Un tânăr din Moldova a câștigat simpatia publicului la un concurs internațional de floristică

Flowers World International CIS Sochi Russia Cup’2017 i-a adunat pe cei mai buni floriști din spațiul ex-sovietic și nu numai, la un concurs de artă floristică. Cristian Hahlovschi, un tânăr florist din Republica Moldova, a reușit să câștige premiul „Simpatia publicului” la acest concurs.

separator

La campionat au participat floriști din Rusia, Moldova, Italia, Belarus și Kîrgîstan. Cristian este încântat că a reușit să obțină premiul la concursul de floristică, unde a cunoscut mulți artiști din domeniu și a aflat multe lucruri noi. Campionatul Flowers World International CIS Sochi Russia Cup’2017 a fost organizat de renumitul florist de talie internațională Araik Galstean, dar și de Ivan și Aliona Bazin.

sursa: www.noi.md

Un cetățean străin, reținut după ce și-a agresat concubina și a fugit

Un bărbat de 28 de ani, cetățean străin, a fost arestat pentru 20 de zile, după ce i-ar fi aplicat concubinei mai multe lovituri.

Conflictul între cei doi a avut loc în localitatea Buțeni, după care bărbatul ar fi fugit de la fața locului cu o Skoda.

În rezultatul măsurilor întreprinse de polițiștii din Hîncești, acesta a fost localizat și reținut, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.

Un adolescent de 16 ani, prins cu 1 kg de hașiș

Ofițerii Direcției Antidrog a INI și procurorii PCCOCS anunță reținerea în Chișinău a unui adolescent de 16 ani din Nordul republicii cu 1 kg de hașiș, în timp ce plasa drogurile în ascunzișuri pentru alți curieri.

Potrivit schemei de trafic de droguri, această cantitate de hașiș, ar fi urmat să fie preluată de alți curieri, pentru porționare și distribuire clienților. Ulterior, au fost desfășurate percheziții în apartamentul închiriat la indicația liderului grupului infracțional, în Chișinău. Acolo, au fost depistate cantități importante de muguri de marijuana, droguri sintetice de tip PVP („sare”) și mefedronă, precum și pliculețe pentru depozitarea drogurilor spre vânzare și cântare la scară mică. Per total, pe piața neagră a drogurilor, acestea ar valora peste 1.000.000 lei.

Adolescentul venea la capitală o dată la 10 zile pentru ca să primească cantități angro de droguri. Apoi, acesta se deplasa cu taxiul în raioanele din Moldova, unde plasa a câte 30 de doze în fiecare ascunziș, pentru ca ulterior alți curieri să le preia și să le plaseze clienților a câte o doză în alte ascunzișuri.

Urmare a reținerii în flagrant, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), adolescentul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Investigațiile continuă, în vederea depistării altor membri ai grupului infracțional, timp în care adolescentul cercetat penal beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Pensionarii de la Ciocana vor arăta mai bine de Paște! Aceștia s-au bucurat de servicii gratuite de frizerie

Primăria Chișinău și Pretura sectorului Centru continuă să manifeste grijă pentru locuitorii Capitalei, oferind sprijin și servicii esențiale pentru chișinăuieni. În cursul weekendului trecut, în cadrul unei colaborări eficiente cu Studio 23 Barbershop, peste 50 de persoane social-vulnerabile din sector au avut oportunitatea să beneficieze de servicii gratuite de frizerie.

Potrivit municipalității, zilnic, pe parcursul ultimilor doi ani, 100 de persoane beneficiază de prânzuri calde din partea Preturii Centru și Asociația A.S.I.C.S.

”Continuăm să ne concentrăm eforturile pe îmbunătățirea calității vieții tuturor locuitorilor orașului nostru și să aducem mai multe astfel de inițiative în beneficiul comunității.”, susține municipalitatea.

Drama cumplită prin care trece Elton John
Articolul anterior
Miranda Kerr este însărcinată cu al doilea copil! Primele poze
Articolul următor