Donează jucării copiilor cu autism!

Copiii cu autism au nevoie de atenția și susținerea noastră. Cu siguranță, ai acasă jucării aflate într-o stare bună, de care micuții tăi s-au plictisit sau sunt deja prea mari pentru ele. Acum, le poți găsi utilitatea făcând o faptă bună! Donează-le copiilor de la ,,SOS Autism”, care așteaptă să le faci o bucurie și au atât de multă nevoie de ele pentru o bună dezvoltare.

separator
CollageMulți dintre copiii de la ,,SOS Autism” sunt nevoiți să folosească jucării uzate, distruse, în momentul de față. CollageJucăriile donate le-ar putea fi de folos micuților în activitățile lor zilnice de recuperare.

,,Acestea sunt unele dintre puținele jucării cu care se joacă și fac terapie copiii de la #SosAutism. Venim cu o mare rugăminte la aceia dintre Dvs. care încă nu au găsit cui să doneze jucăriile uitate. Țineți cont și de copiii cu autism, ei au mare nevoie. Orice jucărie este binevenită”, menționează reprezentanții AO ,,SOS Autism”, care au lansat campania „Dăruiește un joc unui copil cu autism”.

Copiii cu autism au nevoie de echipament sportiv, jocuri de masă și alte jocuri și jucării menite să contribuie la dezvoltarea creativității micuților (din motive de igienă, se acceptă toate jucăriile aflate într-o stare bună, cu excepția celor de pluș).

Mai mulți părinți s-au arătat receptivi la apelul lansat de către centrul ,,SOS Autism” și au început deja colectarea jucăriilor pentru micuți. Poți să contribui și tu!

19748777_1371888682932828_200539073526725505_n18221633_1308519195936444_1665034379126625690_n

Instituția mai are nevoie de produse de igienă (gel antibacterian, șervețele antibacteriene), pentru cele 15 camere de terapie, în care se află câte 2-3 terapeuți.

Cei care doresc să ajute copiii cu autism o pot face mergând direct la sediul asociației ,,SOS Autism”, situat pe strada Grenoble, 191, ori pot lua legătura cu un reprezentant al centrului la numărul de telefon 068880988 (Olga), care ar putea ajuta la preluarea jucăriilor.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

De ce femeia de 40 ani are mai multe atuuri, decât cea de 20?
Articolul anterior
Povestea preotului care a dus 120 de copii la mare
Articolul următor