Atenţie! Cum deosebeşti roşia naturală de cea ,,artificială’’?

Mai mult de jumătate din cantitatea de roşii vândute în pieţe şi magazine, este marfă din import. Aceasta provine la preţuri mici din Turcia, Olanda, Spania ori Israel, iar distribuitorii autohtoni sunt interesaţi să le comercializeze. Cercetările arată, însă, că roşiile, mai ales cele cultivate în alte ţări, sunt invadate de substanţe chimice, celuloză şi hormoni, pentru a le spori coacerea, a le face mai ferme, mai rezistente în timp. Nici roşiile autohtone nu sunt lipsite de pericole. Află de la specialişti care sunt acestea.

separator

gmo-tomatoExperţii insistă asupra calităţilor legumelor pe care le mâncăm. Roşia este considerată regina legumelor de vară, aceasta conţine vitamina C, A, calciu, kaliu, antioxidanţi anticancerigeni, precum licopenul. Dacă leguma nu este lăsată să se coacă, ci a fost grăbită să se înroşească cu ajutorul chimicalelor, roşia se transformă într-un produs periculos pentru organism.

Paradoxal este faptul că nu doar marfa din import are acest păcat, ci şi cea vândută de producătorii autohtoni. De ce roşia, cea mai populară legumă în zonele noastre, are în multe cazuri un gust lemnos, este tare şi verde pe dinăuntru?

-Specialistii susţin că multe roşii, în special cele importate, sunt pline de celuloză, hormoni sau substanţe chimice. Până şi producătorii autohtoni cumpără seminţe din import, care asigură o producţie superioară, de multe ori însă în dauna gustului şi calităţilor nutritive.

Micii producători autohtoni folosesc haotic îngrăşăminte chimice

,,Din pacate, sistemul de consultanţă agricolă nu funcţionează la parametri normali. Micii producători folosesc de multe ori „dupa ureche” îngrăşămintele chimice, existând astfel pericolul ca legumele să devină cancerigene. Aceştia folosesc haotic pesticidele”, spune Aurel Tanase, expert în agricultură.

Legumele şi fructele din pieţe provin în cea mai mare parte din import sau sunt obţinute din seminţe aduse din alte ţări. O mare parte din roşiile străine sunt aratoase, dar fără gust. Specialiştii spun că aceste legume sunt pline de celuloză, hormoni sau substante chimice şi au fost expuse la iradiaţii.

Cele mai multe importuri sunt din Turcia, Olanda şi Israel. Care este „secretul” gustului acelor roşii care la exterior au culoarea roşie, dar în interior sunt verzi, n-au gust şi nu sunt zemoase?

How-To-Identify-Genetically-Modified-Food-In-The-Shops-And-Markets

„Se umblă la structura genetică a soiului, pentru a obţine produse cu o rezistenţă mai mare. Legumele astfel obţinute pot fi transportate dintr-o ţăra în alta fără a se altera. Folosită şi în industria hârtiei, celuloza dă legumelor aceasta «fermitate». Unii spun ca din cauza acestei substanţe roşia capătă un gust «lemnos», explica specialistul Florica Gheorghe.

L-metionina, substanţa care oferă culoarea de un roşu-aprins

Pe piaţa mondială mai e cunoscută o substanţă, numita L-metionina, care schimbă pur şi simplu culoarea roţiei. O face de un roşu aprins, astfel ca pare coaptă, cu toate că în interior rămâne verde.
imagesAltă metodă e reprezentată de folosirea hormonilor. Tomatele au, în acest caz, nişte dungi maronii la suprafaţă, iar în interior nu mai au seminţe, ci nişte puncte gelatinoase.

Roşiile autohtone nu sunt 100% ,,autohtone’’, pentru că sunt folosite seminţe din import

Seminţele din import au câştigat deja bătălia de piaţă în faţa celor autohtone. La magazine nu găseşti decât seminţe străine, mai ales din Olanda. Cu modificări genetice, seminţele străine asigură o recoltă mai bogată şi produse mai aspectuoase, chiar daca acestea nu au un gust prea bun.

Pericolul de cancer

Altă problemă e legată de felul în care micii agricultorii utilizează îngrăşămintele chimice. De multe ori o fac ,,după ureche”, fără consultarea unui specialist. Dacă se pune o cantitate mai mare de chimicale, atunci exista riscul ca planta să acumuleze azotaţi într-un procent ameninţător. Legumele şi fructele pot deveni în acest fel cancerigene.

,,Sunt oameni care spun că au cumpărat de la piaţă roşii, le-au dus acasă, dar după ce le-au tăiat au simţit un miros greu, ca de benzină, aşa că le-au aruncat. O explicaţie pentru acest fapt poate fi că s-au aplicat tratamente chimice cu puţin timp înainte de recoltare. Nu ai voie să foloseşti pesticide cu cel puţin trei săptămâni înainte de cules’’, opinează cercetătorul Florica Gheorghe.

Cumpărătorul nu ştie cum să facă diferenţa între legumele naturale şi cele „artificiale”. Iată câteva sfaturi pe care le oferă specialista.

,,Roşia adevărată nu trebuie să fie ca piatra sau să aibă coaja tare. Uitaţi-vă la cotor, să nu fie dur. Culoarea să fie de un roşu deschis, nu spre maroniu. La tăiere, produsul trebuie să fie zemos. Gustul natural e dulce-acrişor.’’

sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Promoția „Chiar este posibil – garanție până în anul 2020!”
Articolul anterior
Legea împotriva bătăii la fund a copiilor din Franța! Ce riscă părinţii
Articolul următor