Substanţă care te slăbeşte în timp record

Acidul clorogenic este o substanţă 100% naturală, prezentă în zeci de alimente şi plante medicinale cu efecte uimitoare în lupta cu kilogramele în plus.  Studiile au ară­tat că această substanţă este cel mai puternic me­dicament natural cunoscut împo­triva obezităţii.

separator

burta

Nu trebuie însă privit doar ca un medicament de slăbit, el având o acţiune mult mai amplă asupra organismului: ne protejează de îmbătrânirea prematură, inhibă dezvoltarea a numeroase forme de cancer, previne şi tratează eficient diabetul, iar lista ar putea continua. Să aflăm în continuare unde găsim, cum administrăm şi care sunt efectele terapeutice ale acestui formidabil medicament al naturii.

Unde găsim acidul clorogenic?

Îl găsim în aproape o sută de specii de plante care cresc la noi. Dintre fructe, cele mai bogate în acid clo­rogenic sunt: prunele (au conţinutul cel mai ridicat), merele, pe­rele, caisele, piersicile, nectarinele, afinele, căpşu­nile, fragii şi gutuile.

Cantităţi însemnate din această substanţă găsim şi în legume, cum ar fi pă­trunjelul şi ţelina (rădăcina), roşiile, vinetele, cartofii.

Campioa­nele autohtone la conţinutul de acid cloro­genic sunt însă plantele medicinale, mai ales rădă­cinile de: brus­ture, echinacea, păpădie şi cerenţel.

Dar cam­pioana absolută este o plantă pe care o găsim în toate magazinele noas­tre, chiar dacă este specifică tropi­celor: cafeaua. Este vorba însă de cafeaua verde, adică de boabele de cafea neprăjite, care conţin cantităţi im­presionante de acid clorogenic. Nu putem, totuşi, con­suma cantităţi foarte mari de cafea verde. Pen­tru o cantitate suficientă de acid clorogenic ar fi necesar să ingerăm simultan atât de multă cofeină, încât riscăm tulburări de echilibru şi aritmie cardiacă.

42a40ba77dbc48c3b358c57712dcc3d1

Cum putem beneficia de proprietăţile acestei substanţe
Pentru a beneficia la maximum de această sub­stan­ţă, vom consuma doar vegetalele crude, neprepa­rate termic, deoarece prin fierbere se pierde mai mult de 80% din acidul clorogenic existent în alimente. În sezonul rece, se recomandă salatele de crudităţi pre­pa­rate din rădăcinoase bogate în acid clorogenic, cum ar fi: pătrunjelul, ţelina sau morcovul.

Acidul clorogenic şi lupta cu kilogramele
Notorietatea de care se bucură acidul clorogenic ca medicament pentru slăbit se datorează studiilor docto­rului Oz, specia­list în car­diologie şi nutriţie. El a explicat acţiunea acestei substanţe:

1. Încetineşte timpul de absorbţie al zaha­rurilor din alimente, menţinând constantă gli­cemia, ceea ce îm­piedică apariţia senzaţiei de foame.
2. Inhibă procesul de transformare a glucozei serice în ţesut gras.
3. Reglează activitatea sistemului nervos, reducând reactivitatea la stres şi accesele de foame paroxistică.
4. Împiedică inflamarea ţesuturilor adi­poase, in­hibând astfel formarea celulitei.
Adăugaţi la toate aceste lucruri faptul că – spre deo­sebire de cele mai multe regimuri de slăbire – aci­dul clorogenic nu afectează ne­gativ sistemul cardio­vas­cular şi că susţine efortul fizic şi veţi obţine un ta­blou complet al acestui produs, aproape perfect pentru slăbire. Cele 5% din greu­tatea corpului care se pierd se pot transforma cu uşu­rinţă în 10%, 15% sau mai mult, dacă se ţine o die­tă sănătoasă, fără grăsimi şi proteine din carne, fără prăjeli, fără făină albă, zahăr şi aditivi sintetici. Iar dacă se adaugă şi efortul fizic, efectul aci­dului cloro­genic va fi potenţat extraordinar de mult, ajun­gân­du-se la adevărate performanţe, nu doar sub aspec­tul pier­derii de kilograme, ci şi al dobândirii unei sănă­tăţi şi siluete de invidiat.

Sursa

ANSP recomandă părinților să-și vaccineze copiii contra rujeolei pentru a-i proteja de îmbolnăviri

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează că rujeola este o infecție extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să vaccineze copiii conform Programului Național de Imunizări, aceasta fiind cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire, informează unica.md cu referire la un comunicat al instituției.

În Republica Moldova, în perioada 01 ianuarie 2024 – 08 august 2024, au fost înregistrate 149 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 12 de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie, Germania și Federația Rusă). Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în mun. Chișinău (62) și raionul Sîngerei (55). Alte teritorii afectate de rujeolă, de la începutul acestui an, sunt: Strășeni – 7 cazuri; Bălți – 6 cazuri; Dondușeni – 4 cazuri; Ialoveni – 3 cazuri; Drochia, Râșcani, Călărași – câte 2 cazuri; Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei, Ceadîr-Lunga, Dubăsari – câte 1 caz. Menționăm că peste 90% dintre cazuri sunt înregistrate la copii nevaccinați.

În condițiile de acoperire vaccinală joasă, (sub 90% pentru vaccinarea ROR la vârsta de 1 an) și a reticenței la vaccin, care persistă mai mult între membrii confesiilor religioase, există riscul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare. Copiii mici sunt cel mai des expuși riscului de complicații severe. Ratele ridicate de spitalizare și slăbirea sistemului imunitar îi fac mai vulnerabili la alte boli infecțioase.

