Temperaturile sunt tot mai ridicate, iar pofta ta de mîncare nu mai e aceeaşi? Îţi propunem un desert delicios şi răcoritor din iaurt şi caise, pe care îl poţi servi, atât la piscină, cât şi acasă împreună cu prietenii sau familia ta. Încercă-l cu încredere, cu siguranţă nu vei regreta!
Ingrediente:
- 500 ml iaurt;
- 2 esenţă de vanilie;
- 3 linguri zahăr;
- 1 borcan mare de compot de caise;
- 2 pliculeţe gelatin;
- frunze de mentă pentru decor.
Mod de preparare:
- Bate iaurtul și zahărul, cu un plic de gelatină înmuiată în prealabil, cu esenţa de vanilie şi da-l la rece.
- Curăță caisele de coaja și pisează-le.
- Pune gelatina rămasă la înmuiat în zeama de compot pentru circa 15 minute, o dizolvi pe foc, o laşi la răcit, după care o amesteci cu piureul de caise şi esenţa de vanilie.
- În pahare mai mari sau în cupe aşezi un strat de iaurt, unul de piure, iaurt şi iar piure.
- Ornezi cu felii de caise, iaurt, frunze de menta şi dai la rece înainte să îl serveşti.
Poftă bună!
Sursa: http://www.bucatarul.ro/