Angajaţii la o fabrică, obligaţi să poarte pamperşi pentru că nu au voie la toaletă! Vezi în ce ţară se întâmplă asta

Muncitorilor li se interzic în mod regulat pauzele de toaletă şi astfel unii ajung să poarte pamperşi în timp ce lucrează la liniile de procesare. Despre acest lucru avertizează Oxfam America cu referire la unii dintre cei mai mari producători americani de carne de pasăre din SUA.

separator

angajati_opt_opt-692x360

Raportul citează mai mulţi lucrători de la Tyson Foods, Pilgrim’s Pride, Perdue Farms şi Sanderson Farms, care susţin că supraveghetorii îşi bat joc de ei, le ignoră cererile şi îi ameninţă cu sancţiuni sau cu concedierea. “Nu numai demnitatea muncitorilor are de suferit. Aceştia sunt în pericol să aibă probleme serioase de sănătate”, avertizează organizaţia neguvernamentală care militează pentru “o lume dreaptă fără sărăcie”, scrie Bloomberg.

Atunci când pot merge la toaletă, aceştia aşteaptă la cozi lungi. Pauza le este limitată, de aproximativ 10 minute, relevă raportul. Condiţiile dificile în care sunt nevoiţi să muncească angajaţii din industria cărnii sunt cunoscute încă de pe vremea lui Upton Sinclair, autorul american care a scris despre abuzuri în romanul sau din 1906 “The Jungle”.

Într-un raport din 2015, Oxfam arată că preturile scăzute ale cărnii de pui din SUA se bazează pe condiţiile extreme în care muncesc cei angajaţi în sector, cu salarii scăzute, rate ridicate de rănire şi îmbolnăvire şi un climat de teamă la locul de muncă.

Muncitorii ar putea avea probleme medicale, incluzând infecţii urinare, iar managerii le spun unora dintre ei să mănânce şi să bea mai puţin pentru a evita pauzele de toaletă, potrivit raportului.

CEO-ul Sanderson Mike Cockrell refuză să comenteze cu privire la raportul Oxfam. Oficialii Pilgrim’s Pride au declarat că “dacă acuzaţiile aduse de Oxfam s-ar dovedi adevărate, acestea ar reprezenta încălcări clare ale politicii companiei şi ar atrage acţiuni disciplinare”.

Pe de altă parte, oficialii de la Perdue au declarat în drept la replică că acest lucru nu este adevărat:

“Cu privire la pauzele de toaletă, asociaţii noştri primesc două pauze de 30 de minute la fiecare schimb de opt ore. Dacă un asociat nu poate aştepta până la pauza programată şi trebuie neapărat să folosească toaleta, vor primi permisiunea de a părăsi linia imediat ce altcineva îi poate lua locul”, au afirmat aceştia.

 sursa

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

4 exerciții pentru tonifierea coapselor acasă!
Articolul anterior
În Marea Britanie a avut loc primul transplant de organe infectate cu HIV
Articolul următor