Cumplitul accident a avut loc în data de 9 iulie. Autocarul cu cei 13 cetățeni moldoveni care se întorceau din Nice, Franța, a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat după ce șoferul ar fi vrut să evite coliziunea cu o mașină care i-ar fi tăiat calea.
În accidentul din apropierea localității Zalaszentjakob, Ungaria, ar fi avut de suferit în jur de cinci pasageri. Unul dintre ei, însă, moldoveanul Ilie Savca, a fost rănit cel mai grav. Acesta a fost transportat cu elicopterul la spital, după ce a fost descarcerat de o echipă de salvatori.
Bărbatul a suportat multiple leziuni, printre care traumă deschisă la nivelul cutiei toracice, câteva coaste rupte, fractură deschisă la picior.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
În acest moment, el este internat într-o clinică din Ungaria, unde medicii încearcă să-l salveze. Prima operație a avut loc ieri și a durat 6 ore. Ilie riscă însă să-i fie amputat piciorul.
Bărbatul este așteptat acasă de către soție și băiețelul său de numai 6 ani.
Costurile pentru tratament și internare în clinica din Ungaria sunt foarte mari. Familia lui Ilie este disperată și se află în căutarea unor mijloace financiare pentru a-l salva.
,,Rugăm toată lumea bună să ne ajute să-l aducem acasă sănătos pe Ilie, care este un soț iubitor și un tată grijului, de la 18 ani a îndrăgit meseria de șofer, iar la momentul accidentului el se odihnea după căteva ore de muncă. Din partea fiului Cristian vă spunem MULȚUMESC”, se arată în mesajul publicat de către familia lui Ilie.
Cei care doresc să-l susțină pe Ilie și pe familia acestuia pot face donație pe guvern24.md.
De asemenea, o puteți contacta pe Tatiana, soția lui Ilie, la numărul de telefon 069198389.
Eveniment de poveste la Bălți! «Lumea Uriașilor», un concept unic în lume, va fi inaugurat pe 25 decembrie
Pe 25 decembrie, în parcul Andrieș din Bălți va începe proiectul interactiv «Lumea Giganților», un concept unic în lume. Este un parc tematic dedicat personajelor de basm, iar eroii principali vor fi giganții buni și răi din legenda Văii Necuratului.
Toate figurile din parc vor avea o înălțime de până la 5 metri și «vor prinde viață» prin mecanisme de animatronică. Ele vor putea să se miște și să vorbească cu vizitatorii, povestindu-le propria lor istorie unică.
În parc, pe lângă figurile animate ale giganților, vor fi expuse și dinozauri care se mișcă, respiră și execută diverse comenzi.
De asemenea, vizitatorii vor putea să se bucure de distracții interactive.
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al proiectului «Lumea Giganților» sau la casa de bilete din parc. Detalii suplimentare pot fi găsite pe paginile evenimentului din Instagram și Facebook.
Important: Accesul este gratuit pentru copiii până la 3 ani, precum și pentru persoanele cu dizabilități de gradul I și II.
Adresa: Scuarul Mariinski (fostul parc Andries)
Ore de funcționare: 11:00 – 20:00
Preț bilet: 80 lei.
Elevii din regiunea transnistreană vor trece pe online, dacă se întrerupe livrarea de gaze
Elevii din instituțiile de învățământ din regiunea transnistreană vor face lecții de acasă, în cazul întreruperii livrării de gaze naturale. Activitatea educațională suplimentară va fi organizată doar la cererea părinților elevilor, pe baza recomandărilor serviciilor de stat relevante – sport și cultură. Vor frecventa grădinița doar copiii ai căror ambii părinți merg la serviciu, transmite IPN.
În cadrul unei ședințe extinse a consiliului de securitate, așa-numitul șef al guvernului de la Tiraspol, Alexander Rosenberg, a declarat că, dacă în regiunea transnistreană nu vor mai fi livrate gaze naturale, Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES) este gata să treacă la cărbune.
Întreprinderilor de producție li se va recomanda să treacă la tura de noapte, iar serviciile de transport sunt îndemnate să ajute la transportarea angajaților acestor întreprinderi la locurile lor de muncă. Activitatea administrației de la Tiraspol va fi optimizată și ea, pentru a minimiza utilizarea resurselor energetice.
De luni, 23 decembrie, instituțiile medicale din stânga Nistrului vor înceta să efectueze examinări medicale de rutină. 54 de ambulanțe se vor deplasa la apelurile de urgență și vor asigura transportarea pacienților de la un centru medical la altul, care este asigurat cu energie termică.
Cetățenilor din regiunea transnistreană li se permite să colecteze manual lemnul căzut, fără permis, dar dacă există intenția de utilizare a mijloacelor tehnice, atunci este necesară permisiunea administrației locale. Este interzisă tăierea de pădure vie și așa-numitul export de lemn în afara regiunii.
Zboruri întârziate și anulate pe Aeroportul Chișinău din cauza ceții dense
Ceața densă de aseară a dat peste cap orarul zborurilor de pe aeroportul din Chișinău. Două avioane care zburau spre Capitală au fost redirecționate la Bacău și la Suceava, deoarece nu au putut ateriza pe Aeroportul din Chișinău, scrie breakingnews.md.
Este vorba de avioanele care veneau din Dubai și Istanbul.Cursa dinspre Istanbul a fost redirecționată către Suceava, iar cea din Dubai spre Bacău.
Tabelul zborurilor al Aeroportului Internațional Chișinău a arătat că mai multe alte zboruri au atestat întârzieri, iar unele chiar au fost anulate. În prezent, traficul aerian de pe aeroport se desfășoară în condiții normale.