Legea împotriva bătăii la fund a copiilor din Franța! Ce riscă părinţii

Copiii francezi vor fi protejaţi prin lege de bătaia la fund. Astfel, orice palmă aplicată copilului de către părinte este încadrată ca fiind un tratament degradant și umilitor.

separator

le-conseil-de-l-europe-doit-publier-mercredi-une-decision-at_1975373Deputații francezi au votat împotriva recurgerii de către părinți la orice formă de violență fizică față de copii, o măsură simbolică, dar considerată fundamentală, în contextul în care Franța este acuzată frecvent pentru întârzierile aplicate în acest domeniu.

Măsura legislativă, care trebuie discutată în Senat, este doar civilă, adică deocamdată nu este prevăzută nicio sancțiune împotriva părinților . Însă, „enunță un principiu clar, cu vocație de a fi repetat taților și mamelor și de a le modela comportamentul lor pentru viitor”, subliniază deputații inițiatori ai proiectului de lege.

Franța și Marea Britanie sunt singurele țări din Uniunea Europeană care nu au interzis în mod oficial violența educativă. Anul trecut, Consiliul Europei a amenințat Parisul cu condamnarea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă nu se aliniază normelor civilizate. Potrivit unui sondaj 70% dintre francezi nu sunt de acord cu interzicerea bătăii la fund.

Însă, experţii psihologi, din domeniul îngrijirii copilului, condamnă vehement orice modalitate de agresiune fizică şi verbală asupra copilului, indiferent de gradul de amploare a acţiunii.

sursa

Atenţie! Cum deosebeşti roşia naturală de cea ,,artificială’’?
Articolul anterior
Cum arată meniul zilnic al modelului Cristina Cartira!
Articolul următor
Alte articole interesante