Alimentul recomandat celor care fac sport

Acest aliment este o opţiune sănătoasă pentru a energiza muşchii, în acelaşi timp îţi oferă antioxidanţi şi nutrienţi. Îmbunătăţeşte performanţele sportive şi te face fericită. 

separator
E posibil să nu fi cunoscut mai multe lucruri surprinzătoare despre banane. Iată-le care sunt:

bananaaaa

1. Mirosirea bananelor reduce apetitul
Potrivit unei cercetări efectuate în Chicago, mirosirea unei banane, atunci când eşti flămând, transmite creierului informaţia precum că acestea ar fi deja mâncate, ceea ce înlătură din senzaţia de foame.

2. Bananele îmbunătăţesc performanţele sportive
Aces lucru a fost confirmat într-un studiu de specialitate de la Appalachian State University’s Human Performance Lab. Dacă eşti o persoană activă, banana este o opţiune sănătoasă pentru a energiza muşchii, oferind în acelaşi timp antioxidanţi şi nutrienţi.

3. O gustare sănătoasă
Banana oferă 3g de amidon rezistent, pe care tubul digestiv nu-l poate digera şi care este benefic pentru bacteriile saprofite, iar cu cât bananele sunt mai verzi, cu atât mai mult amidon rezistent conţin. În plus, o banană de mărime medie aportă 3g de fibre dietetice.

4. Sunt fructe versatile
Bananele pot fi consumate pe cont propriu sau folosite în rețete delicioase, de la smoothie-uri la bucate în cuptor. Încearcă un desert din banană: topeşte ciocolata neagră, după care înmoaie în ea fiecare felie de banană. Pune bucăţile de banană într-un recipient căptușit cu hârtie de copt şi bagă-le în congelator. Bucură-te de un desert, după ce îngheaţă.

5. O banană aportă în organism 15% din cantitatea necesară de vitamina C.

6. Banana este bogată în vitamina B6
Bananele conţin 20% din necesarul zilnic de vitamina B6, care ajută în procesul de sinteză a aminoacizilor şi crearea de noi celule sănătoase. De asemenea, aceasta contribuie la sinteza de insulină, hemoglobină și anticorpi în lupta cu infecţia. Vitamina B6 este deosebit de importantă pentru cei care fac sport.

7. Oferă confort digestiv
Bananele sunt uşor de digerat şi considerate non-iritante pentru tractul gastro-intestinal. Ele sunt, de asemenea, unele dintre primele alimente introduse în dieta copiilor mici.

8. Bananele conţin kaliu
Kaliul este important pentru reducerea valorilor crescute ale tensiunii arteriale. O banană medie are 422mg de kaliu şi zero grame de natriu. Acest raport, între kaliu şi natriu, este benefic în cazul tensiunii arteriale mărite. Studiile arată că persoanele cu o dietă bogată în kaliu sunt mai puţin susceptibile de a avea tensiunea arterială crescută şi reduc riscul de accident vascular cerebral. Necesarul de kaliu pentru un om adult este de 4.700mg pe zi.

9. Te fac fericit
Bananele te ajută să te simţi mai fericit. O banană mică conţine 27mg de magneziu, mineral ce îmbunătăţeşte starea de spirit. Bărbații și femeile au nevoie, respectiv, de 420mg şi 320mg de magneziu zilnic. În timp ce multe persoane nu primesc magneziu suficient în hrană, banana – este un remediu. Nivelul scăzut de magneziu este corelat cu stări de deprimare, anxietate şi iritabilitate.

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Cât și ce trebuie să bea copiii mici
Articolul anterior
Cele mai stilate prințese și regine din lume!
Articolul următor