Cum a evoluat Bradul de Crăciun al Capitalei în ultimii zece ani? Poze

Bradul din centrul Capitalei este un subiect care mereu stârnește discuții în rândurile chișinăuienilor și a oaspeților sosiți din toate colțurile țării. Toată lumea, adulții, dar și copiii, sunt în așteptarea bradului de Crăciun, a celui mai faimos brad din țară, care să cucerească prin măreție și decor. În fiecare an, oamenii își dau cu părerea privind aspectul bradului și îl compară cu cel din anii precedenți.

separator

11

Site-ul diez.md a realizat o colecție de poze a brazilor din centrul Capitalei, din 2007 și până în prezent.

Iată cum a evoluat aspectul acestora:

În 2007, bradul a fost furat (deoarece nu corespundea cu sărbătorile oficiale ale Republicii Moldova, care sărbătorea atunci Crăciunul doar pe 7 ianuarie), iar în locul acestuia și-a făcut apariția un brăduț mic, simbolic. bradchisinau2007

În 2008, bradul înalt de 17 metri a fost furat chiar de la Ocolul Silvic Strășeni, unde a fost reținut de poliție la 16 decembrie. Ulterior, bradul a fost găsit la o casă de copii, însă primăria a renunțat la el și a decis să împodobească trei brazi din Scuarul Teatrului de Operă și Balet.

2Bradul din 2009

3În 2010, erau mulți cei care afirmau că bradul din Bălți ar fi fost mai frumos decât cel din centrul Capitalei, care ,,arată ca o Chiriţă,,.

4Pomul de Crăciun din 2011 a avut o înălțime de peste 25 de metri, iar primăria a plătit pentru el 11 mii de lei.

????????????????????????????????????În 2012, bradul ales avea aproximativ 50 de ani şi o înălţime de 20 de metri, fiind decorat în alb şi roşu, cu peste 800 de globuri şi circa 5 km de ghirlande electrice. Autorităţile capitalei au cheltuit peste 4,5 milioane de lei pentru pregătirea oraşului de sărbătorile de iarnă.

6În 2013, bradul a avut în jur de 18 m înălțime, o vechime de 40 de ani și a costat 15 mii de lei.

7Bradul din 2014 a fost mai lung cu trei metri decât cel din anul precedent, fiind oferit drept cadou de către un agent economic, în grădina căruia bradul a crescut timp de mai bine de 35 de ani. Bradul a fost decorat cu peste 1200 de globuri şi luminițe şi peste 2 km de ghirlandă.

8În 2015 primăria Capitalei a decis să nu cumpere un brad, ci să împodobească un pom de Crăciun din cei care cresc lângă Arcul de Triumf.

1211Bradul de Crăciun de anul acesta are 17 metri, o vechime de 37 de ani și a costat 15.000 de lei, fiind plătit de către un om de afaceri care nu a dorit să-și dezvăluie numele.

13

Moldoveanul Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box

Rezultat istoric pentru boxul din Republica Moldova. Pugilistul moldovean Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box.

Sportivul nu a mai disputat finala categoriei de până la 63,5 kg, din cauza unei accidentări, notează Noi.md. Acesta va încerca să se recupereze la timp, până la ultimul turneu preolimpic, care este 23 mai – 3 iunie în Bangkok, Thailand.

Pe podiumul de premiere a urcat și Vasile Cebotari. El a intrat în posesia medaliei de bronz la categoria de greutate de pînă la 71 kg.

Natalia Barbu, prima repetiție pe scena Eurovision 2024

Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision, a avut astăzi prima repetiție la Malmö, Suedia.

Artista a ieșit în scenă de una singură, într-o rochie albă și cu o vioară. Aceasta a interpretat piesa „In the middle”. Natalia Barbu va evolua în prima semifinală a competiției, pe 7 mai.

Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat atunci pe locul 10.

E spirit de Sărbătoare în Capitală! Chișinăul, decorat de Paște

Primăria Chișinău informează că, tradițional, în preajma sărbătorilor luminate, în centrul Capitalei va fi inaugurată zona cu luminițe și decorațiuni având tematica pascală.

De asemenea, străzile din sectoarele capitalei sunt decorate cu figurine de iepurași, ouă colorate și flori de primăvară, creând o atmosferă plină de căldură.

Pe durata Sărbătorilor de Paște, pe străzile centrale va fi conectat și iluminatul decorativ.

5 accesorii pe care nu trebuie să le porți în sezonul rece
Articolul anterior
Tuncay Öztürk: „Desigur, o să am și eu o prietenă, o să mă țin cu ea de mână și o să merg mândru pe stradă cu capul sus.”
Articolul următor