De ce nu este recomandat să te machiezi prea mult

Machiajul este cu siguranță, soluția perfectă pentru noi femeile atunci când ne dorim să ne evidențiem frumusețea și să strălucim la propriu. Cu toate acestea, să nu exagerăm, pentru excesul de make-up ne pot cauza unele daune.

separator
make-up-600x400

1. Ți se înfundă porii
Machiajul ne acoperă porii, așa că este și mai dificil ca porii să respire atunci când folosești prea mult machiaj. Iar atunci când porii de pe față sunt acoperiți, este prezent riscul apariției iritațiilor de piele și acneei. Porii înfundați și pielea iritată reprezintă cel mai probabil rezultat al machiajului excesiv conform specialiștilor. Multe dintre ingredientele regăsite în produsele de machiaj, de la ingredientele naturale precum uleiul de cocos la siliconi sintetici, înfundă porii. Aceste componente rămân prinse în pori, împreună cu murdăria și bacteriile, cauzând și apariția punctelor negre și coșurilor. Dacă te machiezi mai mult, asigură-te că îți speli bine fața în fiecare seară.


2. Apare riscul unei infecții
Fața nu este singurul lucru pe care ar trebui să îl cureți. Cât de curate sunt instrumentele pe care le folosești pentru machiaj? Acestea pot începe să crească bacterii după o singură utilizare. Periuțele de rimel sunt deosebit de vulnerabile atunci când vine vorba de dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Pentru a preveni acest lucru, asigură-te că arunci toate produsele vechi, că nu împarți niciodată produsele tale de machiaj cu alte persoane și că îți cureți instrumentele cu care aplici machiajul.

3. Sunt accentuate ridurile
Cu cât ne atingem mai mult pielea și aplicăm machiaj, cu atât mai mult creștem riscul apariției ridurilor. Frecarea pielii delicate din jurul ochilor determină pierderea elasticității pleoapelor și apariției ridurilor. Deci, pe măsură ce pui tot mai mult machiaj, pielea delicată din jurul ochilor este trasă, conducând la mai multe riduri. Pielea din acea zonă este mult mai fină decât restul feței, iar machiajul și mișcările folosite pentru a aplica machiajul pot afecta producția de colagen și sparge capilarele.

4. Pot apărea efecte secundare
Multe persoane sunt preocupate de curățarea dietelor și de înlocuirea produselor alimentare tradiționale cu cele organice, dar ce părere ai despre produsele de machiaj? În funcție de produsele pe care le folosești, expui pielea și corpul tău la toxine în fiecare dimineață. Cu cât folosești mai mult machiaj, cu atât mai multe toxine introduci în corp. Încearcă să citești etichetele produselor pe care le cumperi și eventual să eviți anumite ingrediente la care ești alergică sau care știi că nu interacționează bine cu organismul tău.

Sursa

alte Articole interesante