«Donat Mg» – te ajută să slăbești sănătos!


Sergiu Bujor,
medic-chirurg,
cercetător ştiinţific în Laboratorul de Cercetări Ştiinţifice “Chirurgia Reconstructivă a Tractului Digestiv”

Reprezentanții Companiei «Donat Mg» au vorbit despre eficiența produsului recomandat de ei spre consum, doamnelor prezente la antrenamentele de shaping. Iar pentru cele care nu au auzit despre proprietățile apei «Donat Mg» am hotărât să publicăm un articol, care să cuprindă întrebările cele mai des adresate reprezentaților «Donat Mg».

1) Unde se află izvorul apei «Donat Mg»?

Izvorul «Donat Mg» se află în orășelul Rogaska Slatina, Slovenia. În prezent, Rogaska Slatina a devenit una din cele mai mari stațiuni balneare din Europa Centrală.

2) Care sunt beneficiile apei «Donat Mg» asupra organismului?

Apele minerale bogate în magneziu normalizează digestia şi metabolismul intracelular şi acoperă nevoile zilnice ale organismului în magneziu, atât la pacienţi cu diverse maladii cât şi la oameni sănătoşi. Respectiv, «Donat Mg» previne formarea pietrelor la rinichi, împiedică depunerea kilogramelor în plus, întăreşte muşchii inimii şi sistemul imunitar, creşte rezistenţa la stres, previne ateroscleroza şi osteoporoza.

3) Care este doza zilnică recomandată?

Efectul terapeutic al apei «Donat Mg» te ajută să faci faţă tulburărilor metabolice şi bolilor tractului gastro-intestinal. Dezintoxicarea organismului are drep scop obţinerea unui corp mai suplu sau îmbunătăţirea calităţii sănătăţii dumneavoastră în general. Apa «Donat Mg» este unică în componenţa sa de minerale şi în conţinut de magneziu (Mg).

Pentru curăţirea eficientă a organismului «Donat Mg» se întrebuinţează după următoarea schemă:

Cursul se repetă de 2-3 ori pe an.

4) Ce se poate întîmpla dacă măreşti doza zilnică recomandată?

Trebuie să ţii cont, că uneori, în dependenţă de vârstă, greutate – doza zilnică poate fi mărită sau scăzută (dar niciodată, sub 400-500 ml, ca să acoperim necesarul zilnic cu magneziu).

În general, dacă diareea provocată de faptul că magneziul sporeşte eliberarea bilei (ca rezultat – dezintoxicarea organismului), este mult prea pronunţată: încercă să micşorezi doza zilnică consumată.

Ideal ar fi să mărești treptat doza zilnică de «Donat Mg»  consumat: de la 500-600 ml în prima săptămână, la 700-800 ml în a doua săptămână, pîna la 900 ml pe zi în următoarele săptămâni, până la sfârşitul tratamentului (în unele cazuri, la pacienţi cu obezitate pronunţată, doza poate creşte până la 1,3-1,5 l pe zi).

5) Este «Donat Mg» recomandat copiilor?

«Donat Mg» activează schimbul de proteine şi carbohidraţi, reglementează creșterea oaselor și a țesutului muscular, are un excelent efect anti-stres, reduce anxietatea, îmbunătățește somnul, starea de spirit şi starea de sănătate. Datorită proprietăților vasodilatatoare, magneziul are un efect pozitiv asupra mușchiului cardiac, scade tensiunea arterială, ameliorează spasmele, durerile şi crampele musculare, întăreşte sistemul imunitar.

Fără magneziu nu se absoarbe calciul, care întărește oasele, dinții; și potasiul, ce întărește mușchiul cardiac şi creierul.

Doză unică se calculează din raportul 3-5 ml/kg din greutatea corporală. Adică un copil de 30 kg ar tebui să consume câte 90 ml de Donat Mg de 3 ori pe zi. Cursul de consum a apei este de 4 săptămâni de 2 ori pe an.

6) Care sunt urmările deficitului de magneziu pentru organismul uman?

