Sfaturi pentru reducerea acidităţii gastrice

Cu toţii am suferit de simptomele deranjante ale secreţiei acide la un moment dat. Aciditatea apare atunci când secreţia de acid gastric este în exces în glandele gastrice ale stomacului, cauzată de obicei de erori în alimentaţie.

separator
89455_1

Oricare ar fi motivul însă, aciditatea poate fi o experienţă neplăcută şi, de cele mai multe ori, nu avem altă opţiune decât să apelăm la medicamente. Digestia este tulburată din cauza lipsei de exerciţii fizice şi a alimentaţiei nesănătoase. Pentru fiecare dintre noi este necesară o cantitate mică de acid clorhidric pentru a transforma alimentele ingerate (proteine, carbohidraţi, aminoacizi, glucoza, minerale şi vitamine) în energie. Însă, atunci când cantitatea de acid clorhidric este în exces, apar fenomene distructive în organism.

Alimente care pot controla aciditatea gastrică

  • Ovăzul. Fulgii de ovăz sunt cei mai indicaţi pentru micul dejun, dar şi ca gustare în orice moment al zilei, în special împotriva acidităţii gastrice.
  • Ghimbirul. Consumat cu moderaţie, ghimbirul este unul dintre cele mai bune alimente contra acidităţii gastrice. A fost utilizat de-a lungul timpului ca antiinflamator şi în tratamentul afecţiunilor gastrointestinale. Rădăcina de ghimbir poate fi consumată ca atare sau adaugată în mâncare ori băuturi.
  • Aloe vera. Este un remediu faimos şi se pare că tratează şi hiperaciditatea gastrică. Poate fi achizitionată şi ca plantă, dar şi în diverse forme extrase din frunze sau lichid, vândute separat.
  • Salata. Mâncaţi o salată în fiecare zi. Este un aliment important împotriva secreţiei crescute de acid, deşi trebuie evitate roşiile şi ceapa, precum şi dressing-urile ce conţin brânză şi grăsimi multe.
  • Bananele. Sunt o gustare excelentă, fiind grozave pentru persoanele care au hipersecreţie gastrică. Însă, la aproximativ 1% dintre aceste persoane, simptomele sunt amplificate de consumul lor.
  • Carnea de pui, curcan, peşte şi fructele de mare. Pot fi consumate fierte, pe grătar sau la cuptor, însă niciodată prăjite. De asemenea, pieliţa trebuie îndepărtată, fiind bogată în grăsimi.
  • Pătrunjelul. De mii de ani, a fost utilizat ca plantă medicinală pentru controlul stomacului şi digestiei. Poate fi consumat proaspăt ca atare, în salate, sau adăugat la mâncare.
  • Couscous-ul şi orezul sunt alimente sănătoase şi potrivite pentru aciditate. Optaţi, însă, pentru orezul brun în locul celui alb.
  • Rădăcinoasele şi legumele verzi. Conopida, broccoli, sparanghelul, fasolea verde şi alte legume verzi sunt opţiuni excelente împotriva secreţiei crescute de acid gastric. Sunt indicate persoanelor care urmează o astfel de dietă.
  • Ia ultima masă cu 2-3 ore înainte de culcare.
  • Evită murăturile, condimentele picante şi oţetul.
  • Fierbe câteva frunze de mentă în apă şi bea un pahar după fiecare masă.
  • Fumatul excesiv şi alcoolul vor creşte secreţia acidă, deci renunţă la aceste obiceiuri.

Sfaturi pentru diminuarea simptomelor

Este important să eviţi băuturile acide şi cofeina. În schimb, optează pentru ceai. Indicat este să bei un pahar cu lapte în fiecare zi. Totodată, mănâncă puţin şi des. Intervalele lungi dintre mese sunt o altă cauză a acidităţii gastrice.

Sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Natalia Gordienko și-a felicitat bunica cu ocazia zilei de naștere!
Articolul anterior
Vasile Macovei, alături de o brunetă sexy. Artistul a filmat videoclip în Israel!
Articolul următor