Incontinența urinară în sarcină. Iată ce trebuie să știi!

Incontinența urinară este o problemă care afectează ambele sexe, fiind de două ori mai frecventă la femei. Motivul este unul bine știut! Femeile sunt mai susceptibile de a avea probleme cu controlul funcției vezicii urinare, iar acest lucru se dezvoltă în mare parte din cauza modificărilor produse în timpul sarcinii și nașterilor – 63% dintre femei afirmă că simptomele de incontinență au început în timpul sarcinii sau după naștere.

separator

Incontinența este o problemă comună în timpul sarcinii, ce poate fi gestionată cu ajutorul măsurilor corecte de igienă și îngrijire. Află, mai jos, o modalitate care să te ajute să ții incontinența urinară sub control, în tumpul sarcinii!

Cum se produce incontinența în sarcină?

Sarcina poate interfera cu modul normal în care uretra se relaxează și se contractă. Schimbările hormonale din timpul sarcinii și presiunea exercitată asupra vezicii urinare de către uter, pot cauza incontinența. În caz de incontinență, este posibil ca femeia să urineze involuntar atunci când strănută, tușește sau când râde. Mersul pe jos sau orice altă activitate fizică poate cauza, de asemenea, scurgeri de urină.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că femeile cu un istoric familial de incontinență, au un indice de masă corporală mai mare și adaugă o greutate mult mai mare în timpul sarcinii. Totodată, femeile de peste 35 de ani sunt cele care au un risc mai mare de a se confrunta cu incontinența în sarcină.

Cum să eviți incontinența în sarcină?

Incontinența urinară nu trebuie să afecteze în niciun fel perioada sarcinii. Ce poți face pentru a evita această problemă?

1. Ia pauze regulate pentru urinat. În timpul sarcinii trebuie să mergi la toaletă mai des, fiind conștientă că acest lucru te va ajuta să eviți scurgerile. Este indicat să urinezi cel puțin o dată la două ore.

2. Practică exerciții Kegel. Exercițiile Kegel ajută la întărirea mușchilor planșeului pelvian și evită scurgerile. Este recomandat să le practici în mod corespunzător. Dacă, anterior, nu ai făcut exerciții Kegel, poți începe prin oprirea fluxului de urină data viitoare când urinezi. Este important să faci exerciții Kegel în orice moment, pe tot parcursul zilei, indiferent că ai vezica urinară plină sau golită.

Pur și simplu contractă același grup de mușchi pentru a opri fluxul de urină, menține poziția timp de 10 secunde, ori cât ai număra până la 10, apoi relaxează mușchii. În cadrul unui studiu, cercetătorii au descoperit că femeile care au practicat exercițiile Kegel fiind însărcinate cu primul copil, au reușit să prevină apariția incontinenței urinare mai târziu, în timpul sarcinii și după naștere. Exercițiile Kegel previn incontinența inclusiv în perioada postpartum.

3. Menține greutatea corporală sub control. Studiile arată că femeile cu greutate mare a corpului înainte de a rămâne însarcinate, sau cele care adaugă prea multe kilograme în timpul sarcinii, au o mai mare susceptibilitate de a dezvolta continență urinară.

Incontinența urinară continuă și după sarcină?

Sarcina și nașterea pe cale naturală pot conduce la micșorarea rezistenței mușchilor care susțin pelvisul, în consecință acesta poate să devină slab. Prin urmare, pot apărea probleme de incontinență chiar și după nașterea copilului.

În urma unui studiu recent, cercetătorii au descoperit că 62% dintre femei au avut incontinență în timpul sarcinii, iar 50% dintre acestea au continuat să aibă probleme cu scurgerea de urină chiar și după nașterea copilului. În același timp, femeile care nu au avut probleme de incontinență în timpul sarcinii, au avut un risc mai mic de a dezvolta incontinența urinară postpartum.

Produsele absorbante pentru incontinenţă concepute special pentru incontinenţa urinară sunt cele mai populare produse printre pacienţi, pentru protecţia împotriva pierderii de urină.

