Petrece timpul activ. Vino la Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM 2017!

Pe 6 mai 2017 va avea loc cea de-a doua ediţie a Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM 2017, competiţie pentru toţi pasionaţii de ciclism montan.

separator

18336573_1331469026968014_44162080_n

Competiţia sportivă va starta pe teritoriul Vinăriei Brăneşti. Participanţii pot alege unul dintre cele două trasee, fie cel lung, de 77 km, care trece prin satele Brăneşti, Furceni, Ivancea, Piatra, Pohărniceni, Jăloboc, Trebujeni, Butuceni şi Morovaia, sau varianta scurtă a traseului, de 45 km.

Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM 2017 are drept scop promovarea sportului, a modului sănătos de viaţă, dar şi valorificarea potenţialului turistic al raionului Orhei şi popularizarea turismului de aventură.

Participanţii vor merge pe malurile râului Răut, prin păduri, vor urca şi coborî pe stânci, iar partea inedită a acestei ediţii va fi porţiunea de traseu care trece prin galeriile subterane ale Vinăriei Brăneşti.


Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv de Ciclism, MTB.MD, co-organizator Consiliul Raional Orhei, cu suportul strategic a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), cu sprijinul Federației de Ciclism din Republica Moldova, Federației de Triathlon din Republica Moldova și a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

18308804_1331469030301347_1689257877_n

Programul zilei:

09:00 – 10:30 – Înregistrarea și livrarea pachetelor de start

10:30 – 10:55 – Deschiderea evenimentului

10:55 – Alinierea participanților

11:00 – Startul

17:00 – 17:20 – Controlul rezultatelor

17:20 – Premierea

La competiţie vor participa 200 de sportivi atât din Moldova, cât şi de peste hotare, profesionişti şi amatori. Cei mai buni vor câştiga cupe şi medalii. Suportul tehnic pe traseu va fi asigurat de către membrii Clublului sportiv de off road „Terra Valahia”, care vor patrula traseul cu maşini off road şi ATV-uri şi vor asigura buna desfăşurare a competiţiei. La fiecare 10 km distanţă va fi câte un punct de control.

Organizatorii îşi propun ca acest eveniment să devină o tradiţie, la care să participe un număr tot mai mare de ciclişti străini. În fiecare an, la începutul lunii mai, să organizeze o nouă ediţie a Mountain Bike Marathon «Orheiul Vechi» XCM, valorificând astfel potenţialul turistic al zonei. Mountain Bike Marathon «Orheiul Vechi» XCM este loc unde sportul şi turismul de aventură îşi dau întâlnire pe biciclete.

18337289_1331469023634681_159130274_n

Persoana de contact: Svetlana Matvievici – 060808597

Un cetățean ucrainean deghizat în femeie a fost prins la frontieră

Cetățenii ucraineni sunt în culmea disperărilor și încearcă diverse modalități pentru a scăpa de înrolare.

Un ucrainean deghizat în femeie a fost prins la hotarul cu România

Un nou caz de acest fel a fost raportat de Serviciul Poliției de Frontieră. Este vorba de un locuitor al orașului Zolotonoșa din regiunea Cerkasî, transmite newtv.md.

În vârstă de 44 de ani, bărbatul s-a deghizat în femeie, pentru a trece frontiera cu România. El și-a pus perucă, sâni artificiali, s-a machiat și s-a îmbrăcat în fustă, iar polițiștilor le-a prezentat pașaportul surorii sale. 

Chiar și după ce a fost deconspirat, el insista că este ”cetățeancă” a Ucrainei. Ulterior, el a recunoscut că a folosit acest șiretlic pentru a fugi de război. Serviciul Poliției de Frontieră anunță că bărbatului i-a fost întocmit un proces-verbal pentru abatere administrativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector

Lilian Brînză este a fost numit astăzi, 7 mai, vicedirector medical al Spitalului Clinic Bălți, responsabil de partea curativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector. Ce experiență are

Anterior, Lilian Brînză a deținut funcția de șef al Blocului de operații, precum și alte funcții de conducere.

Este medic chirurg de mai bine de 30 de ani și a activat în mai multe instituții medicale din țară.

Sute de asistenți sociali personali din Chișinău, reangajați de Guvern

Începând cu luna mai, 507 de asistenți personali, demiși în primele luni ale anului, au fost angajați în cadrul serviciului social asistență personală instituit de curând în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, această cifră reprezintă 67% din totalul de 758 de asistenți personali, demiși la începutul anului de Primăria Chișinău.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat soluția identificată pentru a putea restabili serviciul prestat celei mai vulnerabile categorii de cetățeni din Capitală și anume persoanele cu dizabilități severe.

Reprezentanții MMPS menționează că Ministerul va continua să angajeze asistenții personali afectați până în prezent, dar și pe cei care vor fi disponibilizați ilegal în perioada următoare.

Ministerul reamintește că 1.200 asistenți personali cu care au fost încetate raporturile de muncă sau redusă norma de muncă au primit și un sprijin financiar din partea statului. Mai exact:

-în luna martie, o plată în sumă fixă de 5.000 de lei pentru toți asistenții vizați;

-în luna aprilie, au beneficiat de încă un ajutor bănesc în funcție de proporția, în care a fost diminuată norma sau încetarea totală a raporturilor de muncă.

Tendința vestimentară pe care o implementează mai multe vedete de la noi!
Articolul anterior
Eva Timuș, printre favoriții publicului în cea de-a doua semifinală la ,,Românii au Talent”! Vezi video
Articolul următor