Mesajul zguduitor al unui medic oncolog: ,,Acum 30 de ani, specialitatea asta nici nu exista, astăzi secțiile sunt pline…”

Un medic oncolog a postat pe pagina sa de facebook un mesaj care efectiv a zguduit cititorii. Acesta vorbește despre ,,explozia” de cancer a secolului: dacă în urmă cu 30 de ani, secția de oncologie nu exista, acum ea este supraaglomerată. Specialista a dezvăluit și care sunt cauzele acestui fenomen, iar detaliile sunt înfricoșătoare: ,,Mâncăm prost, mâncăm alimente cu E-uri, bem sucuri cu chimicale și nu ne gândim la sănătate”.

separator
Untitled-15

Elena Cardas este medic oncolog la Spitalul Județean Botoșani. Specialista a considerat că este oportun să tragă un semnal de alarmă și să ofere câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmăm cu toții pentru a nu îngroșa rândurile persoanelor bolnave de această boală necruțătoare, precum este cancerul.

Medicul a postat pe pagina sa de socializare acest mesaj, care nu reprezintă altceva decât purul adevăr!

„Azi sunt de gardă la oncologie. Acum 30 de ani specialitatea asta nici nu exista. Boala era rară, ori poate mai puțin diagnosticată, nu aveam CT și RMN și markeri tumorali, dar oricum era rară. Pacienții erau tratați de interniști și de chirurgi și nu știu cum se făcea, dar evoluția era nici mai mult, nici mai puțin gravă ca acum. Ceva s-a schimbat, trăiesc cumva istoria medicinii în timp real. Nu o să dau eu acum soluții și explicații la ce se petrece, se chinuie savanții lumii și nu îi dau de cap, ori poate nu au interes să o facă prea curând, atâta timp cât mama, fratele, copilul le e încă bine mersi. Realitatea este că există din ce în ce mai mult cancer în Botoșani, în țară, pe planetă. O spun toți, nu e nimeni să nu fi avut în familie măcar pe cineva care să nu fi murit cu cancer. E mult. Un singur gând am în minte la ora asta matinală.

Inconștient sau nu, fiecare dintre noi ne intoxicăm propriul organism, pe cei din jur și planeta asta care abea mai respiră și ea săraca. Fumăm, bem, mâncăm hormoni, pesticide, nitrați, antifungice, conservanți, coloranți, aerul e plin de poluanți, apele sunt pline de plastic din ce în ce mai erodat care ajunge , ironia sorții, să ne intoxice celulele propriului nostru organism prin peștele de pe masă, da, până și laptele de mamă e plin de chimicale pe care corpul nostru nu știe cum să le proceseze și să le elimine cumva. Nici un Guvern nu are curajul să interzica toate astea. De ce? E o conspirație mondiala, tot ce v-am scris că e nociv și cancerigen aduce profit. Până și industria de medicamente pentru tratatea cancerului aduce profit. Și atunci ce ne rămâne nouă, muritorilor de rând? Nu ne putem apăra decât cât putem, ca indivizi, nu ca specie.

Informați-vă! Nu vă lăsați manipulați. Refuzați să fiți victime și călăi în același timp. Cu cât vom fi mai mulți care vom refuza să folosim deodorantele cu freon, cu aluminiu, semipreparatele ieftine și pline de hormoni, băuturile contrafăcute, când vom recicla Pet-urile și nu le vom arde în sobă sporind cu încă un gram dioxina din aer, extrem de cancerigenă pentru tine și copilul, și vecinul tău.. etc, etc… cu atât producătorii vor pune frâna pentru că nu vor mai avea cerere.

Atât timp cât le consumăm otrăvurile, ei nu se vor opri. Nu contează că acum suntem poate 10. Mâine vom fi poate 100, dar e mai mult decât nimic. Nu așteptați de la guvernanți să faca ceva. FACEȚI VOI, ATÂT CÂT VĂ STĂ ÎN PUTERE. Și nu în ultimul rând, INFORMAȚI-VĂ!” a scris pe Facebook medicul Elena Cardas.

Distribuie să citească și alții!

Rujeola și amnezia imunitară: De ce este esențială vaccinarea pentru protecția pe termen lung?

Apariția rujeolei nu aduce beneficii sistemului imunitar, ci dimpotrivă, chiar și un caz ușor de rujeolă distruge celulele de memorie care protejează organismul de germenii întâlniți anterior. Acest fenomen este cunoscut de medici ca „amnezie imunitară”, scrie G4Media.ro

Conform discuțiilor cu specialiștii, rujeola se dovedește a fi mai periculoasă decât se credea, chiar dacă există mituri care spun că infecția cu acest virus ar întări sistemul imunitar, oferind un antrenament benefic celulelor. În realitate, efectul este opus, afirmă Adam Ratner, specialist în boli infecțioase din New York, transmite Los Angeles Times.

O asemenea minciună vehiculată pe rețelele sociale în timpul unui focar de rujeolă a fost acela că, dacă ești infectat cu virusul în loc să fii vaccinat, îți întărești sistemul imunitar. Adevărul, a spus Ratner, „este exact opusul”.

”O consecință insidioasă, dar mai puțin cunoscută, chiar și a unei infecții ușoare cu rujeolă este că ucide chiar acele celule care își amintesc cu ce agenți patogeni s-a luptat anterior pacientul și cum au fost câștigate acele bătălii.”, a spus ea.

