Mască calmantă cu castravete – pentru tenuri arse de soare, tenuri iritate

Vacanța se apropie, iar din tabloul estival nu lipsește statul la plajă, plimbările în parc sau tot felul de activităti în aer liber. Iar dacă activitățile în aer liber se desfășoară în intervalul 10:30 – 17:00, atunci este foarte posibil să ne trezim cu arsuri solare de toată frumusețea.

separator
masca_castravete (1)

Dacă îmi citești postările atunci știi deja cât de periculos este soarele și solarul atât pentru sănătatea ta cât și pentru frumusețea ta. Știi deja că soarele și solarul vor adăuga ani buni și riduri pe fața ta, înainte de vreme. Asta ca să nu mai spun despre  cancerul de piele. Expunerea la soare în intervalul orar 10:30 – 17:00, va ajuta ca și alte tipuri de cancer (cu precădere cancer de sân, cancer ovarian etc) să se dezvolte cu mult mai bine. Cuperoza, eczemele, psoriazisul și acneea de asemenea înfloresc în prezența soarelui.

106561446

castravete-pentru-mascaEDTDacă deși te protejezi se întâmplă totuși ca tenul tău să fie inflamat, această mască îți va calma iritația și reduce roșeața. Castravetele conține antioxidanți  care ajută la înlăturarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Castravetele este de asemenea un excelent hidratant prevenind astfel uscarea și descuamarea pielii.

Ovăzul este un extraordinar antiinflamator. Mai mult, dacă ai o reacție neplăcută în urma folosirii unui produs cosmetic nepotrivit, această mască ajută de asemenea la înlăturarea roșeții și iritației.

INGREDIENTE

  • ½ de castravete, rece și decojit
  • făină de ovăz

masca_castraveteÎntr-un blender adaugă castravetele și mixeaza până obții o pastă lichidă. Într-un bol adaugă pasta lichidă de castravete și încorporează treptat făina de ovăz, până când se formează o pastă de consistența unei smântâni groase.

Demachiază tenul și apoi aplică un strat gros de masca pe ten, gât și decolteu. Lasă să acționeze 15 minute si apoi înlătură  cu un prosop umezit în apă rece.

image copy
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician

Urmăriţi  pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Estetician cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul cosmeticii faciale şi corporale, Lili Psarudakis a activat în saloane de top din Thessaloniki-Grecia unde a deţinut şi propriul său institut de înfrumuseţare. Repatriată de curând în România, Lili activează în prezent în Bucureşti. Specializată la branduri internaţionale Estee Lauder, La Prairie, Shiseido, Sothys şi Bruno Vassari, Lili este de asemenea o promotoare a cosmeticii naturale.

alte Articole interesante