Olga Calinici face magie în bucătărie! Deserturile ei sunt adevărate opere de artă

A început să gătească, încă din fragedă copilărie, când mirosul de vanilie și copturi cu diferite umpluturi împânzea toată casa, mai ales de sărbători. Vorbim de Olga Calinici, o tânără mămică din Capitală, care a ales să-și urmeze pasiunea de a găti deserturi gustoase, sănătoase, dar și foarte frumoase.

separator

Am fost curioasă să aflu totuși, mai multe despre pasiunea Olgăi Calinici. De aceea, am provocat-o la un interviu despre perseverență, originalitate și împlinire sufletească.
  • unicamdunica.mdCum a început totul?

  • Olga C.Sunt o mare amatoare a dulciurilor, îmi place să le savurez și să le gătesc. Pentru sărbătorile de familie mi-am dorit ceva mai deosebit, tort din ingrediente delicioase, poate chiar exotice, dar sănătoase, de cea mai bună calitate, combinații de gust noi și pe lângă toate astea cu un aspect minimalist și laconic. Așa am făcut primii pași spre torturi mai altfel decât obișnuiam până atunci. Așa am însușit metode și tehnici noi, am descoperit pentru mine multe ingrediente noi și le-am redescoperit pe cele care le credeam cunoscute deja. Prietenii și rudele au fost cei care au remarcat schimbarea. Tot mai des primeam sfaturi să ofer deserturile unui public mai larg, iar primele comenzi au urmat practic imediat. Asta m-a motivat enorm să-mi intensific eforturile și pasiunea mea față de deserturi a devenit ceva mai mult.
  • unicamdunica.mdDe unde te inspiri?

  • Olga C.Surse care mă inspiră sunt multe, de la instagram, filme până la cărțile top ale chefilor din întreaga lume. Participarea la numeroase masterclass-uri și workshop-uri cu patisieri de talie internațională mă motivează enorm, îmi lărgesc orizonturile și mă ajută de fiecrae dată, să-mi depășesc limitele.
  • unicamdunica.mdCum ți s-a schimbat viața de când ai început să faci aceste delicii culinare?

  • Olga C.Acum sunt mult mai fericită, am senzația că  am mai găsit o bucățică de mine. Confucius a zis-o perfect: „Dacă-ți place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viața ta”. Așa este, confirm ideea. Creez deserturile mele cu o pasiune și o dragoste enormă, o fac așa cum simt.
  • unicamdunica.mdCum îți prezinți produsele și cine de fapt sunt clienții tăi?

  • Olga C.Lumea îmi cunoaște produsele de pe pagina mea de facebook – cake ok și instagram. Mai nou printre clienți se numără și multe companii de la noi care prețuiesc gustul rafinat, au dorința și plăcerea de a încerca ceva nou, preferă să consume produse sănătoase, naturale de o calitate selectă. Apreciază designul și decorul stilat, modern, minimalist.
  • unicamdunica.mdCât timp îți ia să decorezi o tortă sau o prăjitură? Și ce fel de ingrediente folosești pentru aceasta?

  • Olga C.Din punctul de vedere a muncii și efortului, decorul e doar un vârf de aisberg, dar e la fel de important ca și conținutul. De obicei, decorarea nu durează mai mult de o oră, dar prepararea unor elemente de decor, cum ar fi florile și elemente din ciocolată, fructele din mousse pot dura chiar zile întregi. E important să menționez că pentru decorare la fel folosesc doar ingrediente naturale și sănătoase. Velour-ul din ciocolată belgiană e una din tehnicile mele preferate de decorare, e fin, cu aspect de catifea, gustos, permite să savurezi gustul umpluturilor din plin. Nu folosesc pasta de zahăr (unii o confundă cu marțipan), premixuri pe cofetărie, frișcă vegetală și alte produse nocive.
  • unicamdunica.mdCare este cel mai impresionant desert pe care l-ai pregătit?

  • Olga C.Recent am gătit o tartă- Willy Tonka, după rețeta renumitului chef Hans Ovando, fără îndoială, a fost cel mai complicat si cel mai interesat desert pregătit de mine până acum. Plin de texturi și arome diferite, gustoase și rafinate, perfect combinate între ele. Sable de alune crocant la bază, streusel fărămicios, financier spongios – 3 texturi diferite de aluat și 5 tipuri de umpluturi! De la atâtea arome, receptorii devin nebuni. O combinație uimitoare de ganaș pufos cu boabe tonka și vanilie, namelaka-praline, toffee, gem de caise cu note ușoare de lămâie, cremă mascarpone – te fac să simți o plăcere gastronomică enormă!
  • unicamdunica.mdCe calități trebuie să deții ca să reușești în această meserie?

  • Olga C.Trebuie să fii gata să muncești foarte mult, răbdarea aici e calitatea de bază. La fel e foarte importantă creativitatea, perseverența, autodisciplina și curajul. E foarte important să fii în continuă dezvoltare, mereu să înveți ceva nou, apoi să știi cum să aplici și să combini tehnicile noi cu cele deja cunoscute.
  • unicamdunica.mdCare este motto-ul, după care te ghidezi?

