Cu drag de mamă: Ileana Puică, PR Manager – proiectul „Moldova Investment Climate Reform Project”

Ce poate fi mai frumos decât să te uiți în ochii mamei și să înțelegi că acolo, din perfecțiunea irisului și până la marginea unei gene, se naște veșnicia? Mama le înțelege pe toate, ne alină durerea și ne umple sufletul cu lumină și căldură.

separator

Am întrebat-o și pe Ileana Puică, PR Manager – proiectul „Moldova Investment Climate Reform Project” ce înseamnă pentru ea, mama sa.
 • unicamdunica.mdPovestește-mi despre mama ta, ce fel de persoană este, dar și despre cele mai memorabile momente din copilăria ta?

 • Ileana P.Mama este Eliza Puică, o ființă foarte caldă și generoasă, și o mamă de excepție! Ea lucrează de o viață profesoară de arte plastice, de altfel mi-a predat și mie desenul în clasele primare. Mama a știut mereu să fie pe de o parte prietena mea de suflet, pe de altă parte părinte exigent- cel mai mare susținător al meu, dar pe alocuri și un critic dur, ceea ce m-a motivat mult în viață și m-a făcut mereu să tind, să fiu mai bună. Mâinile mamei nu se odihneau niciodată- fie că gătea ceva gustoșel sau croșeta ori împletea ceva frumos pentru mine.
 • unicamdunica.mdCum obișnuia mama să te alinte când erai mică?

 • Ileana P.În copilarie nu era fericire mai mare, decât să mergem în două la teatru, la film, la plimbare sau la o înghețată la cafenea. Aceste ieșiri în două erau foarte speciale! Azi, o invit eu deja pe mama în oraș și țin neapărat să petrecem măcar câteva ore pe lună, doar noi două!
 • unicamdunica.mdCe înseamnă pentru tine mama?

 • Ileana P.Ce înseamnă MAMA pentru mine? Îmi permit să-l citez pe fratele meu, Ion, care i-a dedicat o poezie de 8 martie mamei:
  „Mama, Izvorul dragostei nemărginite, Ne dăruiești lumină și căldură – Necondiționat. Precum soarele de-amiază încălzește, Așa și mama noastră ne iubește. Ești veșnica speranță și-alinare, A tuturor ființelor umane. Căci numai tu ai cuget și răbdare, Atunci când toate-s grele și spontane. Chiar dacă uneori bărbatu-i rece, Și fiu-n lumea mare vrea să plece. La tine, scumpă mamă ne gândim, La tine-n brațe vrem să revenim.”
 • unicamdunica.mdCare este cea mai valoroasă lecție pe care ai învățat-o din relația cu mama ta?

 • Ileana P.Cea mai valoroasă lecție învățată de la mama este că: Iubirea iartă totul, dragostea adevarată este necondiționată. De la MAMA am învățat să dăruiesc dragoste și atenție celor dragi sau pur și simplu celor care au nevoie!
 • unicamdunica.mdContinuă propozițiile: – „Inima mamei este … Îți mulțumesc…!”

 • Ileana P.„Inima mamei este un Univers Infinit de Dragoste și Dor. Îți multumesc, dragă mamă, pentru că îmi ești alături în fiecare zi a vieții mele și pentru că, ești o bunicuță minunată!

Un bărbat stabilit în străinătate, a transformat locuința bunicilor într-o casă de vacanță
Articolul anterior
Mesaj emoționant pentru Lori și Beti! Fetele Aurei sunt astăzi omagiate
Articolul următor
Alte articole interesante