O copilă luptă, cum poate ea, pentru a-și aduce acasă frații din orfelinat!

Această istorie de viață, ca multe altele, îți frânge inima. O copilă, care abia a împlinit 18 ani, se luptă din toate puterile pentru a-și reface familia fericită, alături de frații ei. Tânăra muncește zi și noapte pentru a face rost de bani, ca să poată inchiria o locuință, unde să trăiască împreună.

separator
orfelinar_trafic_copii_16579500

Nu avea nici 16 ani când, în urma unei boli incurabile, i-a decedat mama, relatează moldnova.eu. Cea mai mică soră avea 11 ani, iar frăţiorul, 13 ani. Au rămas să locuiască doar cu tata, care obișnuia să consume alcool și nu le purta de grijă copiilor.

„Nu mizam foarte mult pe ajutorul şi susţinerea lui nici când trăia mama”, povestește tânăra. Nu avea nici el un loc de muncă. Uneori era rugat să ducă cireada la păscut, dar asta se întâmpla mai rar. Deseori consuma alcool şi chiar o bătea pe mama. Nu o dată, ne lua şi fugeam de acasă la vecini. Nu pot să spun că am amintiri despre o copilărie fericită, pentru că mai tot timpul am fost în tensiune”, îşi aminteşte tânăra.

Victoria o ajuta pe mama să-i crească pe cei doi frați. Nu avea un loc stabil de lucru, muncea zilier prin sat, iar de banii care îi câştiga le cumpăra copiilor tot de ce aveau nevoie.

,,Învățam bine la școală și ne străduiam să nu fim în urma altor colegi. A început să ne fie mai greu însă când mama s-a îmbolnăvit. Tot mai mult prin spitale, tratamente, uneori nici bani pentru o bucăţică de pâine nu aveam. Tata a început să consume tot mai mult alcool. Se întâmpla ca nici acasă să nu vină câte într-o seară. Stătea mai mult pe la prietenii lui de pahar. Doar noi eram cei care aveau grijă de mama. Mai veneau uneori și vecinii și ne aduceau câte ceva de mâncare”, spune tânăra.

După ce le-a decedat mama, copiii au rămas pe drumuri. Nu aveau nici bani să o înmormânteze.

„Rude nu prea avem în sat, doar o mătușă, o soră de-a mamei, dar și ea are familiea ei, patru copii, și o ducea cam greu. Ne ajuta cu ce putea, dar nu-i puteam cere mai mult. Tata nu avea treabă cu noi. Îşi avea prietenii lui, iar când trecea pe acasă, mai mult scandal făcea. Aşa am locuit aproape un an, după care asistența socială din sat ne-a îndrumat şi am ajuns la Centrul de plasament temporar pentru copii din Chişinău.

Am ținut cu tot dinadinsul să am o profesie și m-am înscris la cursuri de bucătar. Frații au rămas la centru, iar eu am trecut cu traiul în gazdă la o rudă de-a unei vecine. I-a fost milă de mine și s-a oferit să mă ajute. Un pic mai ușor, dar greu în acelaș timp, pentru că suntem separați de frați. Noi, care nu am fost separați pentru nicio zi. Sunt bucuroasă că frații sunt la cald și au și o bucățică de pâine și o farfurie cu borș cald la timp”.

Victoria muncește ca să adune bani și să treacă cu traiul împreună cu frații. Îi vede ori de câte ori are ocazia. În zilele de odihnă ies împreună la plimbare în oraș, iar de sărbători merg la mătușa. Între timp, tânnăra s-a angajat la o pizzerie din oraș. Muncește mult, peste program, ca să-și vadă visul împlinit, să poată lua cu chirie o locuință, unde să locuiască cu cei doi frați, din toamnă.

,,Bineînțeles că eu va trebui să-i asigur financiar, sunt conștientă de asta. Însă, atunci când îți dorești cu adevărat ceva, treci prin multe ca să-ți vezi visul împlinit. Pentru mine sora și fratele sunt totul pe pământ, iar fără ei viața nu ar avea sens acum. Soarta ne-a pus la grele încercări, iar Domnul ne-a ajutat să trecem peste toate. Sunt sigură că vom trece și de data asta”, spune tânăra.

