Turniruri internaționale între maturi și copii, la Festival Medieval 2018!

În perioada 23 și 24 iunie, la Complexul Etno-Cultural Vatra se va desfășura a IV-a ediție a Festivalului Medieval, care va fi gazda Turneului Internațional de Lupte Istorico-Medievale, unde vor participa peste 250 de cavaleri ai cluburilor din Polonia, Republica Belarus, Ucraina și Republica Moldova.

separator

Misiunea cavalerilor în vremurile contemporane e anevoioasă, iar turnirurile și competițiile medievale din cadrul Festivalului Medieval 2018 vor încerca să scoată lumea din cotidian, să o transpună în Evul Mediu pentru a vedea cum trăiau oamenii acelor vremuri, cum se distrau, care le erau ocupațiile. Luptele între cavaleri și turnirurile aduceau în lumina scenei adevărate vedete pentru publicul care savura spectacolul și măiestria mânuitorilor de arme.

În cadrul festivalului se va organiza turnirul la tragerea cu arcul, iar în afară de profesioniștii care vor concura între ei, arbitrați și apreciați de o echipă profesionistă de observatori, vor avea posibilitatea să se înscrie în competiție și vizitatorii.

Copiii care doresc să aibă parte de o experiență absolut fantastică în spirit medieval se pot înregistra preventiv sau pe loc la Turnirul Internațional de Tragere cu Arcul, care va avea loc în cadrul Festivalului Medieval. Acestea vor fi ghidați de arcași profesioniști și premiați oficial conform rezultatelor obținute.

Cele mai curajoase femei din cluburile internaționale de reconstituire istorică vor concura între ele, fiind puse la diferite încercări, având ca sarcină principală zdrobirea sau tăierea cât mai exactă a diferitor ținte (fructe, legume, sticle). Se vor utiliza cele mai adevărate și mai ascuțite săbii și pumnale medievale.

Un eveniment de o atracție deosebită sunt luptele medievale profesioniste între copii. Copiii vor lupta pe categorii de vârstă de la 8 la 14 ani. Vom asista la lupte unul la unu și trei la trei, unde vor fi utilizate diverse arme medievale cum ar fi sabie, scut, lance, topor, etc.

Toate aceste turniruri și competiții sunt de o mare intensitate, cu armuri și arme ce reproduc fidel originalele istorice, de aceea vor respecta un sistem de reguli foarte stricte și standarte ridicate ale echipamentelor de protecție.

​Echipa Complexului VARA vă îndeamnă să fiți parte a istoriei pe 23 și 24 iunie și să petreceți două zile departe de forfota orașului la cel mai așetptat eveniment cultural al anului – Festivalul Medieval.

Achiziționează bilete online pe www.afisha.md!

Important! Intrarea este gratis pentru copiii până la 12 ani. Toți vizitatorii care vor veni până la orele 11:00, vor intra pe teritoriul Complexului VATRA gratuit.

Mai multe detalii la nr. 079551133, pe pagina de facebook și pe pagina oficială a evenimentului.

Semafoare pe asfalt pentru pietonii cu ochii mereu în telefon. În ce țară se întâmplă?

Sud-coreeni încearcă să prevină accidentele de la trecerile de pietoni.

Pentru că problema ochilor ațintiți în telefon a ajuns să fie globală, autoritățile au amplasat semafoarele la nivelul solului, și nu pe stâlpi, tocmai ca oamenii să le observe indiferent de situație. 

sursa

O cisternă din Republica Moldova s-a răsturnat în România. Șoferul a decedat pe loc

O cisternă cu etanol, înmatriculată în Republica Moldova, s-a răsturnat pe o șosea din România. Accidentul a avut loc astăzi, pe drumul naţional DN2 (E85), la Mărăşeşti, anunță Digi24.ro citând informația oferită de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea.

Potrivit autorităților române, șoferul a fost declarat decedat după ce a fost descarcerat.

„Patru echipaje din cadrul ISU Vrancea intervin cu două autospeciale de intervenţie, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, la un eveniment rutier produs pe DN2 – E85, pe raza oraşului Mărăşeşti, în care a fost implicată o autocisternă, înmatriculată în Republica Moldova, încărcată cu etanol. Conducătorul auto a fost descarcerat, din nefericire, echipajul SAJ prezent la faţa locului declarând decesul acestuia”, a precizat ISU Vrancea.

La faţa locului sunt prezente şi două autospeciale ale SVSU Mărăşeşti, precum şi mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţă. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind în creştere. Pompierii acţionează pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor şi curăţarea carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier, respectiv combustibil şi substanţă care s-au scurs din cisternă, pentru reluarea cât mai rapidă a traficului în zonă.

Suspectul principal în cazul morții fetei din Orhei, a fost pus oficial sub învinuire de omor cu circumstanțe agravante

Procuratura Generală anunță că bărbatul din Telenești, suspectul principal în cazul morții fetei din Orhei, a fost pus oficial sub învinuire de omor cu circumstanțe agravante. Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, au fost făcute un șir de expertize, inclusiv cea psihiatrică, dar deocamdată nu au fost primite rezultatele. Bărbatul, care până acum nu a făcut nicio declarație pentru procurori, riscă cel puțin 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viața, transmite TV8.

„La moment este pus sub învinuire pe două capete de acuzare răpire și omor”, spune procurorul interimar Ion Munteanu.

Potrivit lui Ion Munteanu, suspectul este acuzat de omor în circumstanțe agravante, ținând cont că tânără era și însărcinată. Faptă ce se pedepsește cu 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață. Între timp, procedural, au fost dispuse un șir de expertize, inclusiv psihiatrică, pentru a se stabili clar dacă bărbatul era în deplin discernământ când ar fi săvârșit crima. Procurorii mai spun că în continuarea acesta refuză să conlucreze cu anchetă și până acum nu a făcut nicio declarație. Iar la orice întrebare pusă de oamenii legii el spune că… „Își rezervă dreptul de a nu face declarații, se folosește de dreptul de a tăcea”, mai spune procurorul interimar.

Deoarece a rămas fără apărător, a fost dispus un avocat din oficiu, care să-i reprezinte drepturile. Tănăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a dispărut pe 12 aprilie, după ce s-a urcat în mașina suspectului. Momentul fiind înregistrat de o cameră de supraveghere, după care ea nu a mai fost văzută. După 8 zile de căutări, corpul neînsuflețit al tinerei a fost găsit într-o groapă de pe marginea unui pârâu, într-o zonă forestieră, la aproximativ 20 de kilometri de localitatea suspectului, Chițcanii Vechi, Telenești. 

Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, sursele TV8 au spus că pe trupul neînsuflețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. Anterior, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, susținea că căutările au durat atât de mult deoarece inițial polițiștii ar fi mers pe piste greșite pentru că nu au avut din start acces la imaginile de supraveghere din Orhei. 

Viorel Cernăuțeanu a mai declarat că în ziua dispariției, suspectul ar fi dus fata la el acasa, iar a doua zi dimineață, a urcat-o în portbgajul mașinii. Până la automobil ea ar fi ajuns pe picioarele ei. Cel puțin asta se vede pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere în gospodăria suspectului. Bărbatul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciar.

6 greşeli pe care le faci când te dai cu parfum
Articolul anterior
De la 102 la 64 de kg! Mariana a slăbit spectaculos după ce și-a schimbat complet stilul de viață
Articolul următor