NeoQi te face să uiţi de grijile cotidiene!

Pentru că viaţa modernă este un tumult continuu de nervi, stres, griji şi probleme, cu siguranţă ai nevoie uneori de linişte, relaxare şi evadare din rutina zilnică. Ca să te încarci cu energie, să-ţi ordonezi gândurile şi să devii mult mai eficientă – soluţia este masajul relaxant cu procedurile capsulei NeoQi.

separator
Bogdan Alexandru,
Medic de recuperare
balneo-fizioterapie-masaj

Masajul este o terapie străveche, dar care sunt efectele lui?

Masajul poate întări o articulaţie slăbită sau poate mobiliza una împietrită. Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplină şi de calm. Aceasta se întâmplă, datorită faptului că masajul stimulează producerea de endorfină, substanţă chimică din creier care produce sentimentul de fericire.

Terapia prin masaj aduce un flux sporit de sânge în ţesuturi, îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, înviorează tonusul muscular, pielea menţinâdu-şi elasticitatea, combate celulita, influenţează favorabil asupra sistemului nervos, relaxând şi calmând întregul organism, stimulează circulaţia sangvină şi limfa, asigură schimbările nutritive între ţesuturi cu eliminare de deşeuri metabolice.

Se cunosc mai multe tipuri de masaj. Care sunt cele mai importante?

Putem menţiona mai multe tipuri de masaj:

  • masajul curativ – încurajează vindecarea leziunilor ţesutului moale şi ale muşchilor tendoanelor şi ligamentelor;
  • masajul sportiv este un amestec de tehnici care contribuie la atingerea  performanţelor atletului şi ajută la recuperarea muşchilor suprasolicitaţi;
  • masajul terapeutic – este unul local, în scopul de a elimina anumite probleme şi disfuncţionalităţi;
  • masajul de întreţinere – este unul general, în scopul de a  menţine organismul într-o formă cât mai bună;
  • masajul anticelulitic este bun pentru  zonele afectate de celulită, în scopul eliminării acesteia;
  • masajul de relaxare este unul general, ocazional sau periodic, ce dă o stare de bună dispoziţie.

De curând, Centrul Medical “On Clinic Moldova” a deschis o nouă secţie de întreţinere corporală. Cum funcţionează?

Centrul On Clinic Moldova dispune de o capsulă terapeutică de origine japoneză, numită

NeoQi,

care include multiple funcţii strategice din gama tratamentelor corporale, între care: sauna pe aburi, razele infraroşii, vibromasajul, sistemul duşului Vichy, aromoterapia, cromoterapia. Aceste tratamente corporale îţi oferă o stare de bine, cu eficienţă relativ maximă a procedurilor. Este o terapie mai nouă şi se practică  mult în centrele SPA.

Procedurile NeoQi:

Sauna în infraroşu

emană o căldură radiantă ce penetrează în profunzime ţesutul gras şi topeşte grăsimile din organism, având efect de slăbire, accelerează procesul de detoxifiere a organismului.

Sauna umedă (pe aburi) –

de regulă, în combinaţie cu împachetările – arde grăsimile din organism şi îmbunătăţeşte funcţia metaboismului. Este una dintre puţinele metode noninvazive de slăbit. Contribuie la slăbire “coaja de portocală”, cu ajutorul unui tratament complex (folosirea anumitor creme în funcţie de ph-ul pielii, alimentarea corectă, plus practicarea gimnasticii medicale sau de întreţinere în fiecare zi, timp de cel puţin 30 min.), efectul este vizibil în scurt timp.

Aromoterapia

– se combină cu sauna umedă. Se folosesc anumite uleiuri volatile cu diferite esenţe (mentă, lavandă, pin) fiecare având un rol specific pentru organism. Spre exemplu, menta ajută persoanelor care suferă de astm bronşic, eliberează căile respiratorii.

Duşul

Vichy

– terapie cu apă, prin presarea apei asupra organismului, hidromasajul oferă elascitate pielii şi relaxează foarte bine musculatura.