Gama TENA Lady vă oferă protecţie triplă pentru scurgeri, mirosuri neplăcute şi umezeală. Vă ajută să menţineţi senzaţia de prospeţime, siguranţă şi încredere atât ziua cât şi noaptea.

Absorbția rapidă asigură un nivel ridicat de protecție. Produsele TENA sunt prevăzute cu suprafețe de inserție rapidă pentru o absorbție rapidă care elimină riscul de scurgere. Capacitatea crescută de absorbție → stratul absorbant transformă lichidul în gel și îl menține în interiorul absorbantului .

Fresh Odour Control înseamnă prospețime garantată. Mirosul distinctiv al urinei provine de la bacteria care produce amoniacul ce creează un miros ușor caustic ce pur și simplu nu poate fi acoperit de parfum. Sistemul pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute, Fresh Odour Control, este creat pentru a reduce înmulțirea bacteriilor, eliminând mirosurile neplăcute, pentru un nivel înalt de prospețime și siguranță. Forma anatomică a absorbantului asigură confort și siguranță, în ciuda dimensiunilor minuscule. Barierele elastice din părțile laterale ale absorbantului evită scurgerile. În plus, stratul exterior mătăsos dă o senzație sporită de confort pielii Dvs., ceea ce previne iritațiile pielii.

Scutecele-chiloți imită perfect lenjeria de corp și conferă protecție împotriva scurgerilor și mirosului de urină.

Varietatea Tena Lady oferă o gamă largă de produse, de forme, dimensiuni și niveluri de absorbție variate, menite să răspundă oricarui tip de activitate, pentru mai mult confort și încredere în orice situație.

Toată gama de produse TENA Lady o puteti găsi în rețeaua Farmacia Familiei.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

De 8 Martie, și-au făcut cel mai frumos cadou! Mai multe femei au născut în zi de sărbătoare la o maternitate din Capitală

În ziua de 8 Martie, au devenit mămici și, astfel, și-au facut cel mai frumos cadou de Ziua Internațională a Femeii!

De 8 Martie, la spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” s-au născut 8 copii, cei mai mulți dintre bebeluși sunt băieți. 3 fetițe și 5 băieței au fost florile și trofeele acestor mame care și-au văzut visul împlinit chiar de 8 Martie – ziua în care vor marca două sărbători în una. Nașterile au decurs normal, copiii sunt perfect sănătoși, iar mamele lor sunt în stare satisfăcătoare.

De opt martie, Ana a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Tânăra de 24 de ani a devenit mămică pentru prima dată. Deși nașterea a durat mult timp, se simte epuizată și durerea este de nedescris, tânăra ne-a mărturisit că este extrem de fericită, se simte binecuvântată, cu cel mai frumos cadou dăruit de Dumnezeu, transmite radiomoldova.md.

„ Mi-a dat Domnul astăzi două cadouri odată. – Și v-ați gândit la un nume? – Ariana. Doar femeile care au născut o să mă înțeleagă ce durere este aceasta, prin ce trece, dar cred că atunci când uiți de tot, mai vrei. Eu trebuia să nasc pe 20 sau 23 februarie. Tăticul a fost acasă, a dorit să asiste la naștere, dar copilul nu a vrut să apară atunci, a vrut pe opt martie. Aceasta este o fericire extrem de mare, extrem, mai ales când o hrănești cu sânul tău propriu, când stai lângă puișor, iar când o vezi că plânge ți se rupe tot în tine.”

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova rata natalității este în continuă scădere, iar în opt ani, numărul nou-născuților a scăzut cu aproximativ 34 la sută. Prin implementarea diverselor politici sociale, autoritățile de profil încearcă să motiveze familiile să aducă pe lume mai mulți copii. Astfel, începând cu 2024, indemnizația unică oferită la nașterea copilului a fost dublată și constituie 20 de mii de lei.

Paula Seling a lansat videoclipul piesei ,,Ridică-te”, realizat de către CIOFilm
Articolul anterior
Ritualul corect de îngrijire a tenului primăvară. Sfaturi de la medicul-cosmetolog Ana Hachi
Articolul următor