Nămeți de până la doi metri în Sudul Moldovei! Vezi drumurile care sunt blocate

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare activează în regim sporit întru acordarea ajutorului cetățenilor. Pentru a evita situațiile de risc, înzăpezire, blocare, îngheț, inspectorii de patrulare solicită tuturor cetățenilor să nu pornească la drum.

separator
18033135_1171564916304279_2173365935097557633_n

În acest moment, situația arată în felul următor:

Există trasee blocate la: Anenii Noi, Hâncești, Comrat, Ceadâr Lunga, Strășeni, Leova.

Actualmente, peste 500 de inspectori de patrulare din toată țara se află la menținerea ordinii publice și circulației rutiere.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10 accidente rutiere cu 11 persoane traumate și 129 accidente cu pagube materiale, 164 de mașini deteriorate și 7 persoane traumatizate.

În municipiul Chișinău se circulă cu dificultate, în sectorul Buiucani nu circulă transportul public din cauza ruperii cablurilor electrice.
Anenii Noi, satul Chetrosu a căzut un copac blocând drumul Mereni – Maximovca.

Pe teritoriul raionului Căușeni, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de circa 30 cm, iar pe alocuri se ridică până la 2 m. Este polei pe toate suprafețele de conducte electrice, telefonice și arbori, sub greutatea cărora se deteriorează și cad la sol. Din această cauză 90 % dintre localități sunt fără lumină. La Cahul, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de 30 cm, pe alocuri zăpadă este spulberată și stratul poate ajunge și la 2 metri.

Orașele Cahul și Taraclia sunt blocate din cauza copacilor căzuți sub presiunea zăpezii și nu poate circula autospeciala pentru deszăpezirea drumului.

Actualmente se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor la Cahul – Vulcănești pe porțiunea traseului dintre satele Lebedenco și Pelinei sunt copaci căzuți sub presiunea zăpezii și nu este posibilă circulația autospecialei pentru deszăpezire. La moment se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor de pe traseu. La Cahul – Giurgiulești se circulă cu dificultate.

Localitățile Slobozia Mare – Vulcănești sunt blocate din cauza stratului de zăpadă care spulberându-se, s-a așternut pe alocuri de 2 m. La moment se efectuează lucrări de deszăpezire. La Taraclia, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare. Orașul Taraclia și satul Valea Perjei sunt fără lumină. La Ceadâr Lunga-Taraclia traseul este blocat. La Ștefan Vodă se circulă cu dificultate pe întreg teritoriu raional. Rămân blocate drumurile de acces spre satul Ermoclia, Feşteliţa – Marianca de Jos, Ștefan Vodă – Ștefănești – Volintiri – Alava, spre satul Copceac, spre satul Crocmaz, satul Căplani, drumuri regionale Răscăieți – Hlinaia, Ștefan Vodă – Alava – Săiți.

Pe teritoriul Zonei de Nord pe alocuri ninge slab, pe trasee se circulă fără impedimente, fluxul de transport este minim, serviciile specializate SA Drumuri sunt anunțate şi pregătite de a interveni în caz de necesitate: m. Bălţi – ninge slab; r. Drochia, ninge slab; r. Râșcani, ninge slab; r. Dondușeni, ninge slab; r. Sângerei – ninge slab r. Glodeni – ninge slab; r. Fălești – ninge slab; r. Briceni, Edineț și Ocnișa – fără precipitații r. Soroca –fără precipitații r. Floreşti – ninge slab.

18033142_1171564996304271_8050235075239651747_n 18033231_1171564962970941_5029131872385824103_n17990839_1171564939637610_6861813666830961020_n 18010475_1171564896304281_3431918638740091984_n

Protest de amploare la București: Manifestanții au cerut demisia lui Iohannis și reluarea turului doi la prezidențiale

Zeci de mii de simpatizanți AUR, conform relatărilor jurnaliștilor prezenți la protest, peste 100.000, conform estimărilor liderului AUR, George Simion, au participat duminică la un protest în centrul Bucureștiului față de anularea alegerilor prezidențiale din 2024, scrie digi24.ro.

