Una dintre cele mai comune probleme a bărbaţilor moderni este disfuncţia erectilă. Aşa cum femeile îşi pierd interesul pentru sex, la fel şi bărbaţii se confruntă cu disfuncţia erectilă. Dacă şi bărbatul tău se află în această categorie, cea mai înţeleaptă decizie este să mergi la un medic specialist care să-ţi spună ce trebuie să faci în continuare.
Iată însă 8 cauze ale disfuncţiei erectile:
Depresia
Excitarea sexuală începe în creier şi continuă în zona genitală. Depresia poate reduce dorinţa şi prin urmare, conduce la disfuncţii erectile. În mod ironic, multe dintre medicamentele folosite în tratarea depresie au ca efect secundar scăderea libidoului şi, astfel, pacientului îi este din ce în ce mai greu să aibă erecţie.
Alcoolul
Unii bărbaţi apelează la alcool pentru a se bine dispune. Însă, în cazul în care exagerezi cu băutura nu vei mai putea face amor. Abuzul de alcool poate interfera cu erecţia, însă efectul este, de obicei, temporar. Vestea bună este că un consum moderat de alcool, 1-2 pahare pe zi, poate avea efecte benefice asupra stării de sănătate precum reducerea riscului dezvoltării unor boli de inimă. Iar aceste riscuri sunt similare cu riscurile disfuncţiei erectile.
Medicamentele
Conţinutul medicamentelor pe care le iau unii bărbaţi le poate afecta performanţa în dormitor. Printre medicamentele care pot cauza disfuncţii erectile se numără anumite pastile împotriva tensiunii arteriale, antidepresivele precum şi unele analgezice. De asemenea amfetamina, cocaina şi marijuana pot cauza probleme sexuale.
Enervarea
Enervarea face ca sângele să-ţi invadeze faţa, însă dacă vrei să faci sex nu acolo este locul în care ai vrea să fie direcţionat fluxul sangvin. Este greu să fii romantic dacă eşti supărat, indifent dacă enervarea este îndreptată sau nu spre parteneră. Enervarea neexprimată sau exprimată necorespunzător poate contribui la performanţe scăzute în dormitor.
Anxietatea
Îngrijorarea că nu te vei descurca în dormitor nu face decât să înrăutăţească lucrurile. Anxietatea în alte arii ale vieţii tale poate, de asemenea, să creeze dificultăţi în dormitor. Toate acele îngrijorări te pot face temător şi să vrei să eviţi intimitatea şi astfel vei intra într-un cerc vicios care va pune o presiune imensă asupra vieţii sexuale precum şi a relaţiei de cuplu.
Burta
Kilogramele în plus pot avea impact asupra performanţelor sexuale şi numai prin scăderea stimei de sine. Organsimele bărbaţilor obezi produc mai puţin testosteron, care este foarte important atunci când vorbim despre dorinţa sexuală şi erecţie. În plus, supraponderabilitatea este legată de tensiunea arterială mare şi de infundarea arterelor ceea ce reduce fluxul sangvin către penis.
Libidoul scăzut
Libidoul scăzut nu este acelaşi lucru cu disfunţia erectilă, însă aceeaşi factori care îţi influenţează negativ erecţia pot să-şi reducă şi interesul pentru sex. Imaginea de sine scăzută, stresul, anxietatea şi anumite medicamente pot reduce dorinţa sexuală. Când toate aceste temeri sunt legate cu amorul, interesul tău pentru sex poate tinde spre zero.
Starea de sănătate
Sunt multe probleme medicale care îţi pot afecta nervii, muşchii sau fluxul sanguin de care este nevoie pentru a avea o erecţie. Diabetul, tensiunea arterială ridicată, înfundarea arterelor, afecţiuni ale coloanei vertebrale precum şi multiple scleroze pot contribui la disfuncţia erectilă. Operaţia pentru tratarea problemelor la prostată poate de asemenea afecta nervii şi vasele de sânge care controlează erecţia.
Cum să rezolve problemele legate de erecţie?
Poate părea jenant să vorbeşti cu medicul despre viaţa ta sexuală, însă este cea mai bună soluţie pentru a primi tratamentul potrivit care să-ţi rezolve problema. Specialistul poate descoperi cauza disfuncţiei erectile şi îţi poate recomanda ce schimbări trebuie să faci în stilul de viaţă, precum renunţarea la fumat sau ce trebuie s faci pentru a scăpa de kilogramele în plus sau orice alt tratament pe care îl consideră adecvat.
Sursa: sfatulparintilor.ro