Cromoterapia

– terapie prin lumini, fiecare dintre culori roşu, galben, violet, verde etc. este specifică anumitui tip de tratament, dă o senzaţie de calm, de relaxare şi se combină  cu meloterapia (terapie prin muzică).

Vibromasajul

– executat prin anumite mişcări de legănare a unei platforme pentru relaxarea musculaturii.

Care sunt contraindicaţiile?

Mai întâi  trebuie  să cunoaştem patologia persoanei, apoi se indică diverse proceduri, în funcţie de necesitate sau contraindicaţii.

Regula generală este: nu se fac proceduri în perioada menstruaţiei, sarcinei trecute de 3 luni, în cazul unor inflamaţii, tumori, răni deschise.

Ce le recomandaţi doamnelor şi domnişoarelor pentru a-şi menţine frumuseţea?

Centrul medical ON CLINIC  îşi propune să vă răsfeţe, eliberându-vă de stres, prin meditaţie şi relaxare. Fugiţi de zgomotul oraşului şi lăsaţi-vă purtate într-un paradis, unde veţi fi tratate cel mai  bine!

Vă  aşteptăm cu drag la Centrul medical ON CLINIC să vă convingeţi de eficienţa serviciilor noastre!

Centrul Medical Internaţional On Clinic v

ă propune urmaroarele servicii:

 

  • Proctologie

    – tratamentul hemoroizilor şi fisurii anale fără internare, durere şi operaţie;

  • Urologie/sexopatologie

    – tratamentul disfuncţiilor erectile şi a infecţiilor urogenitale;

  • Dermatologie

    –  tratamentul psoriasisului fără hormoni, tratament antiacneic;

  • Endoscopie, UZI diagnostic, Laborator, Dopler diagnostic;

  • Endocrinolog, Tratamentul varicelor;

  • Cabinet fizioproceduri

  • Stationar de zi;

  • Cosmetologie

    – fotoepilare, biodepilare, tratament cosmetologic, piling, mezoterapia, biorevitalizare, crioterapia;

  • Ozonoterapia;

  • Psiholog;

  • New Pediatria;

  • New Masaj-

    terapeutic de recuperare, decontracturant, general clasic, anticelulitic, pentru copii începînd cu vîrsta de 6 luni;

  • New

    V

    ip Capsula Neo Qi Energy Cocoon –

    saună infraroşie, saună pe aburi, aromoterapie, hromoterapie, hidro-vibromasaj toate pentru restabilirea vitalităţii şi longevităţii vieţii!!!

Adresa noastră: str. V. Alecsandri 90/1, tel. 20 00 00,

Web sait: www.onclinic.md

10 trucuri pentru a slăbi rapid până la vară. Sfaturile unui medic

Pierderea rapidă în greutate până la vară – posibilă cu ajutorul unor trucuri ușoare. Nutriționistul rus Dr. Tatyana Selezneva dezvăluie care sunt acestea și cum să slăbești complet în siguranță până vara.

Medicul indică 10 trucuri care vă vor ajuta să vă puneți corpul în ordine.

  1. Fără un plan, mâncatul în exces este întotdeauna o posibilitate. Luați un mic dejun și un prânz copios pentru a evita mesele de seară și de la miezul nopții.
  2. Eliminați mâncarea de tip fast-food. Eliminați „vechiturile” alimentare: fast-food, alimente procesate, carne procesată, sucuri zaharoase, limonadă, sucuri ambalate, sos de soia, marinate, alcool.
  3. Atunci când creați un meniu, puneți accent pe alimentele proteice și pe carbohidrații complecși (legume, fructe, cereale), grăsimile naturale trebuie să fie prezente cu moderație.
  4. Proteinele ar trebui să reprezinte cel puțin 20% din structura alimentelor – reprezintă materialul de bază pentru construcție.
  5. Controlați consumul de zahăr și sare. Se recomandă să nu consumați mai mult de 50 de grame de zahăr pe zi și 3-5 grame de sare pe zi.
  6. Beți zilnic 1-1,5 litri de apă pură.
  7. Adăugați mai multe legume verzi în alimentația dumneavoastră, în special cele crude.
  8. Mergeți la culcare înainte de ora 23:00 și dormiți 7-8 ore.
  9. Arderea grăsimilor este excelentă în timpul somnului. Rămâneți la o activitate fizică regulată.
  10. Controlați stresul – nu vă stresați din cauza unor lucruri mărunte.