A fost și protestatari care au venit cu autocarele din mai multe zone ale țării. Jandarmeria Română a făcut o serie recomandări pentru buna desfășurare a mitingului și a cerut să fie respectate, având în vedere că, în repetate rânduri, protestatarii au încălcat traseele de deplasare anunțate oficial. Cu toate acestea, incidentele nu au lipsit – de la agresarea jurnaliștilor, până la identificarea în mulțime a unor persoane înarmate cu cuțite și ridicarea din mijlocul protestatarilor a lui Horațiu Potra, „mercenarul lui Călin Georgescu”. Spre seară, protestul și-a pierdut din energie, iar după un tur pe la Palatul Cotroceni, unde au cerut demisia lui Klaus Iohannis, în Piața Victoriei a mai ajuns doar o mică parte din mulțimea de manifestanți care a mărșăluit în cursul zilei pe străzile Capitalei.

Câte încălcări ale legii au fost înregistrate

Jandarmeria Bucureşti a anunţat duminică seară că pe durata protestului au fost întocmite cinci acte de sesizare pentru diferite infracţţiuni şi au fost date amenzi în valoare de 3.200 de lei. Acte de sesizare: – două acte de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 din Codul Penal al României (Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

Guvernul va compensa cheltuielile atât la lumină, cât și la căldura centralizată

Despre acest lucru a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Demnitarul a specificat că volumul compensat de autorități la energia electrică este de 110kWh, scrie deschide.md.

„Pentru perioada ianuarie-martie, toți beneficiarii de compensații, vor primi și compensații pentru electricitate. Guvernul va compensa creșterile de tarif pentru un consum lunar de 110 kWh. Începând cu luna ianuarie, Guvernul va acoperi și creșterile de tarif la agentul termic centralizat”, scrie Alexei Buzu într-o postare pe Facebook.

Referindu-se la compensațiile acordate pentru decembrie, ministrul a spus că ele sunt disponibile începând cu data de 10 ianuarie.

„Pentru luna decembrie, 680 147 de familii au beneficiat de compensații și în aceste familii locuiesc 1 300 000 de persoane. Bugetul pentru luna decembrie este de 495 milioane de lei. Compensația medie pentru luna decembrie a fost de 727 de lei. Pentru toți beneficiarii, ne asigurăm că tariful post compensații nu este mai mare comparativ cu anul trecut”, a mai scris demnitarul.

El a venit și cu o adresare pentru populație

„Mulțumesc cetățenilor pentru răbdare și înțelegere, pentru solidaritate și pentru faptul că economisesc energia. Împreună, cu grijă unii față de alții, vom trece cu bine de această iarnă”, scrie Alexei Buzu.

Un băiat de 7 ani, salvat din mijlocul unui iaz din Ungheni

Salvatorii IGSU au salvat un băiat în vârstă de 7 ani, care se afla în pericol de înec pe apa unui bazin acvatic din orașul Ungheni. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 11 ianuarie 2025, către ora 16:50. Potrivit informațiilor, copilul se afla de unul singur pe o plută de lemn la mijlocului iazului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Acesta fiind panicat și alarmat solicita ajutor. Din fericire, copilul a fost observat de trecători, care au alertat serviciile specializate. La fața locului au intervenit rapid două echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia în scurt timp au recuperat în siguranță copilul la mal. În urma incidentului copilul nu a suferit careva traumatisme.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă părinții și cei care au în grijă minori să-i supravegheze permanent și să nu le permită aflarea sau jocul de unii singuri în apropierea râurilor sau bazinelor acvatice.

De asemenea, salvatorii avertizează că aflarea pe suprafața bazinelor acvatice prezintă un pericol iminent pentru viață și sănătate, în special când are loc formarea stratului subțire de gheață.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Un bărbat va primi despăgubiri materiale, după ce a dezvoltat o tumoare cerebrală cauzată de utilizarea excesivă a telefonului mobil!
Articolul anterior
Un microbuz plin cu elevi care mergeau într-o excursie s-a răsturnat pe șosea! Imagini foto
Articolul următor