NeoQi te face să uiţi de grijile cotidiene!

Pentru că viaţa modernă este un tumult continuu de nervi, stres, griji şi probleme, cu siguranţă ai nevoie uneori de linişte, relaxare şi evadare din rutina zilnică. Ca să te încarci cu energie, să-ţi ordonezi gândurile şi să devii mult mai eficientă – soluţia este masajul relaxant cu procedurile capsulei NeoQi.

separator
Bogdan Alexandru,
Medic de recuperare
balneo-fizioterapie-masaj

Masajul este o terapie străveche, dar care sunt efectele lui?

Masajul poate întări o articulaţie slăbită sau poate mobiliza una împietrită. Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplină şi de calm. Aceasta se întâmplă, datorită faptului că masajul stimulează producerea de endorfină, substanţă chimică din creier care produce sentimentul de fericire.

Terapia prin masaj aduce un flux sporit de sânge în ţesuturi, îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, înviorează tonusul muscular, pielea menţinâdu-şi elasticitatea, combate celulita, influenţează favorabil asupra sistemului nervos, relaxând şi calmând întregul organism, stimulează circulaţia sangvină şi limfa, asigură schimbările nutritive între ţesuturi cu eliminare de deşeuri metabolice.

Se cunosc mai multe tipuri de masaj. Care sunt cele mai importante?

Putem menţiona mai multe tipuri de masaj:

  • masajul curativ – încurajează vindecarea leziunilor ţesutului moale şi ale muşchilor tendoanelor şi ligamentelor;
  • masajul sportiv este un amestec de tehnici care contribuie la atingerea  performanţelor atletului şi ajută la recuperarea muşchilor suprasolicitaţi;
  • masajul terapeutic – este unul local, în scopul de a elimina anumite probleme şi disfuncţionalităţi;
  • masajul de întreţinere – este unul general, în scopul de a  menţine organismul într-o formă cât mai bună;
  • masajul anticelulitic este bun pentru  zonele afectate de celulită, în scopul eliminării acesteia;
  • masajul de relaxare este unul general, ocazional sau periodic, ce dă o stare de bună dispoziţie.

De curând, Centrul Medical “On Clinic Moldova” a deschis o nouă secţie de întreţinere corporală. Cum funcţionează?

Centrul On Clinic Moldova dispune de o capsulă terapeutică de origine japoneză, numită

NeoQi,

care include multiple funcţii strategice din gama tratamentelor corporale, între care: sauna pe aburi, razele infraroşii, vibromasajul, sistemul duşului Vichy, aromoterapia, cromoterapia. Aceste tratamente corporale îţi oferă o stare de bine, cu eficienţă relativ maximă a procedurilor. Este o terapie mai nouă şi se practică  mult în centrele SPA.

Procedurile NeoQi:

Sauna în infraroşu

emană o căldură radiantă ce penetrează în profunzime ţesutul gras şi topeşte grăsimile din organism, având efect de slăbire, accelerează procesul de detoxifiere a organismului.

Sauna umedă (pe aburi) –

de regulă, în combinaţie cu împachetările – arde grăsimile din organism şi îmbunătăţeşte funcţia metaboismului. Este una dintre puţinele metode noninvazive de slăbit. Contribuie la slăbire “coaja de portocală”, cu ajutorul unui tratament complex (folosirea anumitor creme în funcţie de ph-ul pielii, alimentarea corectă, plus practicarea gimnasticii medicale sau de întreţinere în fiecare zi, timp de cel puţin 30 min.), efectul este vizibil în scurt timp.

Aromoterapia

– se combină cu sauna umedă. Se folosesc anumite uleiuri volatile cu diferite esenţe (mentă, lavandă, pin) fiecare având un rol specific pentru organism. Spre exemplu, menta ajută persoanelor care suferă de astm bronşic, eliberează căile respiratorii.

Duşul

Vichy

– terapie cu apă, prin presarea apei asupra organismului, hidromasajul oferă elascitate pielii şi relaxează foarte bine musculatura.

Cromoterapia

– terapie prin lumini, fiecare dintre culori roşu, galben, violet, verde etc. este specifică anumitui tip de tratament, dă o senzaţie de calm, de relaxare şi se combină  cu meloterapia (terapie prin muzică).

