Beneficiile alimentației raw vegane

Potrivit statisticilor, în fiecare an, 100 de mii de europeni devin vegetarieni, iar rata este în continuă creștere. La fel de înfloritoare este și piața, de aceea vedem tot mai multe locuri cu mâncare vegană sau raw, tot mai multe bloguri de profil și tot mai mulți specialiști în domeniu.

separator

Sunt oameni care trăiesc de foarte mulți ani fără să prepare mâncarea (sau care o prepară foarte puțin și simplu) și se bucură de beneficiile acestui stil de viață.

1. Reglează tranzitul intestinal

Într-o dietă standard, un aliment are tranzitul intestinal, în medie, de 72 de ore. Asta înseamnă că orice mănânci în acest moment va tranzita tot sistemul digestiv, în care va trece prin diverse procese, aproximativ 3 zile. Acest lucru permite mâncării să fermenteze și să putrezească și să încarce colonul, rezultatele fiind adesea balonări, gaze și constipație. Pe termen lung aceste probleme ale colonului pot degenerara în boli grave, uneori fatale. Atunci când mâncam standard, țin minte că ieșeam la toaletă la 2 sau 3 zile și credeam că așa este firesc.

În cazul unui stil de viață bogat în fructe și legume crude, acest lucru este imposibil. Fructele și legumele conțin multe fibre insolubile în apă. Acestea au rolul de a peria întreg sistemul digestiv și împing cu succes toate reziduurile spre eliminare. Fructele și legumele conțin și o mare cantitate de apă, care ajută ca bolul alimentar să circule fluid prin sistem. În mod normal și sănătos, eliminarea reziduurilor ar trebui să se întâmple de 3 ori pe zi sau de câte ori mâncăm o masă consistentă. La 2-4 ore după ce mâncarea a fost digerată, iar corpul a extras tot ce a putut de acolo, în materie de nutrienți și vitamine.

2. Te trezești fără deșteptător

Cine nu iubește să mai stea dimineața în pat măcar 10 minute? Uneori acest 10 minute se transformă în 30 de minute sau o oră. Da, somnul de dimineață este cel mai „dulce”, dar mai sunt și acele zile lipsite de energie, în care nu-ți vine să te dai jos din pat. Ți-ar placea ca acest lucru să se schimbe și să fii mult mai energic dimineața? Alimentația nepreparată termic și în special fructele sunt pline de electroliți și vin cu vibrații înalte la pachet, care te fac să ai automat un alt tonus și să te simți mai plin de viață. Dacă în cazul alimentației standard simți că după masă, energia ta scarde și este aproape de pragul minim,după o masă raw, energia crește exponențial și simți să ești mai productiv. În timp ce pe dieta standard, energia ta este consumată pentru digestie, în cazul alimentației raw corpul consumă energie minimă pentru digestie. După o seară în care alegi să-i dai corpului doar alimente crude și te bagi la somn cu stomacul gol, dimineața următoare te trezești cu un alt tonus și plin de vitalitate.

Explicația tehnică este că organismul a consumat mult mai puțină energie pe digestie și a avut timp berechet să se vindece și să se regenereze, pentru ca a doua zi să fii fresh și pregătit pentru o nouă zi productivă. Nu este filosofie și nici magie, este anatomia simplă a corpului tău.

3. Ești mai suplu

Un lucru esențial pe care e musai să-l stabilim încă de la început este că alimentația nu vindecă. Există falsa idee sau ipoteză precum că anumite alimente au efect de vindecare. Dacă este să privim în ansambu, rolul unui aliment este să ne ofere o serie de minerale, vitamine și nutrienți pe care noi le preluăm prin digestie și care sunt folosite de organism pentru diverse procese și reacții interne. Corpul este singurul care are capacitatea de a se vindeca, prin faptul că mereu este în proces de transformare, regenerare și refacere internă. Noi îl putem ajuta sau îl putem încurca prin alimentele și provocările pe care i le oferim. La fel ca și vindecarea, suplețea este rezultatul unui corp sănătos și armonios. Un corp sănătos nu are voie să fie supraponderal.

Atunci când corpul primește tot ce are nevoie: mâncare de calitate, gânduri și atitudine pozitive, mișcare, aer curat și apă, are toate uneltele necesare să se vindece și să-și găsească echilibrul. Slăbitul este o consecință a unui corp sănătos și armonios. Iar o singură masă raw pe zi îți poate îmbunătăți sănătatea și starea de bine a întregului corp.

4. Crește capacitatea de concentrare

Un bol cu fructe proaspete te poate salva de această situație mai repede decât crezi. Carburantul absolut necesar pentru creier este glucoza. Fructoza este cea mai bună și simplă formă de glucoză din natură, care îți va da un restart rapid. Cu cât corpul primește o cantitate mai mare de fructe, legume și nuci crude, cu atât organismul își va crește energia, starea de bine și capacitatea de concentrare. Nu puține sunt exemplele de persoane care mănâncă vegan sau raw vegan și care au ajuns la vârste centenare, care au mai multă energie și vitalitate ca niciodată.

5. Nu e nevoie să știi să gătești

De fiecare dată când nu știu ce să mănânc, mănânc banane sau alte fructe de sezon. Mâncarea raw nu înseamnă doar salate. Față de preparatele tradiționale, mâncarea raw se face mult mai rapid și este aproape imposibil să nu-ți iasă, dacă urmezi instrucțiunile precis. După perioada de început, unde experimentezi și testezi tot felul de rețete și tehnici, prepararea mâncării se transformă într-o joacă, în care îi poți implica ușor și pe membrii familiei, mai mici sau mai mari .

Cu siguranță, nu este ușor în societatea în care trăim cu atât de multe tentații și distrageri în jur să reușim să ne păstrăm un stil de viață sănătos și echilibrat. Concentrează-te pe a adăuga în alimentația ta alimente proaspete, preparate cât mai puțin cu putință și alege întotdeauna tot ce poți alege mai bine, în situația în care te aflii.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Mai multe bloggerițe și artiste de acasă organizează un târg de haine caritabil! Banii adunați vor fi donați copiilor de la centrul SOS Autism
Articolul anterior
7 produse cosmetice pe care să le eviți, potrivit medicilor dermatologi
Articolul următor