Tratament specific împotriva rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare, care se efectuează gratuit, la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. Încurajăm părinții să meargă la instituția medicală, în cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, unde medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Parazitul de 10 metri care poate trăi în corp până la 30 de ani

Una dintre infecţiile parazitare pe care oamenii le pot face de-a lungul vieţii este teniaza. Aceasta reprezintă infecţia cu tenie, un vierme intestinal care se transmite în urma consumului de alimente contaminate, cum ar fi carnea de porc sau de bovină.

Există mai multe tipuri de tenii, dar oamenii fac mai ales infecţii cu:

Taenia solium, care poate atinge lungimea de 3 metri; are ca gazdă porcul.

Taenia saginata, parazit care la vârsta adultă poate atinge lungimea de 10 metri. Gazda acestei tenii sunt bovinele.

Oamenii pot face teniază în urma consumului de carne de porc sau de vită crudă sau insuficient preparată termic, infectată cu ouă sau larve de tenie.

O altă cale de contaminare este cea fecal-orală. Când persoana infectată nu se spală riguros pe mâini după defecaţie şi manipulează alimente, poate contamina hrana cu ouă de tenie. Astfel, teniaza apare şi la cei care nu au consumat carne infectată. Contaminarea se poate face la orice vârstă.

Tenia este parazitul cunoscut a fi foarte rezistent în organismul uman

Când ouăle ei sunt ingerate de oameni, acestea încep să crească până ajung la vârsta adultă. Parazitul trăieşte la nivelul intestinului subţire, zona cea mai potrivită de dezvoltare pentru ciclul lui de viaţă. De acolo, se dezvoltă hrănindu-se cu alimentele ingerate de oameni.

În doar 3 luni devine adult și se poate reproduce. Există unii dintre acești paraziți care se pot stabili în ochi, în țesuturile subcutanate, în sistemul nervos și în mușchi.

Fragmentele de tenie pot fi observate şi pe lenjeria intimă sau în materiile fecale. Fără tratament, tenia poate trăi în corpul uman până la 30 de ani. O persoană infectată va răspândi mereu ouă şi larve.

Simptomele teniazei sunt adesea observate la începutul vieții acestui parazit. Printre manifestările posibile ale infecţiei se numără:

– Greață + multă poftă de mâncare fără a lua în greutate

– Diaree sau chiar constipație

– Mâncărime în jurul rectului sau anusului

– Dureri abdominale

– Tulburare alimentară (bulimie sau anorexie)

Dacă observi în mod regulat aceste simptome, este recomandat să te adresezi medicului pentru a efectua anumite analize: examenul coproparazitologic (examinarea materiilor fecale), amprenta anală, testarea anticorpilor serici.

În cazul diagnosticului de teniază, medicul va indica medicamente antiparazitare, antihelmintice.

De ce scad oamenii în înălțime la bătrânețe. Totul începe de la 40 de ani. Explicația specialiștilor

Multe persoane scad în înălțime pe măsură ce avansează în vârstă. Potrivit specialiștilor, acesta este un lucru normal, care se întâmplă în timpul procesului de îmbătrânire, scrie fanatik.ro.

Procesul începe de la 40 de an și este unul normal, conform experților. Când devine acest lucru un motiv de îngrijorare?

După 40 de ani, oamenii pierd aproximativ un centimetru în înălțime la fiecare 10 de ani, potrivit Medline Plus. Ritmul accelerează după vârsta de 70 de ani. Odată cu vârsta, oamenii ajung să piardă, în medie, între 1 și 3 centimetri.

Procesul de îmbătrânire presupune schimbări la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, supă cum a explicat Dr. Angela Catic, medic geriatru și profesor asociat la Centrul Huffington pentru Îmbătrânire de la Colegiul de Medicină Baylor.

“Discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale pierd lichid pe măsură ce îmbătrânești, se deshidratează și, odată cu asta, pierzi puțin din înălțime”, a explicat aceasta.

În plus, mușchii abdominali au tendința de a slăbi în timp. Din acest motiv, multe persoane au o postură cocoșată și devin mai scunde la bătrânețe.

În cazul femeilor, pierderea osoasă poate fi grăbită de menopauză. Acest lucru se întâmplă “din cauza pierderii efectelor protectoare ale estrogenului asupra oaselor”, potrivit Dr. Arashdeep Litt, medic intern la Spectrum Health.

Ce problemă de sănătate provoacă pierderea în înălțime

O altă problemă care cauzează pierderea în înălțime este osteoporoza. Afecțiunea se dezvoltă în momentul în care densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad. Un alt motiv este atunci când structura sau calitatea osului suferă modificări. Rezistența oaselor poate fi, astfel, redusă, iar riscul de fracturi e mai mare.

Din cauza osteoporozei, pot apărea fracturi de compresie a coloanei vertebrale. Acestea sunt, de fapt, mici rupturi la vertebrele coloanei, motiv pentru care “în multe cazuri, oamenii nici nu-și dau seama că se întâmplă acest lucru”.

Dacă o persoană pierde în înălțime 3 sau mai mulți centimetri, medicul va suspecta că aceasta suferă de osteoporoză. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un test de densitate osoasă.

Pentru a reduce riscul de pierdere a înălțimii odată cu vârsta, dr. Catic a spus că acest lucru poate fi prevenit prin respectarea unui stil de viață sănătos.

Mai exact, este nevoie de sport regulat pentru a menține oasele cât mai puternice, dar și de o dietă bogată în calciu și vitamina D. Fumatul, consumul excesiv de alcool și de cofeină trebuie evitate, deoarece reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea de osteoporoză.

Obiceiuri sexuale stranii în lume!
Articolul anterior
Dan Bălan niciodată nu s-ar însura cu Vera Brejneva. Vezi ce povestește mama acestuia!
Articolul următor