O moldoveancă a sesizat oamenii legii, după ce a primit cenușa tatălui său decedat în Israel

O moldoveancă a primit din Israel o pungă deteriorată cu cenușa tatălui său. Potrivit unei decizii a instanței de la Tel Aviv, ea va fi primi o compensație în mărime de 110.000 shekeli, echivalentul a peste 27.000 de euro, pentru că i-a fost insultată memoria unui membru al familiei. Despre decizia instanței s-a aflat în presă abia acum, scrie vesty.co.il, potrivit relitatea.md.

separator
În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul s-a stins din viață în anul 2013 într-un spital din Haifa – „Karmeli”. Fiul său, care era stabilit în Israel, s-a înțeles cu compania „Alei-șalehet” să fie incinerat corpul neînsuflețit și cenușa să fie transmisă în Moldova pentru a fi înmormântată. Pentru acest serviciu, a achitat 16.500 de shekeli, adică puțin peste 4.000 de euro.

După ce a avut loc incidentul, sora acestuia a dat în judecată compania. Mai mult, s-a arătat nemulțumită că tatăl său a fost incinerat fără să i se ceară acordul. Femeia a spus că a deschis cutia, atunci când rudele au venit la ceremonia de înmormântare. Potrivit ei, cenușa era împrăștiată din pungă. Acest fapt i-a cauzat un prejudiciu moral. Conducerea companiei „Alei-șalehet” a declarat în susținerea sa că fiul bărbatului nu a solicitat ca cenușa să fie transportată într-o pungă sigilată – fapt pentru care se achită bani în plus.

Mai mult, vameșii ar avea dreptul să deschidă cutia la vamă și să verifice consistența. Într-un final, instanța a decis că o vină o poartă fiul bărbatului defunct, menționând însă că 35% din prejudiciu urmează să fie achitat de compania pentru servicii de incinerare. Conducerea a fost găsită vinovată, pentru că nu a avut grijă să ceară acordul tuturor membrilor de familie și nu a transmis cenușa într-un recipient conform.

alte Articole interesante