„Creați un deficit caloric moderat, consumând ceva mai puține calorii decât arde corpul dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să slăbiți treptat fără să vă stresați organismul.”

„Asigurați-vă că dormiți și vă odihniți suficient, deoarece stresul și lipsa somnului pot duce la exces de greutate și la creșterea apetitului”, recomandă expertul.

„Beți multă apă pe tot parcursul zilei pentru a vă menține corpul hidratat și pentru a ajuta la descompunerea grăsimilor. Implementați treptat modificările stilului de viață, astfel încât acestea să devină obișnuite și pe termen lung. Evitați dietele drastice și exercițiile fizice extreme, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră”, spune nutriționistul.

„Țineți un jurnal alimentar și de activitate pentru a vă urmări progresul și pentru a vă evalua realizările. Urmând aceste metode ușor de pus în aplicare, puteți slăbi până la vară și vă puteți crea un stil de viață sănătos și echilibrat, fără fără și fără a vă afecta organismul”, recomandă Dr. Ponomareva.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. A suferit peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a suferit de boală un timp record de 613 zile, boala transformându-se într-o variantă nouă unică, care a derutat cercetătorii medicali.

Pacientul, sl cărui nume nu a fost dezvăluit, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticat cu varianta omicron în februarie 2022, potrivit Time, citând cercetări de la Universitatea din Amsterdam. Este cea mai lungă perioadă de timp în care cineva a fost infectat cu virusul, susțin cercetătorii. 

Cel mai lung caz de infecție Covid este de 20 de luni

Sistemul imunitar  al pacientului, care suferea deja de o boală de sânge înainte de a contracta COVID, nu a reușit să producă suficiente celule albe din sânge sau anticorpi pentru a combate virusul, în ciuda faptului că a primit vaccinul de mai multe ori.

În timp ce majoritatea oamenilor pot depăși coronavirusul în câteva săptămâni, orice au încercat profesioniștii din domeniul medical pentru vindecarea pacientului nu a funcționat. Medicii au descoperit rapid că corpul său a devenit rezistent la Sotrovimab, un anticorp monoclonal pentru tratamentul timpuriu al COVID-19, după ce i-au luat peste două duzini de tampoane pe nas și gât în timp ce căutau să-i găsească tratament.

Ei au descoperit, de asemenea, că dezvoltarea unui anticorp anti-spike în prima lună a fost minimă și în curând și-au dat seama că sistemul imunitar al pacientului este incapabil să scape de virus.

Pacientul a murit în spital, în toamna anului 2023, din cauza sistemului imunitar slăbit și a unei tulburări de sânge de bază. 

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că virusul a suferit murații de aproape 50 de ori și, în cele din urmă, a creat o variantă ultra-mutată, potrivit publicației. Nu existau semne că varianta mutantă în stil Frankenstein ar fi infectat alți oameni.

Deși un caz Covid de 20 de luni care a suferit mutații pare înfricoșător, Magda Vergouwe, studenta la medicină de la Centrul Medical Universitar din Amsterdam, care va prezenta cazul la Congresul Global ESCMID din Barcelona, a declarat:

„Durata infecției în acest caz este extrem. Infecțiile prelungite la pacienții imunocompromiși sunt mult mai frecvente în comparație cu comunitatea generală”, a spus Vergouwe.

„Acest lucru subliniază riscul de infecție persistentă, deoarece pot apărea variante virale unice datorită evoluției extinse.”

Nu toate cazurile Covid puternic mutante au fost recunoscute medical

Oamenii de știință care studiază datele genomice din apele uzate au descoperit, de asemenea, dovezi că oamenii ar fi avut cazuri de Covid puternic mutate de mai bine de patru ani, dar nu erau conștienți, potrivit Time.