  • Olga C.„Nu vei avea niciodată succes, dacă nu faci ceea ce îţi place.” (Dale Carnegie)
  • unicamdunica.mdAcasă obișnuiești să-ți răsfeți familia cu gustoșenii gătite de tine?

  • Olga C.Da, sigur îmi place să gătesc și nu doar dulciuri.

  • unicamdunica.mdCrezi, că totul ce se întâmplă în viață nu este întâmplător?

  • Olga C.Totul ce întâlnim în viață are un scop. Nu sunt persoana care crede în coincidențe. De noi înșine depinde mult mai mult decât ne putem imagina sau crede. Majoritatea lucrurilor ce ni se întâmplă pe parcursul vieții sunt derivate de alegerile care le-am făcut în trecut și posibil chiar sunt interconectate cu deciziile din viitor.
  • unicamdunica.mdCare sunt planurile tale de viitor ai?

  • Olga C.Marele vis al meu e propriul magazin cu deserturi, cu un design unic la exterior și adevărate opere de artă în interior.

VOX POPULI: Produsele autohtone versus cele de import: ce aleg să pună pe masă moldovenii?

Salutare. La ediția de astăzi #voxpopuli vorbim despre produsele autohtone versus cele de import: ce aleg să pună pe masă moldovenii?

A apărut lingura care schimbă gustul mâncării! Cum funcționează dispozitivul revoluționar creat de japonezi. VIDEO!

Lingura, care anul trecut a primit premiul pentru una dintre cele mai ciudate invenții din lume, funcționează prin transmiterea unui câmp electric către papilele gustative, accentuând astfel percepția gustului sărat. Acest dispozitiv revoluționar a fost creat pentru a reduce necesitatea adăugării de sare în alimente, informează Japan Times, citat de mesajul.ro.

Cu o greutate de doar 60 de grame, lingura utilizează o baterie reîncărcabilă cu litiu pentru a genera impulsurile electrice necesare. Denumită Erekisoruto (sare electrică, în japoneză – N.R.), aceasta va fi distribuită începând cu luna viitoare către primii 200 de clienți selectați aleatoriu.

Creatorii săi sunt optimiști în ceea ce privește vânzările, având în vedere tendința japonezilor de a consuma alimente foarte sărate, un obicei nesănătos.

„Japonia are o cultură alimentară care tinde să favorizeze aromele sărate”, a explicat cercetătorul Kirin Ai Sato. „Japonezii trebuie să reducă cantitatea de sare, dar poate fi dificil să ne îndepărtăm de ceea ce suntem obișnuiți să mâncăm. Aceasta ne-a determinat să dezvoltăm această lingură electrică”, a adăugat un reprezentant al companiei producătoare.

Conform statisticilor, un adult japonez consumă în medie aproximativ 10 grame de sare pe zi, dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Excesul de sodiu este legat de incidența crescută a hipertensiunii arteriale, a accidentelor vasculare cerebrale și a altor afecțiuni. Lingura electrică promite să fie o soluție inovatoare pentru reducerea consumului de sare și îmbunătățirea sănătății publice.

Ce alimente scad rapid glicemia din sânge

Există mai multe alimente care pot ajuta la scăderea glicemiei în sânge.

Printre acestea se numără:

  1. Legume verzi: Spanacul, varza kale, broccoli și alte legume cu frunze verzi sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut, ceea ce ajută la menținerea nivelului glicemiei stabil.
  2. Nuci și semințe: Migdalele, nucile, semințele de chia și semințele de in sunt bogate în fibre și grăsimi sănătoase, care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.
  3. Fructe de pădure: Afinele, zmeura, murele și căpșunile au un conținut scăzut de zahăr și sunt bogate în antioxidanți și fibre.
  4. Ovăz: Ovăzul este bogat în fibre solubile, care pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
  5. Leguminoase: Fasolea, năutul și lintea sunt surse bune de proteine și fibre, contribuind la menținerea glicemiei sub control.
  6. Pește gras: Somonul, sardinele și macroul sunt bogate în acizi grași omega-3, care pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină.
  7. Usturoiul: Studiile au arătat că usturoiul poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.
  8. Scorțișoara: Unele studii sugerează că scorțișoara poate reduce glicemia și poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.
  9. Oțetul de mere: Consumul de oțet de mere înainte de mese poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge postprandial.
  10. Ceaiul verde: Acesta conține antioxidanți care pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Este important de menționat că fiecare persoană poate reacționa diferit la alimente, așa că este recomandat să monitorizezi glicemia și să consulți un medic sau un dietetician înainte de a face modificări majore în dieta ta.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Cum să vindeci arsurile solare
Articolul anterior
Dansatorul moldovean și soția sa au făcut spectacol pe ritmurile piesei ,,Eroina” în limba spaniolă
Articolul următor