O zi din viaţa unui angajat al sistemului penitenciar din Moldova

Dacă ar fi să ţi se propună un job în sistemul penitenciar, ai da frâu acestei oferte? Nu te grăbi să vii cu un răspuns. În locul tău o vor face cei care de ani de zile sunt încadraţi în sistem, iar alegerea ce au făcut-o li se pare una corectă şi chibzuită. În continuare, îţi prezentăm. O primă zi a existat în viaţa fiecărui angajat din penitenciar. Cum au depăşit-o, ne povestesc chiar ei.

Curios lucru, în sistem aleg să muncească mulţi tineri dedicați meseriei. Primul lucru care ţi se va cere este să înveţi buchia legii. Tot din primele lecţii de cunoaştere a unei noi realităţi, un  angajat este obligat să cunoacă capcanele unei celule model. Angajaţii din sistem trebuie să fie buni comunicatori, stăpâni pe sine, echilibraţi şi în măsură de a interveni în situaţii de urgenţă.

Profesia şi cariera în sistemul penitenciar, pe lângă responsabilităţi, conferă multiple motive pentru a fi aleasă de tineri, avîndu-se în vedere unele avantaje, care o deosebesc de profesiile civile.

Un salariu constant crescător pe măsura evoluției în carieră, dreptul de a se perfectiona, de a continua studiile, schimb de experinţă cu colegii din alte ţări. În această meserie se pot regăsi oameni din diferite profesii. Corectitudinea, transparența și șansele egale de evoluție în carieră constituie principiile de bază pe care se articulează normele legale.

Tinerii de 16 ani, care și-au pierdut viețile în accident, au fost conduși pe ultimul drum
Articolul anterior
Teste Covid sub formă de acadea au fost introduse în mai multe grădinițe din Austria
Articolul următor