Șase greșeli pe care le faci cel mai des la plajă!

Perioada caniculară a început, iar ieșirile pe plajă au devenit o necesitate și o plăcere în același timp. Însă, pentru ca expunerea la soare să nu se soldeze cu probleme, trebuie să te protejezi de efectele nocive ale razelor solare.

separator

greseli-la-plaja

Mulți dintre noi însă nu știu cum să facă acest lucru, de aceea îți prezint cele mai frecvente greșeli pe care le faci în timpul bronzării.

Aplicarea cremei de protecție solară. Produsele care te protejează de efectele negative ale soarelui acționează abia după 20 de minute de la aplicare, așa că străduite să aplici crema protectoare nu pe plajă, ci acasă, după ce ai ieșit din duș.

Puțină cremă. Crema te protejează de razele UV doar dacă este aplicată într-o cantitate suficientă. Și asta ar însemna circa 2 miligrame de produs pe centimetru pătrat de piele… adică cât mai multă cremă. Dacă vei folosi prea puțin produs, nivelul de protecției va scădea.

O singură aplicare. Este de știut faptul că doar o singură aplicare nu este suficientă. Dacă te-ai dat cu cremă și mai apoi ai intrat în apă, tine minte că emulsia a intrat în piele, și nu te va mai ajuta la protecție. Crema trebuie reaplicată ori de câte ori ieși din apă, sau la diferență de câteva ore.

naptej

Uiți de zonele sensibile. Părul și buzele, au și ele de suferit din cauza soarelui. Așa că dacă intenționezi să stai câteva zile pe plajă, nu uita să iei cu tine un ulei de protecție pentru păr și un balsam de buze, cu SPF 30.

După bronz nu te mai dai cu cremă. Deși te-ai bronzat cum ți-ai dorit, asta nu înseamnă că pielea ta este protejată. Nu trebuie să te ferești doar de arsuri ci trebuie să te gândești și la celelalte efecte ale soarelui: îmbătrânirea pielii, apariția prematură a ridurilor sau petele pigmentare, așa că trebuie să te dai cu cremă chiar și după ce ai venit de la plajă.

Nu alegi formula corectă pentru fototipul tău de piele. Caută produse care ar conține filtru UVA și UVB și care ar fi compatibile cu pielea ta.

text: Iulia Arnaut

 

alte Articole interesante