Stela Popa, Nona Marian și alte vedete de-acasă, despre schimbările din viața lor de când au devenit mame!

Să devină mamă este visul oricărei femei. E adevărat că odată ce apar copilașii, grijile, fricile și responsabilitățile par să nu mai dispară, însă, cu toate acestea, viața este mult mai frumoasă atunci când are cine să te strige: “Mamă”!

separator

f

Stela Popa, Tatiana Heghea, Mariana Mihăilă ,Veronica Ghimp-Deineco și Nona Marian vă vor confirma acest lucru cu argumente din plin.

Stela Popa

Dan-Andrei mi-a schimbat viața de cum a apărut pe lume. Și asta pentru că a trezit în mine sentimente pe care nici nu mi le imaginam înainte. Am simțit asta din prima clipă. I-am dat primul pupic de cum l-am luat în brațe și a încetat imediat să plângă. Știa că sunt mama lui și că e pe mâini sigure. Știa că mami a lui e leoaică și pentru puiul ei va răsturna munții. El m-a schimbat și tot el m-a inspirat să fac lucruri bune și frumoase. În trei ani, am reușit cât nu făcusem în zece! În primul rând, m-a inspirat să scriu cărți cu povești.

Secretul poveștilor noastre? Sunt ascultate întâi de Dănuț și apoi publicate. E ca o rețetă pe care o încerci și dacă place celor dragi, cu siguranță va prinde și la public. Colecția „Povești pentru Dănuț” apărută la Editura Cartier, arată transformarea prin care am trecut. Arată sensibilitatea și copilul din mine.

Și da, se poate combina cariera și familia. Nici copilul, nici familia, nu m-au împiedicat să ajung la Televiziunea Română, la București. TVR a devenit a doua mea familie. Deci, se poate.

E de-a dreptul minunat să fii mamă, iar dacă mai ai și un copil frumos și inteligent, nu există termeni de comparație. De când a venit îngerul acesta în casa noastră, ne merge de minune. Simt că Cerul e mai aproape de noi.


17392727_710803925754548_1409178827_n

Tatiana Heghea

S-au schimbat multe chiar din momentul când am aflat despre sarcină, e ca o binecuvântare și un sărut pe creștet dat de Dumnezeu! Însă, atunci când mi-am ținut pentru prima oară puiul în brațe, este cert că totul s-a transformat la propriu. A fi mamă e o mare fericire, să fii martir clipă de clipă, zi de zi la evoluția unui îngeraș este cel mai frumos lucru. Bucuria cea mai mare este conștientizarea faptului că pentru copilul tău, tu ca mamă reprezinți întreg universul și categoric pentru noi mamele, copiii înseamnă întregul univers. De când am devenit mamă sunt împlintă, în armonie cu tot, sunt puternică și frumoasă. DA, cea mai frumoasă femeie, este femeia- Mamă!

17309125_10154467563968786_7880194172035475347_n

Mariana Mihailă

Viața mea e altfel de când am devenit mămică. Am mai multe responsabilități, multe nopți albe și nu este loc de plictiseală. Ritmul meu de viață este chiar mai activ decât până a avea un copilaș, iar asta pentru că vreau să reușesc și pe plan profesional, pe lângă rolul important de mamă. Încă alaptez și nu am dădacă, din acest motiv îmi vine un pic mai greu să mă descurc cu toate, dar depun tot efortul ca să reușesc. Nu îmi imaginez să-mi las copilul pe mâini străine, poate mai târziu îmi schimb părerea. Atunci când trebuie să merg la filmări, concerte sau la evenimente, rămâne soțul cu odorașul, ori mamele noastre dacă dispun de timp. Dacă nu, atunci micuțul merge cu mine. Am fost cu el la radio, la tv, la repetiții pentru concert, la shopping și chiar la salonul de frumusețe când trebuia să-mi fac coafura pentru un eveniment. Am noroc de faptul că puiul e foarte sociabil, amabil cu toată lumea, zâmbăreț și adoră plimbările. A fi mamă e sentimentul care încă mă face să mă descopăr, e o mare bucurie și o adevărată binecuvântare de la Dumnezeu.

