Amintiri din copilărie de Crăciun, cu Diana Voevuțki

„Am avut o copilărie foarte frumoasă, căci părinții mei mereu au avut grijă să o facă așa. Și, chiar dacă a fost o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, tata în fiecare an aducea bradul, pe care aveam grijă sa îl decorez eu. Chiar și acum păstrez globurile de sticlă cu iz de nostalgie.”
Așa începe mica povestioară a designerului Diana Voevuțki despre copilăria sa frumoasă, cu multă căldură și lumină. A fost și cred că, este cea mai frumoasă perioadă în viața fiecăruia dintre noi. Așa că, am răscolit prin amintirile Dianei și am rugat-o să ne povestească cum se făcea, simțită feeria Sărbătorilor de iarnă în familia ei.

separator
„Casa noastră era una foarte primitoare, așa că pe mama o găseai la bucătărie – niciodată nu lipseau clătitele (pe care eu le tot furam, cât timp se prăjeau altele). Iar eu mă ocupam de aranjarea mesei și de prepararea salatelor – îmi plăcea să găsesc câte o rețetă nouă, de fiecare dată. Recunosc, acum îmi este tare dor de mirosul de bucate care împânzea tot blocul. Cred că aceste amintiri sunt cele care te urmăresc toată viața și îți încălzesc sufletul în momentele grele. Aș da orice să pot, să mă întorc măcar pentru o zi în acea copilărie luminoasă. Și fiindcă aceste obiceiuri îți intră în vene pentru toată viața, încercăm cu Mihai să le transmitem și copiilor noștri. Bradul nostru, unul artificial, e împodobit din primele zile ale lui decembrie, iar Crăciunul (pe care îl sărbătorim doar pe stil nou) încercăm să îl petrecem în liniște acasă. Nu neaparat cu bucate, dar sigur vizionând un film bun și cu un ceai fierbinte. În schimb, de Revelion, masa noastră de sărbătoare e o combinație între bucatele clasice pe care le gătesc mamele noastre (salate reinventate) și cele sofisticate. Lumânările și decorațiunile romantice nu lipsesc niciodată. Până la urmă, e puținul pe care îl putem da copiilor noștri, pentru a-i face un pic mai fericiți!”

Echipa unica.md vă urează să fiți fericiți de sărbători! Fie ca spiritul Crăciunului să vă aducă pace în suflet, iar emoţia Anului Nou dragoste și împlinire. La mulți ani!

Cu dor de Moldova! Conaționalii plecați în lumea mare au realizat un videoclip emoționant
Articolul anterior
Gestul făcut de un tată pentru fiica sa, care a fost nevoită să lucreze de Crăciun
Articolul următor
Alte articole interesante