Suzana Babic, în vârstă de 28 de ani, s-a împușcat în cap chiar de ziua sa de naștere. Tragedia din orașul Subotica, din Serbia, a fost intens mediatizată în întreagă lume dată fiind gravidatea depresiei postnatale care a făcut-o să-și pună capăt zilelor, raportează presa locală.
Soțul era în oraș, îi cumpără tortul de ziua ei în momentul în care femeia a făcut nenorocirea. Trupul Suzanei a fost descoperit în locuința din Subotica de către prietenii invitați pentru petrecerea surpriză organizată cu ocazia zilei ei de naștere.Aceștia, în stare de șoc, au chemat ambulanța, însă echipajul medical care a ajuns la față locului nu a mai putut face nimic pentru proaspăta mama. Potrivit unui apropiat al familiei, make-up artista trăia o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul sau și era foarte încântată că familia se va mari cu încă un membru.
Era fericită în sarcina și abia aștepta să-și strângă copilul la piept. Lucrurile aveau să se schimbe radical la doar 2 luni de la venirea pe lume a bebelușului. „Nimeni nu a prevăzut lucrul asta, cel puțin niciunul dintre apropiații ei. Inimile și sufletele noastre sunt distruse”, a declarat un cunoscut al Suzanei pentru presă locală.
Suzana Babic și soțul sau erau iubiți încă din timpul liceului, iar recent tânăra își obținuse licența în economie. Potrivit presei locale, citată de Daily Mail, tânăra mămică urma ședințe de terapie întrucât simțea că nu este în regulă din punct de vedere afectiv. Femeia a fost condusă pe ultimul drum și îngropată în cimitirul rusesc ortodox din Subotica. O investigație a fost demarată în acest caz pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care a avut loc sinuciderea.După naștere, multe mame vor simți o anumită tristețe, starea de “baby blues”, ceea ce reprezintă o labilitate emoțională normală după naștere. Se manifestă în primele zile, cu plâns aparent fără motiv și schimbări bruște de dispoziție, însă această stare dispare relativ rapid, în maximum 3 săptămâni.
Totusi, uneori, pote apărea o tulburare cu durată mai lungă, cunoscuta ca depresia postpartum. Spre deoasebire de baby blues, simptomele în depresia postpartum sunt mai intense și durează mai mult, putând să interfere cu abilitatea mamei de a ae ocupa de copil sau de a face alte activitati zilnice, lipsa poftei de mâncare, insomnie, iritabilitate sau furie, oboseală, sentimente de vinovăție, rușine sau lipsa de valoare, modificări de dispoziție, dificultate de a te atașa de copil, gânduri că îți vei răni copilul.
Netratată, depresia postpartum poate dura un an sau mai mult. În caz de apariție a semnelor, mămicile sunt sfătuite să apeleze la ajutorul specialiștilor.