Fiți precauți când cumpărați salată verde! A fost depistat un conținut ridicat de pesticide

Agenția pentru Protecția Consumatorilor vă informează că în perioada 24.04.2017- 05.05.2017, în laboratorul de specialitate au fost investigate probe de salată verde, crescute în sere. Astfel,  în urma investigațiilor au fost depistate pesticide cu conţinut de 4 ori mai mare decît nivelul maxim admisibil.

separator

salata

Pentru a îndepărta chimicalele de pe vegetalele cu multe frunze, ca varza sau salata, specialiștii recomandă să le spălăm într-un bol cu soluție foarte diluată de detergent pentru vase, apoi să le spălă frunza cu frunză cu apă rece.

salata1

Metoda nu poate fi folosită în cazul fructelor precum: strugurii, ciresele, vișinele șii alte fructe sau legume mici. Acestea se vor lăsa în apă pentru minim 2 ore, folosind următoarea soluție. Într-un bol cu 5 pahare de apă caldă se diluează 4 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare grunjoasa neiodată. După două ore luați fructele din acestă soluție și le spălați sub jetul de apă.

Fiți precauți, întrucât consumul produselor cu conţinut ridicat de pesticide duce la intoxicaţii şi afecţiuni grave ale ficatului şi sistemului imunitar!

Producătorii și comercianții își pot testa produsele în laboratorul Î.S. „CMAC” în urma căreia se oferă un raport de încercări.

 

alte Articole interesante