Vibromasajul

– executat prin anumite mişcări de legănare a unei platforme pentru relaxarea musculaturii.

Care sunt contraindicaţiile?

Mai întâi  trebuie  să cunoaştem patologia persoanei, apoi se indică diverse proceduri, în funcţie de necesitate sau contraindicaţii.

Regula generală este: nu se fac proceduri în perioada menstruaţiei, sarcinei trecute de 3 luni, în cazul unor inflamaţii, tumori, răni deschise.

Ce le recomandaţi doamnelor şi domnişoarelor pentru a-şi menţine frumuseţea?

Centrul medical ON CLINIC  îşi propune să vă răsfeţe, eliberându-vă de stres, prin meditaţie şi relaxare. Fugiţi de zgomotul oraşului şi lăsaţi-vă purtate într-un paradis, unde veţi fi tratate cel mai  bine!

Vă  aşteptăm cu drag la Centrul medical ON CLINIC să vă convingeţi de eficienţa serviciilor noastre!

Centrul Medical Internaţional On Clinic v

ă propune urmaroarele servicii:

 

  • Proctologie

    – tratamentul hemoroizilor şi fisurii anale fără internare, durere şi operaţie;

  • Urologie/sexopatologie

    – tratamentul disfuncţiilor erectile şi a infecţiilor urogenitale;

  • Dermatologie

    –  tratamentul psoriasisului fără hormoni, tratament antiacneic;

  • Endoscopie, UZI diagnostic, Laborator, Dopler diagnostic;

  • Endocrinolog, Tratamentul varicelor;

  • Cabinet fizioproceduri

  • Stationar de zi;

  • Cosmetologie

    – fotoepilare, biodepilare, tratament cosmetologic, piling, mezoterapia, biorevitalizare, crioterapia;

  • Ozonoterapia;

  • Psiholog;

  • New Pediatria;

  • New Masaj-

    terapeutic de recuperare, decontracturant, general clasic, anticelulitic, pentru copii începînd cu vîrsta de 6 luni;

  • New

    V

    ip Capsula Neo Qi Energy Cocoon –

    saună infraroşie, saună pe aburi, aromoterapie, hromoterapie, hidro-vibromasaj toate pentru restabilirea vitalităţii şi longevităţii vieţii!!!

Adresa noastră: str. V. Alecsandri 90/1, tel. 20 00 00,

Web sait: www.onclinic.md

Cea mai bună plantă diuretică pentru detoxifierea de primăvară

Dacă ai probleme cu retenția lichidelor în corp, vrei să slăbești sau să faci o cură de detoxifiere, folosește măcriș.

Bogat în vitamina C, măcrișul era cunoscut în trecut ca antiscorbutic. Mai conține cantități importante de fier. Are proprietăţi depurative, preţioase pentru cura de detoxifiere de primăvară, pentru eliminarea din organism a „deşeurilor” acumulate din cauza alimentaţiei specifice din perioada de iarnă.

In ceea ce priveste compușii organici, macrișul conține flavonoizi, antociani și polifenoli, ale căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi si lupta împotriva îmbătrânirii pielii.

Este uşor diuretic şi laxativ, tonic şi remineralizant.

Are însă şi o serie de contraindicaţii severe: în colici nefritice şi litiaze oxalice. De asemenea, nu se va consuma de către cei care au ulcer sau gastrită hiperacidă.

Pierderea unui simț poate prezice demența cu 12 ani înainte de diagnosticare

Unul dintre semnele esențiale ale demenței este uitarea, însă simptomele pot apărea cu mai mult de un deceniu înainte de un diagnostic clar. Este vorba de scăderea vederii, avertizează cercetătorii, scrie adevarul.ro.

Cercetătorii au descoperit o legătură neașteptată între demență și unul dintre cele cinci simțuri. Potrivit studiului publicat în Scientific Reports, combinarea testelor de vedere cu testele cognitive este mai eficientă în prezicerea riscului unei persoane de demență viitoare.

Din 2004 până în 2011, autorii studiului au urmărit modificările vederii a 8.623 de persoane sănătoase cu vârste cuprinse între 48 și 92 de ani care locuiau în Anglia.

