Câte calorii are cafeaua și care este cea mai bună

Tu ştii câte calorii are cafeaua pe care o bei dimineaţă? Şi ai calculat câte calorii au împreună cafelele de la serviciu şi, eventual, cea de acasă, de după-amiază? Află că două-trei ceşti de cafea pot să ajungă, împreună, şi la peste 500 de calorii. Depinde ce fel de cafea bei, cât zahăr pui, dacă adaugi sau nu lapte şi frişcă.

separator
398566_2338454399136_1783183250_1457630_2127876335_n
  • O ceaşca de cafea fără zahăr are de la 1 la 10 calorii. Depinde de cantitate şi de modul de preparare.
  • Espresso simplu are cele mai puţine calorii, doar 3-4, cafeaua instant cele mai multe, spre 10.
  • O cafea cu lapte şi zahăr ajunge la 180 de calorii. Dar depinde de cât lapte şi cât zahăr pui. O cafea cu lapte şi zahăr de tipul celor pe care le poţi cumpără de la un restaurant de tip fast-food poate să varieze de la 130 la 330 de calorii.
  • O cafeaua la filtru, cu o linguriţă de zahăr şi două-trei linguri de lapte degresat, are 110-120 de calorii.

Variaţiile calorice sunt rezultatul concentraţiei diferite de grăsimi din lapte. Dacă foloseşti lapte degresat se adaugă mai puţine calorii, dacă foloseşti lapte condensat sau preparate din lapte praf, de tipul celor instant, numărul caloriilor creşte foarte mult.

Combinaţiile de cafea cu ciocolată sar de 300 de calorii şi pot ajunge până la 500 de calorii dacă preferi să bei cafea cu ciocolată albă de genul celor pe care le găseşti în cafenelele celebre. Acolo sunt cele mai calorice combinaţii.

Cum arată cafeaua ideală? Simplă şi neagră. Are doar 5-6 calorii

  • Cea mai bună rămâne cafeaua la filtru sau cea clasică făcută în ibric. Dacă nu suporţi cafeaua fără zahăr adaugă o linguriţă de zahăr brun. Adaugi doar vreo 20 de calorii, atât cât există în fiecare linguriţă de zahăr.
  • Dacă îţi place cafeaua foarte dulce, încearcă să reduci treptat cantitatea de zăhat. O să descoperi că o cafea cu mai puţin zahăr este mult mai bună.
  • Bea cafeaua caldă, este mult mai sănătoasă. Adaugă lapte normal, degresat şi uită de prafurile şi cutiuţele cu lapte care sunt pline de calorii, aditivi şi zahăr.
  • Poţi să foloseşti lapte praf simplu, normal din categoria celor instant. Un vârf de linguriţă adaugă doar vreo 15-20 de calorii şi este mult mai sănătos, cel puţin pentru cafeaua de la serviciu.
  • Cafeaua ideală este cea făcută din cafea măcinată sau cafea instant. Uită de cafeaua de la automat. Are prea mult zahăr şi prea puţină cafea adevărată.
  • Dacă îţi plac cafelele aromate adaugă scorţişoară sau vanilie veritabilă. Poţi vanila natural zahărul pentru cafea, amestecând zahăr brun cu bobiţele dintr-o păstaie de vanilie. O singură păstaie este suficientă că să dai o aromă puternică unui kilogram de zahăr. Adaugă zahărul aromat după ce ai preparat cafeaua şi nu în timpul fierberii, scrie diet-blog.com.
  • Pentru o altă variantă de aromă adaugă pudră de scorţişoară, pudră de ghimbir sau coajă de portocală uscată şi măcinată. Rezultatele sunt cu totul şi cu totul speciale.

Sursa

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Femeile trecute de 40 de ani încetează să mai numere caloriile…
Articolul anterior
Ce bine arată Nata Albot cu burtică!
Articolul următor