  • Stresul, oboseala cronică;
  • Anxietatea, nervozitatea, agitația, fobia, depresia, agresivitatea, furia;
  • Tulburările de somn;
  • Oboseala ochilor, tremorul pleoapelor, ticul nervos;
  • Convulsii;
  • Disfuncții vegetative – distonia vasculară, palpitaţii, aritmii;
  • Dischinezii biliare.
  • Diabetul zaharat, obezitatea;
  • Răceli frecvente şi convalescenţa după boli infecţioase.

Deficiența de magneziu participă în modelul clinic al îmbătrânirii, mai ales în ceea ce privește simptomele neuromusculare, cardio-vasculare și renale. Fără magneziu, nu este absorbit calciul şi, în loc de oase, el se depune pe pereţii vaselor sangvine şi în rinichi, formând pietre, fără el potasiul nu este fixat în interiorul celulelor, iar acest fapt slăbește inima și creierul.

7) Sunt pietrele la rinichi o contraindicaţie pentru consumul acestei ape?

Pietrele sau nisipul la rinichi nu constituie o contraindicaţie pentru consumul «Donat Mg». Deoarece «Donat Mg» este inhibitor natural al formării pietrelor de calciu, iar consumul periodic al apei «Donat Mg», te va ajuta să elimini pietrele din rinichi pe cale naturală şi va preveni formarea altor noi.

8) Cum te ajută această apă să slăbești?

«Donat Mg» se distinge prin următoarele proprietăţi asupra siluetei noaste:

  • Conținut în apa minerală – Magneziul (Mg2 +) și Calciul (Ca 2 +) –  reacţionează cu grăsimi, ducând la formarea sărurilor, ce nu sunt absorbite la nivelul tractului gastro-intestinal. Având în vedere că pentru nevoile organismului, grăsimile sunt luate din rezervele corpului, rezultatul poate fi rapid şi fără risc de deficienţă de micronutrienţi esenţiali.
  • Consumul de apă minerală «Donat Mg» îmbunătăţeşte activitatea tractului digestiv şi duce la normalizarea metabolismului, curățind organismul de toxine;
  • «Donat Mg» îmbunătăţeşte toleranța la insulină, accelerând prelucrarea grăsimilor acumulate în organism pentru a produce energie.
  • Compoziţia unică a apei minerale «Donat Mg», care conţine toate elementele necesare pentru activitatea organismului, ajută la înlăturarea deficienței de microelemente şi, astfel, face posibilă reducerea cu un sfert a limentației obișnuite.
  • «Donat Mg» reduce pofta de mâncare, deci cei care urmează dieta cu apa «Donat Mg» nu simt discomfortul provocat de foamea continuă.

9) Există contraindicaţii pentru cosumul acestei ape?

Apa Donat Mg este 100% naturală. Are o tolarenţă bună de către organismul uman şi nu creează dependenţă.

Totuşi, datorită efectului său coleretic sunt prezente unele contraindicaţii, cum ar fi: insuficienţa renală acută şi cronică; litiaza biliară care necesită intervenţie chirurgicală; cancer în stare avansată; perioada de avansare sau decompensare a bolii de bază; stări ce necesită spitalizare şi tratament spitalicesc; agravarea recentă a ulcerului gastric şi duodenal, acompaniate de sângerare.

Puncte de vânzare în Chișinău
Str. acad.Natalia Gheorghiu 30, of. 250
079 003308 – recepţionarea comenzilor
060 241144 – foi turistice Rogaska Slatina 

Apa „Donat MG”, o mai puteţi procura fie online, fie din clinicile On Clinic sau de la distribuitorii oficiali din Bălţi şi Orhei.

Întreabă doctor@unica.md
Adresează o întrebare specialistului nostru, vei primi răspuns în cel mai scurt timp.

Alimentul banal care poate reduce rezistența la insulină: Cercetătorii au fost uimiți

Uleiul de pește poate contribui la reducerea rezistenței la insulină și la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge, arată un studiu realizat în Brazilia și publicat în revista Nutrients, scrie click.ro.

