De fiecare dată încearcă să creeze lucrări unice, parcă desprinse din poveste. Vorbim de fondatoarea brandului Ani-Shop, care se consideră mai mult o artistă, decât o creatoare de bijuterii. Interesul pentru hand-made s-a născut după absolvirea Facultății de Arte Plastice și Design din Chișinău. Mai mult, bijuteriile acesteia sunt inspirate din natură, iar pe post de ornamente sunt folosite flori vii, petale și ierburi sălbatice.
Am fost curioasă să aflu totuși, mai multe despre pasiunea creatoarei de bijuterii Ani-Shop. De aceea, am provocat-o la un interviu despre autenticitate, frumusețe naturală și împlinire sufletească.
- Ani S.De când mă țin minte imi plăcea să usuc diferite floricele printre cărți. Când am aflat de tehnica păstrării plantelor uscate în rașină, am înțeles că bijuteriile cu flori reale sunt ceea ce eu vreau să fac. Nu a fost foarte simplu de la început să găsesc toate matrialele necesare, dar când există dorință și pasiune nimic nu te poate opri. De aici încolo am testat multe tipuri de rășină și anii cu experiența obținută au adus la ce este acum. Bijuteriile au luat naștere din dragostea pentru natură și dorința de a participa la conservarea ei.
- Ani S.Îmi place să fac cadouri și primele bijuterii realizate au fost dăruite celor dragi. Procesul e destul de lent: după ce culeg plantele şi le identific, ele trebuie să stea la presat vreo două săptămâni. Apoi pregătesc răşina şi o torn în matriţe peste plantele selecţionate. Uscarea, din nou, durează o bucată bună de vreme. După ce sunt gata, le fixez pe bazele de metal.
- Ani S.Bijuteriile cu plante nu sunt simple accesorii, ci semnifică întoarcerea la origini, legătura omului cu natura, autenticitatea, frumusețea naturală într-o lume sufocată de artificial. Nu mai vorbesc de încarcătura spirituală și energetică materialelor naturale. Mereu experimentez cu plante noi și diferite compoziții din flori.
- Ani S.Urmăresc designerii care se promovează pe platforma etsy.com, preferații mei fiind EightAcorns și WWHeart.
- Ani S.Prețurile variază între 100 – 300 mdl.
- Ani S.Iubesc de mică natura, plimbările pe dealuri şi prin munţi, culesul ciupercilor. Fiecare ieşire la stâncă îmi oferă ocazia să-mi completez ierbarul. Am avut mereu convingerea că frumosul molipsește și că ar trebui să ne lovim de el mai des.
- Ani S.Când eram mică culegeam toate florile care le întâlneam în cale, le puneam la ureche, imi făceam inele din iarbă și coronițe din păpădii.
- Ani S.Cred că cel mai complicat este să te promovezi. Am văzut multe produse care arată mult mai bine în realitate decât în poze, aşa că i-aş sfătui pe începători să facă fotografii cât mai bune, fiindcă ele îţi vor vinde produsul. Nu trebuie neapărat să ai un aparat scump, contează înainte de toate lumina în care fotografiezi.
- Ani S.Personal lucrez de dragul creației și nu în mod special pentru cineva dar cu siguranță fiecare bijuterie își va găsi la un moment dat cumpărătorul. Sunt foarte fericită când clienții mă încurajează.
- Ani S.Este un proces frumos, care necesită atenție, implicare și multă creativitate. Prima etapă este acoperirea cu un strat de vopsea a bazei de metal. După care aplic un strat foarte subțire de rășină pentru a lipi floarea. După ce aleg floarea, o tai și o aranjez. După ce se usucă stratul subțire de rășină cu floarea încorporată, torn un strat tare gros de rășină. Durează cam 5 zile să fac o bijuterie.
- Ani S.Până acum am primit încurajări din partea prietenilor, cunoştinţelor şi a clienţilor. Mama este cea care mă ajută să colectez flori pentru bijuteriile mele, mereu când merg acasă mă așteaptă o grămadă de cutiuțe pline cu flori uscate.
- Ani S.Habar n-am!!!