Pentru astăzi vă propunem ciorbă de fasole boabe, foarte gustoasă și sațioasă, excelentă pentru zilele de post. Este o rețetă foarte simpla pe care o putem prepara indiferent de anotimp. În funcție de preferințe, puteți să mai adăugați și alte legume, gen ardei gras, ardei kapia sau 1-2 cartofi pentru a da consistență ciorbei de fasole boabe.
Ingrediente:
- 250 grame fasole boabe
- 2-3 bucăți ceapă
- 1 bucată morcov
- ½ bucată țelină
- 1 bucată păstârnac
- 1 bucată ardei gras
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- cimbru
- sare
- 1 cutie roșii decojite
- 2 linguri pastă de tomate
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore.
Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă se lasă 5 minute, se scurge zeama în care a fiert fasolea, se completează cu altă apă caldă şi se pune din nou pe foc. Această operaţie se repetă de 3 ori.
După ce s-a schimbat apa şi a treia oară, se pune sare şi 2-3 linguri de ulei şi se lasă fasolea să fiarbă până bobul se sfărâmă între degete.
Se adaugă legumele tăiate cubuleţe.
Se lasă să fiarbă legumele timp de 10 minute, până se înmoaie, apoi se adaugă roşiile şi pasta de tomate.
Se mai lasă pe foc până sunt bine fierte toate legumele.
Se adaugă cimbru, mărar şi pătrunjel şi se ia de pe foc.
Se serveşte caldă, cu ceapă.