Acest virus ucide celulele care au memoria agenților patogeni cu care pacientul s-a confruntat anterior, reducând astfel protecția împotriva altor boli. Medicii avertizează că această „amnezie imunitară” îi lasă pe pacienți vulnerabili la recurența bolilor, iar informațiile sunt confirmate de mai multe surse.

Rujeola este periculoasă întrucât distruge memoria imunitară dobândită prin expuneri anterioare la germeni. Studiile arată că poate dura până la 2-3 ani pentru ca memoria imunitară să fie restabilită după infecția cu rujeolă, perioadă în care pacienții sunt mai susceptibili la reinfecții.

În plus, durata medie a amneziei imune cauzate de rujeolă a fost de 27 de luni în studiile realizate în SUA, Marea Britanie și Danemarca. Complicațiile pot implica necesitatea revaccinării sau a unei noi expuneri la agenții patogeni anterior întâlniți, pentru a restabili funcția imunitară corectă.

Aceste găsiri subliniază importanța vaccinării împotriva rujeolei, nu doar ca protecție împotriva bolii în sine, ci și pentru a preveni eliminarea memoriei imunitare. Amnezia imunitară poate explica de ce rujeola este atât de periculoasă, chiar și după vindecarea aparentă.

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei/P

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei! Produse de frumusețe și îngrijire la prețuri speciale: cosmetice, dermatocosmetice și soluții de îngrijire personală.

Descoperă ofertele:

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Probiotice și prebiotice. Ce diferențe există între ele!

Poate că ai citit tot mai des în ultima vreme că alimentația sănătoasă trebuie să conțină probiotice și prebiotice. Se folosește tot mai mult termenul de prebiotice. Află ce înseamnă și ce diferențe există între cei doi termeni, scrie libertatea.ro

Cu termenul de probiotice ne-am obișnuit de câțiva ani și știm deja că sunt bacterii care au un rol important în digestia și absorbția elementelor nutritive esențiale, a vitaminelor și sărurilor minerale. Dar medicii recomandă să avem un regim alimentar sănătos, care să includă zilnic probiotice și prebiotice. Iată ce reprezintă fiecare și ce alimente sunt indicate pentru a avea un aport optim de probiotice și prebiotice.

Ce sunt probioticeleProbioticele sunt bacterii vii care se găsesc în anumite alimente sau suplimente și care pot să aducă numeroase beneficii pentru sănătate. Probioticele ajută la menținerea unui echilibru sănătos între bacteriile benefice și cele dăunătoare din intestine.

Spre exemplu, unul din rolurile lor majore este acela de a ajuta digestia și de a preveni problemele gastrointestinale, cum ar fi constipația sau diareea.

În plus, probioticele pot stimula sistemul imunitar și pot contribui la prevenirea infecțiilor respiratorii sau digestive. De asemenea, în cazul femeilor, ele mențin un echilibru sănătos al florei vaginale, reducând riscul de infecții cum ar fi vaginoza bacteriană.

Probioticele pot avea și efect antiinflamator, contribuind la reducerea inflamației în organism, ceea ce poate fi util în afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi boala inflamatorie intestinală sau poliartrita reumatoidă.

Alimente cu rol probiotic

O alimentație bogată în zahăr și grăsimi influențează negativ microbiomul intestinal și ajută bacteriile rele să se dezvolte în exces. Odată ce hrănești în mod regulat bacteriile rele, acestea sunt capabile să se dezvolte rapid și să susțină procesele inflamatorii din organism.

De aceea, este bine să consumi mai des alimente care stimulează bacteriile bune și anume alimente probiotice precum:

  • Varza murată
  • Castraveții murați fie în oțet, fie în saramură
  • Gogoșarii murați
  • Chefir
  • Sana
  • Iaurt
  • Brânza proaspătă
  • Laptele de capră

Ce sunt prebioticele

Prebioticele provin din unele tipuri de carbohidrați (în mare parte din fibre), pe care noi în mod normal nu le digerăm, dar ele ajută tranzitul intestinal și constituie o sursă de energie pentru bacteriile benefice din intestine.

Prebioticele sunt de obicei fibre care se găsesc în verdețuri, fructe și mai ales leguminoase (linte, mazăre, năut, fasole, soia și arahide, adică plante care produc o păstaie care are semințe sau boabe în interior).

Alimente prebiotice

O alimentație sănătoasă include automat probiotice și prebiotice. Dacă obișnuiești să consumi câte un iaurt, câte un chefir sau câteva murături precum și multe preparate din legume, verdețuri, fructe bogate în fibre și boabe, atunci înseamnă că ai un regim alimentar bun cu probiotice și prebiotice. Este adevărat că sursele de probiotice sunt mult mai puține, decât cele de prebiotice, de aceea multe persoane sunt sfătuite să ia suplimente cu probiotice după o gripă, după infecții sau tratamente cu antibiotice.

Alimentele care au un conținut mare de fibre prebiotice sunt:

  • leguminoasele
  • ovăzul
  • bananele
  • merele
  • fructele de pădure
  • anghinarea
  • sparanghelul
  • usturoiul
  • prazul
  • ceapa
  • leușteanul
  • cacaua
  • algele
  • rădăcina de cicoare

Scrisoarea emoționantă a unei mame, înainte de a muri, către fiica sa
Articolul anterior
O călătorie cu microbuzul în Chișinău ar putea costa 10 lei?
Articolul următor
Close menu