Marfă ascunsă pe corp și în bagaj, deconspirată de vameșii de la Palanca

La postul vamal Palanca, un nerezident de 43 de ani a încercat să transporte ilegal o cantitate de suplimente alimentare și produse cosmetice, ascunzându-le sub haine.

În momentul în care a fost întrebat de funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, acesta a răspuns negativ.

Bărbatul intenționa să traverseze pista de intrare în țară a postului vamal Palanca în calitate de pieton.Totuși, în urma unui control fizic amănunțit, s-au descoperit produsele ascunse atât în bagajul personal, cât și pe corpul bărbatului. Astfel, funcționarii vamali au reușit să împiedice transportul ilicit al acestora.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă să fie sancționată contravențional.

Detalii despre victimele accidentului de la Florești: șapte persoane sunt internate în stare gravă în spital, iar o femeie riscă să rămână fără antebraț

Noi detalii despre starea persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier din această dimineață. Șapte persoane sunt internate în stare gravă în spital, iar o femeie riscă să rămână fără antebraț, după ce autocarul de pe ruta Kiev-Chișinău s-a răsturnat și a fost proiectat într-un copac, în apropierea satului Ciripcău, raionul Florești. Responsabilii de la Spitalele din Soroca, Florești și Institutul Mamei și Copilului, au comunicat pentru Moldova 1 că victimele rămân sub supravegherea medicilor.

La Spitalul din Soroca a ajuns o ucraineancă, din Kiev, în vârstă de 42 de ani. Potrivit medicilor, starea acesteia este extrem de gravă.

„Pacienta a fost operată de leziunea splinei cu hemoragie intraabdominală. Starea pacientei este extrem de gravă. Este o problemă mare cu trauma antebrațului. A fost efectuată o amputație parțială a antebrațului în urma acidentului și ar putea fi amputat antebrațul”, a declarat Tatiana Babără, anesteziologă.

Fiind conștientă, pacienta a fost anunțată că ar putea rămâne fără antebraț, însă aceasta a fost împotrivă amputării. În acest sens, o comisie urmează să o examineze și să ia o decizie.

„Așteptăm decizia consultanților aviație sanitară în vederea intervenției chirurgicale asupra mâinii”, a precizat Veceslav Costin , chirurg.La Spitalul din raionul Florești rămân internate patru persoane. Potrivit Ludmilei Capcelea, directoarea spitalului, aceștia sunt internați în secția chirurgie și traumatologie.

Printre victimele accidentului sunt și doi copii de opt și 15 ani care au fost transferați de la Spitalul Raional Florești la Institutul Mamei și Copilului.

„Starea la internare a ambilor pacienți este de gravitate medie. Au anumite leziuni și contuzii. Fata o să fie readresată în secția neurochirurgie pentru supraveghere și îngrijiri, iar băiatul în secția de chirurgie urgentă”, a explicat Maxim Cazacu, purtător de cuvânt la Institutul Mamei și a Copilului.

Amintim că accidentul s-a produs astăzi dimineață în jurul orei 05:00, pe traseul R-14, în apropierea satului Ciripcău, raionul Florești. Potrivit oamenilor legii, autocarul transporta 68 de pasageri. Într-o curbă, pe carosabilul acoperit cu zăpadă, șoferul ar fi pierdut controlul volanului, ceea ce a dus la răsturnarea vehiculului.

Va ninge și duminică, și luni: Ger de până la minus 13 grade Celsius

După ninsoarea din noaptea de sâmbătă, care ne-a adus iarna adevărată în R. Moldova, va ninge și în zilele de duminică și luni.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe drumuri se va forma polei, iar carosabilul poate deveni alunecos.

Pe timpul nopții, temperaturile vor oscila între -8…-13°C, iar ziua între -5…0°C.

Gunoiștea de la Bubuieci va fi mutată într-o altă suburbie a Capitalei!
Articolul anterior
Moldoveanul Nicon Caraman joacă rolul unui locotenent într-un lungmetraj filmat la Londra. Află în ce proiecte mai este implicat!
Articolul următor