Uleiul de pește, cel mai eficient aliment în combaterea rezistenței la insulină.

FAPESP a realizat un experiment pe șobolanii care prezentau o afecțiune asemănătoare diabetului de tip 2. Astfel, cercetătorii au demonstrat că suplimentele cu ulei de pește administrate timp de 8 săptămâni șobolanilor, pot reduce rezistența la insulină și îmbunătățesc nivelul glicemiei.

Coordonatorul studiului, Rui Curi spune că acizii grași omega-3 din uleiul de pește au efect antiinflamator și pot modifica profilul celulelor imunitare.

 „Scopul principal al studiului, prin urmare, a fost de a afla dacă suplimentarea cu ulei de pește (bogat în omega-3) ar putea inversa modificările specifice ale limfocitelor care au fost observate în cercetările anterioare.

Descoperirile noastre ne-au sporit cunoștințele despre legătura dintre inflamație și rezistența la insulină la animalele non-obeze, confirmând că acesta este un factor cheie în diabet chiar și în absența obezității”, spune Renata Gorjao, ultimul autor al articolului și codirector al Priogramului de Studii Absolvente în Științe ale Sănătății UNICSUL.

Obezitatea este unul dintre factorii care pot declanșa diabetul, însă chiar și persoanele neobeze se pot confrunta cu această afecțiune.

 „Majoritatea persoanelor obeze au o inflamație cronică la nivel scăzut, despre care se știe că afectează căile de semnalizare a insulinei. Țesutul adipos, care este crescut în obezitate, eliberează citokine proinflamatorii care afectează căile de semnalizare a insulinei, promovând rezistența la insulină. În modelul non-obez, această caracteristică de impact a țesutului adipos este absentă, dar este prezentă inflamația sistemică”, spune Rui Curi.

Uleiul de pește are un efect major asupra limfocitelor. Acesta poate reduce inflamația și îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Totuși, experții susțin că sunt necesare studii clinice pe oameni pentru a stabili doza exactă și tipul de omega-3 care ar fi cel mai eficient în combaterea rezistenței la insulină.

Timpul petrecut pe ecrane în pat înainte de culcare duce la probleme de somn

Persoanele care petrec mai mult timp privind un ecran în pat sunt mai susceptibile să raporteze insomnie și o calitate scăzută a somnului, potrivit unui studiu. Cercetarea se bazează pe un sondaj din Norvegia la care au participat mai mult de 45.000 de studenți, informează BBC citat de digi24.ro.

Cercetarea indică faptul că fiecare oră suplimentară de timp petrecută pe ecran a fost legată de o creștere cu 63% a riscului de insomnie și de o scădere cu 24 de minute a somnului.

Totuși, cercetătorii au spus că au stabilit doar o corelație între utilizarea ecranului și calitatea mai scăzută a somnului și nu au demonstrat că prima o cauzează pe a doua. Experții recomandă renunțarea la telefon înainte de culcare, realizarea unor activități relaxante și stabilirea unei rutine pentru a îmbunătăți somnul.

Cercetătorii din spatele studiului, bazat pe datele unui sondaj național reprezentativ realizat în 2022 la studenți cu vârste între 18 și 28 de ani, au dorit să examineze legătura între timpul petrecut utilizând ecrane în pat și tiparele de somn. Ei au încercat, de asemenea, să investigheze impactul utilizării rețelelor sociale comparativ cu alte activități pe ecran asupra somnului.

Dr. Gunnhild Johnsen Hjetland de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică, care este autorul principal al cercetării – publicată în revista Frontiers luni – a spus că tipul de activitate pe ecran părea a fi mai puțin relevant decât timpul total petrecut pe ecran.

„Nu am găsit diferențe semnificative între rețelele sociale și alte activități pe ecran, sugerând că utilizarea ecranului în sine este factorul cheie în perturbarea somnului”, a spus el. Sondajul din 2022 privind sănătatea și bunăstarea din Norvegia i-a întrebat pe participanți dacă utilizau media digitală după ce au mers la culcare, precum și activitățile în care erau implicați.

