că atracția și compatibilitatea dintre ei nu dispare, chiar dacă au decis să o ia pe drumuri separate?

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România. Invitat în emisiunea „La Măruță”, specialistul a vorbit despre posibilitatea existenței unor sentimente ce rămân în urmă, în ciuda producerii unui divorț.

Ei bine, doctorul Cristian Andrei a avut ocazia să analizeze astfel de cazuri și să își dea seama care sunt factorii ce îi îndepărtează pe soții ce ajung să devină, în cele din urmă, foști soți. Iată explicația expertului:

„Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți. În timp ce oamenii se iubesc, sunt în dragoste, cei din jur nu sunt în dragostea aceasta. De obicei, lumea nu prea e de acord cu dragostea ta. E o intimitate, nu simt ceilalți ce simți tu față de persoana cealaltă. Ei bine, acești detractori – exemplul clasic este soacra, sunt cei care spun „nu, nu cu ea/nu cu el, nu așa, nu acum, stai să vedem” – aceștia așteaptă acest moment, când există dificultatea între cei doi. Și ei funcționează ca niște catalizatori în despărțirea celor doi și le spun „Vezi? Vezi că o să îți ia asta, să nu te lași mai fraier decât celălalt”.”

Potrivit spuselor doctorului Cristian Andrei, sentimentele rămân, doar că ele ajung să ia altă formă. Practic, dragostea se transformă în ură și o relație ce a fost cândva frumoasă devine un război greu de gestionat sau de oprit.

„Și se ajunge bineînțeles la aceeași pasiune, pentru că dragostea nu se termină pe 26 mai sau pe 30 iunie când se pronunță divorțul. Ea continuă, dar din cauză că lumea din jur începe să demonteze această dragoste, ea se transformă tot într-o pasiune și anume, ura, conflictul. Este același sentiment, practic, aceeași intensitate, numai că este interpretată nociv. Și îi vezi pe ăștia doi cum își dau întâlnire la tribunal, la notar, ei s-ar duce cu floricele, s-ar mai pupa un pic, dar stai că suntem în divorț. Și judecătorii cu experiență știu, cei de la civil, da? Știu că nu se prezintă la termen sau vrea neapărat să-l aducă pe celălalt pentru nu știu ce partaje prelungite. Doar, doar s-or mai vedea ăștia doi că se iubesc.

Știi cum era la școală, dacă mai ții minte, băiatul X și cu fata Y se urau între ei, dar lumea din jur știa că ei se iubesc. Și așa este și la cazurile de divorț. Ei în continuare mai au ceva, cel puțin unul dintre ei mai tânjește după celălalt, dar lumea din jur nu și nu. Trebuie scandal, trebuie împărțeală, trebuie ură, trebuie răzbunare, defăimare și așa mai departe. Și sunt și niște copii pe undeva pe acolo, care nu înțeleg nimic. Cum s-a întors frumusețea pe fața cealaltă între părinții noștri? Că asta este problema, de fapt.”

Pentru că este medic neuropsihiatru pentru copii și adolescenți, a văzut multe cazuri în care copiii au fost cei mai afectați de aceste rupturi dureroase.

Fetiță blondă care a rupt un desen în care se află părinții ei care s-au despărțit

„Nu este ok să faci confuzia între problema de cuplu, cu sexualitatea, cu toate lucrurile alea, dacă nu-s pentru copii și să bagi copiii ca argument în așa ceva. Majoritatea bagă copiii la divorț ca parte de negociere, ca răzbunare: „Lasă că îți arăt eu ție, îți iau copiii”. Așa ceva trebuie să înceteze în această țară, de dragul copiilor. (…) Există divorț/despărțire în cuplu, dar nu trebuie să existe și față de copii. Nu trebuie să existe aceleași argumente și față de ei.”, a mai explicat psihologul în cadrul emisiunii, potrivit divahair.ro.

Specialistul a oferit mai multe exemple de posibile motive pentru care partenerii se pot îndepărta, deși se iubesc în continuare. Iată ce a zis:

„Geloziile de genul gelozia soacrei, fratelui sau a surorii, gelozia prietenilor, gelozia prietenilor de băieți – „Ce, mă, te însori? Păi și cu noi ai terminat-o? Ești sub papucul nevestei?” Și fără să își dea seama, acești bărbați, acești băieți subminează cuplul acestui om – „Hai, vino și duminica asta, hai că nu stai mult!” și îi dau lui senzația că trebuie să fie un bărbat adevărat, nu să facă ce zice nevasta.”

Ce înseamnă asta? Că există șanse mari ca unele căsnicii ajunse în pragul divorțilui să fie reparate dacă soții lasă orgoliul în spate și nu mai apleacă urechea la vorbele celor care fac tot posibilul pentru a-i îndepărta.

„Dacă între soții care spun că vor să divorțeze mai există și ură, înseamnă că, de fapt, mai există pasiune și că dacă ar fi sinceri unul cu altul, ar putea să se împace. Și trebuie să știți că ura dintre voi doi este, de fapt, a celor din jur. Pentru că sunt sentimente, dar sunt interpretate altfel din cauza celor din jur.”, a concluzionat doctorul Cristian Andrei.

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro



„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Marina Moşneaga: „Îmi doresc să redevin fata tatei…”
Articolul anterior
A slăbit 25 de kilograme imediat după ce a născut. Secretul lui Beyonce!
Articolul următor