Scapă de vasele din aluminiu!

Dacă vrei să găteşti corect, trebuie să ştii că nu numai produsele şi modul lor de preparare este important, ci şi vasele de gătit au un impact major asupra calităţii mâncării pe care o consumi.

separator
Scapă de vasele din aluminiu!

Sunt preferate instrumentele confecţionate din ceramică, teflon, sticlă, oţel inoxidabil alimentar şi fontă smălţuită.

“Vasele din aluminiu, cupru şi vasele acoperite cu teflon de slabă calitate nu sunt indicate”, explica profesorul Mencinicopschi.

fierbere la aburi1. Dispozitivul de fierbere în vapori de apă

Acesta consta în mai multe vase suprapuse, perforate, aşezate peste un vas în care se pune apă. Legumele şi carnea introduse într-un astfel de vas îşi păstrează nutrienţii în stare activă.

wok2. Wok-ul
Acest instrument asiatic de gătit a câştigat tot mai mulţi adepţi deoarece forma sa permite amestecarea uniformă a cărnii, a peştelui şi a legumelor, utilizându-se în acelaşi timp o cantitate mică de grăsime şi necesitând un timp redus de gătire, ceea ce duce la menajarea nutrienţilor din alimente.

oala presiune3. Oala sub presiune
“Sunt indicate oalele din oţeluri inoxidabile alimentare. Temperatura din oală, de peste 100 grade Celsius, reduce timpul de preparare a mâncării şi implicit salvarea calităţii alimentelor, în timp ceapa care acoperă alimentele, folosită la supe şi ciorbe, este extrem de bogată în nutrienţi”, potrivit informaţiilor oferite de profesorul Mencinicopschi.

gratar4. Grătarul

De ce nu este bun grătarul?

– daca sub grătar se afla foc direct, grăsimea scursă din carne se va aprinde şi va genera substanţe cancerigene.
– arderea cărbunilor generează de asemenea substanţe toxice, care contaminează carnea odată cu fumul.

Ce ar trebui sa ştii despre grătar?

– dacă grătarul este construit din două piese suprapuse, căldura nu se află direct sub alimente (ca în cazul grătarului care se foloseşte pe aragaz)
– cel mai bun grătar este cel vertical asemenea celor folosite pentru kebab şi shaorma

cuptor-cu-microunde-periculosEvită aceste instrumente de gătit

Primul aparat pe care ar trebui să-l eviţi este cuptorul cu microunde.

Alimentele încălzite cu ajutorul microundelor sunt devitalizate şi nehrănitoare, iar recipientele folosite la încălzirea mâncării pot emana compuşi toxici.

Fii atenă şi la recipientele în care păstrezi mâncarea, deoarece şi acestea pot emana diverşi compuşi chimici mai ales dacă mâncarea este încă caldă sau nu este stocată adecvat.

Pare destul de nesemnificativ, nu?

Cu toate astea, vasele şi recipientele pe care le folosim zilnic la gătit au un impact major asupra mâncării şi ar trebui să constituie o prioritate.

Fii atentă când cumperi astfel de instrumente. Calitatea lor ar trebui să vă dea de gândit la fel de mult ca eticheta unui produs. Nu încerca să faci economie, mai ales că vasele de calitate au o viaţă mai lungă şi pe deasupra îţi protejează sănătatea.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Numărul de fraţi şi surori al unei persoane prezice riscul de a divorţa
Articolul anterior
Imagini de la ultimul film a lui Andrei Panin! Poze+Video
Articolul următor