Cercetarea a început cu efectuarea de către fiecare a unui test de sensibilitate vizuală, în timpul căruia au apăsat un buton atunci când pe ecran apărea un triunghi într-un câmp de puncte în mișcare. Ulterior, cercetătorii efectuau în mod regulat controale care le testau vederea, cogniția și sănătatea fizică generală. Din cele 8.623 de persoane, 537 au fost diagnosticate ulterior cu demență.

Rezultatele testelor de sensibilitate vizuală ale acestor persoane au arătat un model interesant: la testele de vedere, aceste persoane au avut nevoie de mai mult timp pentru a vedea triunghiul de pe ecran în comparație cu persoanele care nu au dezvoltat niciodată demență.

Testele au arătat o încetinire a vitezei de procesare vizuală cu 12 ani înainte de apariția simptomelor tipice ale demenței. Aceste persoane au avut nevoie de mai mult timp pentru a observa obiectele. În plus, persoanele care au dezvoltat ulterior demență au prezentat în mod constant scoruri cognitive mai scăzute decât cele care nu au prezentat demență.

Legătura dintre vedere și demență

Sensibilitatea vizuală scăzută nu este singura schimbare observată la persoanele cu demență. Persoanele aflate în stadiile incipiente ale bolii Alzheimer prezintă adesea probleme legate de mișcarea ochilor. Aceste persoane aveau mai multe șanse să ignore mai greu obiectele care le distrag atenția, ceea ce poate fi detectat prin teste de urmărire oculară.

Potrivit publicației citate, o explicație a legăturii dintre problemele de vedere și demență este că „plăcile amiloide, aglomerările toxice care se acumulează și perturbă funcționarea celulelor și care sunt o caracteristică a bolii Alzheimer, afectează inițial zonele creierului implicate în vedere”.

Legătura dintre pierderea vederii și demență este din ce în ce mai puternică. În 2024, aceasta a fost listată oficial ca unul dintre cei 14 factori de risc modificabili pentru demență.

Inaugurarea Secției consultative a Spitalului Clinic ,,Timofei Moșneaga”

Condiții de muncă moderne și servicii medicale mai calitative, după ani de așteptare, pentru personalul medical și pacienții de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Astăzi, 27 martie, a fost inaugurat noul sediu al Secției consultative din cadrul instituției, după reconstrucție totală și dotare cu echipament performant. Secția oferă servicii în 24 de specialități: cardiologie, chirurgie, neurologie, gastroenterologie, endocrinologie, oftalmologie, alergologie, urologie etc. În cadrul acesteia activează și Centrul republican de boli profesionale.

Secția, cu suprafața de 2533 de metri pătrați, este dotată cu echipament performant, care permite diagnosticarea rapidă și precisă a afecțiunilor: ecocardiograf,  videogastroscop, tomograf de coerență optică pentru retină, ecograf multidisciplinar, spirometru digital, echipament pentru ultrasonografie duplex vasculară etc.

Noul sediu este structurat pe patru niveluri, fiecare destinat unor servicii specifice, pentru a optimiza fluxul pacienților și activitatea medicilor: la nivelul I sunt cabinetele pentru investigații funcționale, imagistice și oftalmologice; la nivelul II a fost amenajat un compartiment izolat pentru efectuarea investigațiilor endoscopice; la nivelul III sunt organizate cabinetele medicilor chirurgi și o sală de pansamente modernă; la nivelul IV pacienții beneficiază de consultații în domeniul medicinei interne.

Echipa medicală este formată din 39 de medici specialiști, 30 de asistente medicale și 10 cadre auxiliare. Anual, în cadrul Secției, peste 150.000 de pacienți beneficiază de consultații și investigații.

Reconstrucția și dotarea Secției consultative de la Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” au costat circa 64,4 milioane de lei, bani alocați de Ministerul Sănătății, Compania Națională de Asigurări în Medicină, din bugetul instituției și donații ale partenerilor externi.

Menționăm că, pe parcursul ultimilor trei ani, Ministerul Sănătății, din surse proprii și cu susținerea partenerilor, a investit peste 58 de milioane de lei în modernizarea infrastructurii Spitalului Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” și în dotarea cu dispozitive medicale de înaltă performanță.

Poartă genţi cu personalitate în această primăvară!
Articolul anterior
Epilarea cu ceară – cea mai tradițională metodă!
Articolul următor
Close menu