Foto: Atenţie! Nu este bine să mâncați castraveţi cu roșii

Atenţie! Nu este bine să mâncați castraveţi cu roșii

Salata cu roșii și castraveți este foarte apreciată primăvara și vara. Totuși, specialiștii în nutriție spun că aceste 2 legume nu se combină la aceeași masă.

separator

salata-

Uite de ce:

– castraveții sunt alcaline și roșiile sunt acidifiante, astfel ca nu se digeră împreună, formând gaze în intestin.


– castraveții au ascorbinază, o enzimă care distruge vitamina C, pe când roșiile au vitamina C. Aceasta ar fi distrusă, însă, dacă se consumă roșiile alături de castraveți

Alte combinații de alimente nesănătoase

– fructe după masa principală: au nevoie de un timp mai mare de digestie, de aceea pot să îngreuneze digestia mesei principale

– macaroane (paste) și brânză sau carne: combinații delicioase și foarte populare, însă destul de grele pentru stomac

– carne și brânză: e recomandat să optezi pentru un singur tip de proteină la o masă

– pâine și paste făinoase cu suc de portocale: sucul distruge enzimele responsabile cu digestia

– brânză și legume crude: crește riscul de balonare

– pepene galben cu pepene roșu: se consumă mereu individual, nu în combinații cu alte fructe

– banane și lapte: e o combinație greu de digerat

– fructe și iaurt: un mic dejun sănătos și gustos, dar problematic pentru stomac.

alte Articole interesante