„Am primit în dar o oală-minune, despre care să fiu sinceră nu am crezut că e chiar minunată, pentru că eu cred că gatitul clasic, aşa cum facea bunica odinioară, e de neegalat. Aşa că am pus-o la treabă, recunosc că eram tare curioasă, şi am ales o reţetă: risotto cu ciuperci, caju şi parmezan.
Cum am făcut eu: am spălat şi tăiat rapid ingredientele pe care le veţi vedea în fotografiile din album, pur şi simplu le-am pus pe toate în oală, am aşezat capacul, am apăsat pe butonul care îmi arata programul de gătire ales şi pe cel care setează timpul de gătire (în această reţeta timpul de gătire necesar este 2 ore) şi gata, am fugit de acasă să-mi fac treaba! iar la sosire m-am bucurat de un risotto delicios. Sincer, nu am rezistat şi i-am făcut o surpriză soţului meu, ducându-i la birou o porţie. A fost o idee năstruşnică, neaşteptată şi minunată! Tocmai de aceea m-am gândit să o împărtăşesc şi cu voi!
Iatî reţeta, bucuraţi-vă de ea, eu am de gând să încerc şi altele, mai complicate, acesta a fost începutul, dacă vă place ideea, voi continua să vă împărtăşesc reţetele:
Risotto cu ciuperci, caju și parmezan
Ingrediente:
• orez Arborio, mai bun pentru că preparatul final este cremos – 150 g – 200 g
• ciuperci Champignon – 4-5 buc mai mari
• ciuperci Hribi – 3 buc
• alune caju – 4 linguri
• unt – 50 g
• ulei de măsline – 1 lingura
• cimbru proaspăt – 1 crenguțe
• vin alb demisec – 50 ml
• ceapă verde – 1/2 legătură
• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g – 100 g)
• apă – 1 litru
• chives (un fel de ceapa verde fina, folosita la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)
• sare și piper alb, după gust
Mod de preparare:
• spălați orezul în trei ape;
• spălați, curățați și tăiați ciupercile în 4;
• introduceți orezul și ciupercile împreună cu untul, uleiul de măsline, ceapa verde, cimbrul, apa și putin vin;
• puneți capacul și aşteptaţi 2 ore;
• prăjiți alunele caju;
• cu 15 minute înainte de gătire, adăugați alunele caju, amestecați ușor cu o lingură de lemn, având grijă să nu spargeți boabele de orez, și asezonați cu sare și piper alb – completati cu putina apa, daca orezul da semne ca s-ar putea lipi;
• cu 5 minute înainte de gătire, adăugați parmezanul ras și amestecați ușor; Eu am adaugat la final;
• serviți pe loc pentru a savura textura cremoasă a risotto-ului.
Poftă bună!”
Sursa: facebook