17439873_710808359087438_1356823291_n

Veronica Ghimp-Deineco

De când am devenit mamă, viața mea a început să aibă sens. Cred că toate mămicile pot să declare acest lucru și tații la fel. Cel puțin pentru mine și soțul meu viața a început să aibă substanță. Dragoste, fericire era și până acum, totuși de la apariția fetiței noastre totul e la puterea a zecea, clipele au o altă intensitate, repet, totul are sens acum. În rest, nopți nedormite, mâncare pe fugă, ca la toți de altfel. Mai des sunt obosită decât odihnită, dar toate acestea sunt mici nuanțe trecătoare, deoarece așa epuizată sunt fericită și împlintă. Învăț zi de zi să mă organizez mai bine, în așa fel încât să reușesc mai multe și probabil mi-am schimbat un pic atitudinea față de ceea ce mă înconjoară. Acum sunt mai puternică decât eram înainte și mai responsabilă. Rolul de mamă e prea serios ca să fie doar un rol. Este un vers de-al lui Grogore Vieru în cântecul de leagăn cu care îmi adorm micuța și care sună astfel: “dormi în tihnă dulcele meu chin”. Păi iată acest rol de mamă e un chin, dacă e să fim sincere, atunci e tare, tare dulce acest chin. Nu-s suficiente toate cuvintele din lume, ca să redau cât sunt de fericită și recunoscătoare Domnului că am ajuns să fiu și eu mamă.

133A0431

Nona Marian

De când sunt mămică s-a schimbat totul, ca la oricare femeie care devine părinte. Cea mai mare schimbare este că dorințele și orarul copiilor a devenit cel mai important, iar ce vreau eu sau să îmi las ceva timp pentru mine, sincer nu prea încap în cele 24 de ore. Dar în timp am înțeles că rolul de mamă nu se rezumă total copiilor, deoarce am ajuns în perioada în care fetițele mele mă motivează și îmi cer să fiu o mamă iubitoare, dar și una de succes. O mamă cu care ele ar putea să se mândrească, așa cum procedez și eu cu fiecare din ele. Drept urmare, dacă vrem un viitor frumos pentru copiii noștri, ar trebui să le fim un exemplu elocvent, un exemplu demn de urmat.

17392223_710808649087409_781541870_n

 

Turneu plin de grație la Chișinău! Peste 300 de sportive din 7 țări au luat parte la prima ediție „Chisinau Rhythmic Stars”

Peste 300 de sportive din 7 țări (Republica Moldova, România, Luxemburg, Israel, Ucraina, Irlanda și Austria), au participat weekendul trecut la prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars”.

Sportivele au concurat la toate categoriile de vârstă, cele mai mici fiind sportivele născute în anul 2018.

Gimnastele au concurat la probele pe obiecte – coardă, minge, cerc, măciuci și panglică.

La aceste categorii conform clasamentului AA s-au plasat:
Categoria 2011 A

  1. GRAAS Paris (Luxemburg, Rythmo-Cats Luxembourg)
  2. JELEV Vlada (Moldova, ȘS Speranța)
  3. ULVOCZKIl Rebecca (România, CS UNEFS Bucuresti)

Categoria 2010 A

  1. BULAT Polina (Moldova, ȘS Speranța)
  2. CATANA Anastasia (Moldova, ȘS Speranța)
  3. STASANE Emilia (Luxemburg, Rythmica Lux Schuttrange)

Categoria 2009 A

  1. RĂUTU Bianca Larisa (România, C.S.S Unirea Iasi)
  2. MARTYNE Nicole Anna (Israel, Macabi Or Aqiva)
  3. TILINCA IZABELA (România, CS VICTORIA CUMPANA)

Categoria Senioare A

  1. VERDES Andreea (Romania, C.S.S Unirea Iași)
  2. MOTRICALA Gloria (Moldova, ȘS Speranța)
  3. BULAT Sofia (Moldova, ȘS Speranța)

Una dintre cele mai impresionante evoluții a avut-o sportiva din România, de la Clubul Sportiv Unirea din Iași – Andreea Verdeș, care a obținut 5 medalii de aur (pe individual compus, la cerc, minge, panglică și măciuci). Andreea Verdeș este sportivă de renume mondial, care va reprezenta România și la Cupa Europeană de la Baku din data de 3-5 mai 2024, la care urmează să participe și sportivele din Republica Moldova – Emilia Beznos, Gloria Motricală, Polina Bulat și Anastasia Catana, ultimele trei au obținut, de asemenea locuri de frunte în cadrul turneului.
Emilia Beznos nu a participat la turneu, deoarece s-a aflat exact în această perioadă la Tașkent, unde a reprezentat Republica Moldova la Cupa Mondială.
Junioara Anastasia Catană, care a evoluat la categoria Junioare A și a fost medaliată cu argint a reușit să impresioneze reprezentanții asociației britanice Hope4, care au decis să-i ofere Anastasiei o bursă lunară și să o susțină în cariera sportivă.

