Plăcinte rufoase cu brânză şi mărar

Încearcă să faci aceste plăcinte din clătite cu brânză de vaci şi mărar.Îţi va lua doar 30 de minute să le prepari. Pentru o masă de duminică, servite cu o salată din legume proaspete, vor fi nemaipomenite.

separator

Umplutura pentru 4 plăcinte:

  • 400 gr. brânză de vaci sau
  • 200 gr . brânză de oaie şi 200gr. brânză de vaci
  • 50 gr. de caşcaval pentru umplutură
  • 2 ouă pentru umplutură
  • 2 ouă petru uns
  • 6 linguri de lapte
  • 100 gr de caşcaval
  • Sare
  • Mărar
  • Ulei pentru uns

Mod de preparare:

După ce ai preparat clătitele, faci umplutura. Într-un vas adânc se amestecă brânza, ouăle, puţin caşcaval, mărarul spălat şi tăiat mărunt, sare după gust.

Se încălzeşte cuptorul până la temperatura de 220 C.

La fundul oalelelor mici de lut se pune hârtie de copt, unsă pe ambele părţi cu ulei. Marginile vaselor se ung şi ele cu ulei.

Se aranjează o clătită, astfel ca marginile ei să iasă deasupra vasului de lut. Apoi se toarnă umplutura din brânză, aproximativ 100 gr. Se pune doar o jumătate din cantitatea dată şi se repartizează uniform pe diametrul vasului. Se rupe în bucăţi o jumătate de clătită şi se aruncă peste umplutură, după care se toarnă şi cealaltă jumătate.

Cu marginile clătitei acoperim umplutura. Centrul ei va rămâne gol. Se acoperă cu o altă clătită aranjată în valuri (după cum este arătat în imagine).

Se bat 2 ouă cu lapte şi puţină sare sau zahăr (după gust). Se toarnă peste toate plăcintele. Deasupra se presară caşcaval ras.

Se coc la cuptor timp de 20 de minute. Pentru început (5 min) la temperatura de 220 C, după care la temperatura de 170 C.


Se servesc atât calde, cât şi reci.

Sursa

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Cum poți găti leurda? 3 rețete de primăvară ușor de făcut, dar incredibil de gustoase

O dată cu sosirea primăverii, natura începe să se trezească la viață, iar bucătăria noastră poate fi îmbogățită cu arome proaspete și pline de vitalitate. Una dintre cele mai apreciate plante care își face simțită prezența în această perioadă este leurda, scrie realitatea.net.

Cu gustul său demențial și aromele intense – la fel ca usturoiul -, leurda adaugă un strop de prospețime oricărei rețete. Iată trei opțiuni delicioase de a integra leurda în bucataria de primăvară:

1. Pesto de leurdă pentru paste:

Ingrediente necesare pentru această rețetă:

– 2 legături de leurdă proaspătă

– 50g nuci sau migdale

– 50g parmezan ras

– 150ml ulei de măsline extra virgin

– are și piper, după gust

Cum se prepară

Spălați și uscați bine frunzele de leurdă. Într-un blender, combinați leurda, nucile sau migdalele, parmezanul și un strop de ulei de măsline. Mixați până obțineți o pastă fină, adăugând treptat restul de ulei. Ajustați gustul cu sare și piper. Serviți peste paste fierbinți sau pe pâine prăjită.

2. Omletă cu leurdă și brânză de capră:

Ingrediente necesare pentru această rețetă:

– 4 ouă

– 2 linguri de lapte

– 1 legătură de leurdă tocată

– 50g brânză de capră, fărâmițată

– sare și piper, după gust

– ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Bateți ouăle într-un castron și adăugați laptele. Se amestecă leurdă tocată și brânza de capră fărâmițată în compoziție. Încălziți puțin ulei într-o tigaie. Turnați compoziția în tigaie și gătiți la foc mediu până când ouăle sunt bine coapte. Aromatizați cu sare și piper după gust și serviți cu felii subțiri de pâine proaspătă.

3. Salată de cartofi și leurdă:

Ingrediente necesare pentru această rețetă:

– 500g cartofi, fierți și tăiați cubulețe

– 1 legătură de leurdă, tocată

– 2 linguri de iaurt grecesc

– 1 lingură de muștar Dijon

– sare și piper, după gust

– 1 lingură de ulei de măsline

– 1 ceapă roșie, tocată mărunt

Cum se prepară

Într-un castron mare, combinați cartofii cu leurda tocată și ceapa roșie. Într-un alt castron, amestecați iaurtul grecesc, muștarul, uleiul de măsline, sare și piper pentru a obține dressingul. Turnați dressingul peste cartofi și leurdă și amestecați ușor. Lăsați salata la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a o servi.

Aceste rețete simple și pline de prospețime aduc farmecul primăverii direct în farfurie. Experimentați cu bucurie aromele vibrante ale leurdei și bucurați-vă de gustul autentic al sezonului.

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Plăcinte rufoase cu brânză şi mărar
Articolul anterior
Află dacă bebeluşul tău se dezvoltă normal
Articolul următor
Close menu