Vergouwe a explicat că cazul este adăugat la rapoartele de pacienți testați pozitiv pentru aceeași infecție de peste un an, dar ea a remarcat că a fost cel mai lung caz pe care l-a văzut vreodată.

Cel mai extins caz de COVID-19 înregistrat vreodată înainte de acesta a fost de la un britanic care a suferit de virus timp de 505 zile înainte de a muri. Cercetările au arătat că 24,4% dintre adulții americani care au primit un test COVID-19 pozitiv au prezentat simptome care au persistat timp de trei luni sau mai mult.

sursa

24 de mii de moldoveni mor, anual, din cauza bolilor cardiovasculare. Institutul de Cardiologie, plin de pacienți

24 de mii de moldoveni mor, anual, din cauza bolilor cardiovasculare. Exprimat altfel, obținem încă o statistică alarmantă: la fiecare oră, aproape trei persoane își pierd viața, pe fonul problemelor la aparatul circulator. Cei mai mulți dintre suferă un atac de cord. Deși în majoritatea cazurilor, pacienții sunt persoane în vârstă, există și tineri care mor din această cauză. Medicii specialiști recomandă ca, după 40 de ani, să mergem la un control medical amănunțit, pentru a putea depista din timp eventualele boli cardiovasculare și pentru a le trata. Sănătatea inimii este și în puterile noastre. Pentru asta, trebuie să mâncăm cât puține grăsimi, să nu fumăm, să facem mișcare zilnic și să ne stresăm cât mai puțin, scrie TV8.md

Saloanele Institutului de Cardiologie din Chișinău sunt pline de pacienți care ajung aici în căutarea sănătății pierdute. Pe patul de spital, l-am găsit și pe domnul Petru din Edineț. Pensionarul, în vârstă de 70 de ani, se confruntă cu probleme cardiace din tinerețe, probleme care, spune el, i-au dat multe bătăi de cap.

Aceste boli cardiovasculare apar dintr-o combinație de mai mulți factori, dar în principal, modul de viață haotic și nesănătos. Conform medicului specialist, bărbații sunt mai predispuși la astfel de afecțiuni, care încep de la o vârstă mult mai tânără, spre deosebire de femei.

Protocoalele medicale menționează că orice persoană, ajunsă la 40 de ani, trebuie să treacă prin investigații amănunțite pentru a depista eventuale probleme cardiace. Datorită acestor investigații, se poate estima probabilitatea ca un om să aibă un eventual infarct în următorii zece ani.

Conform statisticilor, cea mai frecvent întâlnită afecțiune cardiacă este hipertensiunea arterială, iar cea mai severă complicație a infarctului este moartea subită. Această complicație este dezvoltată de persoanele care au mai multe afecțiuni concomitent, dar cu toate astea, numărul deceselor, în cazul pacienților ajunși la spital a scăzut în ultimii ani. 

Am avea rezultate și mai bune dacă prevenția acestor afecțiuni ar deveni un program național, susținut de toată societatea. 

De două luni, în cadrul Institutului de Cardiologie funcționează un computer tomograf ultra performant, inaugurat cu mare fast, inclusiv în prezența președintei Maia Sandu. Costul acestui dispozitiv medical a depășit un milion de euro, bani publici, dar medicii de aici consideră că merită fiecare ban cheltuit, pentru că oferă rezultate extraordinare, rezultate pe care nu le puteau obține până acum. 

De la darea lui în folosință și până acum, peste 300 de pacienți au beneficiat de capacitățile acestui aparat.

Bolile cardiovasculare se află pe locul unu la nivel mondial în topul cauzelor de deces și se estimează că iau vieţile a aproximativ 18 milioane de persoane în fiecare an, ceea ce înseamnă că 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare oră. În Republica Moldova, afecțiunile cardiovasculare constituie aproximativ 60 la sută din mortalitatea totală. Se estimează că anual mor circa 24 de mii de oameni din această cauză. 

Poartă genţi cu personalitate în această primăvară!
Articolul anterior
Epilarea cu ceară – cea mai tradițională metodă!
Articolul următor