Obiectivul principal al turneului este de a oferi gimnastelor din Republica Moldova o arenă competițională de nivel internațional la ele acasă, de a dezvolta parteneriate cu cluburile sportive din alte țări în vederea schimbului de experiență, de a identifica cele mai talentate sportive și a promova la nivel național gimnastica ritmică.

Prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars” a fost organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în parteneriat cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău.

Găselniță șocantă! Arheologi amatori au descoperit un obiect roman misterios „complet unic”

Arheologi amatori din Anglia au dezgropat unul dintre cele mai mari dodecaedre descoperite vreodată, însă modul în care aceste obiecte erau folosite rămâne „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit CNN citat de digi24.ro.

Obiectul cu 12 fețe este unul din 33 de dodecaedre din Britania romană care au fost descoperite până acum și unul din aproximativ 130 descoperite în întreaga lume. Ele sunt considerate „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit Norton Disney History and Archeology Group, un grup de amatori din regiunea Lincolnshire, unde obiectul a fost descoperit în iunie. Dodecaedrul are 8 centimetri în diametru, este gol la interior și acoperit cu 12 găuri de mărimi diferite. Obiectul vechi de 1.700 de ani va fi expus la Muzeul Lincoln din 4 mai până la începutul lunii septembrie.

Obiectul este unul dintre cele mai mari exemplare de dodecaedre descoperite până acum.

Experții nu sunt siguri la ce erau folosite aceste obiecte de către romani. „Este complet unic”, a spus și Richard Parker, secretar al grupului de arheologi amatori, care a precizat că, spre deosebire de alte obiecte de acest gen descoperite în trecut, noul dodecaedru este neavariat. „Trebuie să fi fost un motiv foarte important pentru ca obiectul să fie îngropat în pământ în felul acesta”, a spus Parker. Dodecaedrele nu sunt descrise în literatura romană și nici nu apar în mozaicuri, potrivit lui Parker. Obiectele au și câteva caracteristici care fac foarte dificilă determinarea adevăratului lor scop. Toate obiectele descoperite au dimensiuni diferite, ceea ce înseamnă că nu erau folosite pentru măsurare. Din moment ce nu prezintă niciun semn de uzură este puțin probabil ca obiectul să fi fost folosit ca instrument.

Grupul lui Parker a propus o ipoteză despre utilitatea obiectului: „Cel mai probabil era un fel de obiect religios sau ritualic. Romanii erau un grup foarte superstițios și în general aveau nevoie să vadă semne care să le permită să ia decizii în vieților lor de zi cu zi.” Dodecaedrul a fost descoperit în apropierea unei figurine cu „conotații religioase puternice” care prezintă un zeu roman călare. Artefactul a fost descoperit în 1989 cu detectorul de metale, acest tip de figurină fiind găsit „de multe ori în temple”. Organizația plănuiește să se întoarcă la situl arheologic anul acesta pentru a realiza mai multe excavații, despre care Parker speră că îi vor ajuta să stabilească la ce era folosită locația. Faptul că dodecaedrul a fost descoperit într-un sit arheologic îi va ajuta pe specialiști să rezolve misterul acestor obiecte – în cazul multor dodecaedre găsite acum 200 sau 300 de ani nu se cunoaște contextul în care au fost descoperite, potrivit lui Parker. „Este o poveste destul de complexă pe care de-abia începem să o descoperim”, a adăugat Parker.

Schemă uriașă de contrabandă cu piese auto, de 6.000.000 de lei și patru persoane bănuite, urmare a perchezițiilor în mai multe localități. VIDEO!

Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei. 

Cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Astfel, oamenii legii au indisponibilizat peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și accesorii pentru automobile. De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare prezumptiv legate de infracțiunea investigată, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse în Moldova, în afara controlului vamal.  Scopul acestora era să le pună ulterior în vânzare, la stațiile de dezasamblare.

Urmare a perchezițiilor, celor patru bărbați cu vârste de 34-49 ani bărbați le-a fost atribuit statutul de bănuit. Menționăm, în privința unuia din ei procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Decis! Ea va fi noua prezentatoare de la „Dom 2”
Articolul anterior
Aura Revenco: Suntem nişte părinți mai nonconformişti!
Articolul următor