Opțiunile includeau vizionarea de filme sau televiziune, verificarea rețelelor sociale, navigarea pe internet și jocurile video. Dintre cei care au spus că foloseau ecrane în pat înainte de somn, 69% au spus că foloseau rețele sociale, precum și alte activități pe ecran.

Participanții au fost, de asemenea, întrebați câte nopți pe săptămână utilizau astfel de media, cât timp și cât de des aveau dificultăți în a adormi sau a rămâne adormiți, se trezeau prea devreme sau se simțeau obosiți. Cei care au spus că se confruntă cu astfel de probleme cel puțin trei nopți sau zile pe săptămână, timp de cel puțin trei luni, au fost considerați că suferă de insomnie. Deși studiul a găsit o legătură între utilizarea ecranelor la culcare și raportarea unor perturbări ale somnului sau insomnie, cercetătorii spun că acest lucru nu înseamnă că este o cauză.

„Acest studiu nu poate stabili cauzalitatea – de exemplu, dacă utilizarea ecranului cauzează insomnie sau dacă studenții cu insomnie folosesc mai mult ecranele”, a spus Dr. Hjetland. Ei au mai subliniat că dependența studiului de datele autocompletate de către participanți poate însemna că există unele erori de interpretare și că rezultatele nu trebuie considerate reprezentative la nivel global.

Sfaturi pentru un somn mai bun

Tulburarea de somn face parte dintr-o serie de probleme raportate de persoanele care au dificultăți în a dormi, utilizarea telefonului târziu și așa-numitul doomscrolling fiind adesea blamate. Deși este o practică frecvent întâlnită, impactul real al utilizării rețelelor sociale sau al derulării conținutului online în pat asupra sănătății fizice și mentale rămâne o chestiune dezbătută.

Totuși, experții recomandă ca oamenii să nu mai folosească dispozitive digitale imediat înainte de culcare. De asemenea, aceștia spun că stabilirea unei rutine prin a merge la culcare și a se trezi la aceeași oră în fiecare zi poate ajuta la rezolvarea problemelor de somn. Asociațiile de sănătate mintală Mind și Rethink din Marea Britanie recomandă să încerci să faci ceva relaxant înainte de culcare, cum ar fi exerciții de respirație, citirea unei cărți sau o baie, în loc să încerci să te forțezi să adormi.

Ei sugerează, de asemenea, evitarea cafelei, alcoolului sau a meselor copioase înainte de culcare, efectuarea unui exercițiu ușor și încercarea de a face dormitorul mai confortabil, acolo unde este posibil. Autorii acestui studiu subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare în domeniu, inclusiv monitorizarea pe termen lung a tiparelor de somn, precum și investigarea unor aspecte precum perturbarea cauzată de notificările dispozitivelor pe timpul nopții.

„Împreună, aceste eforturi ar putea clarifica impactul utilizării ecranelor la culcare asupra somnului și ar putea ajuta la formularea unor recomandări specifice pentru studenți și alte populații”, au concluzionat ei.

Avangard-Med: servicii medicale complexe și accesibile pentru toți/P

Accesul rapid la servicii medicale, fără liste de așteptare, a devenit o prioritate pentru tot mai mulți pacienți. Avangard-Med răspunde acestor nevoi printr-un model organizat de centru medical multidisciplinar, care reunește sub același acoperiș consultații, investigații clinice și paraclinice, tratamente și măsuri de profilacție.

Instituția funcționează ca o policlinică modernă, echipată cu tehnologie de ultimă generație și susținută de un sistem digital integrat, ce permite gestionarea eficientă a cazurilor medicale și colaborarea rapidă între specialități, care exclude factorul uman.

„Ne-am propus să oferim o structură medicală în care pacientul are acces la tot ce are nevoie, de la consultație până la tratament, într-un mediu profesionist, confortabil, sigur și bine organizat”, declară echipa Avangard-Med.

Lista specialităților acoperite este extinsă: medicină de familie, pediatrie (7 specialități), ginecologie, endocrinologie, neurologie, cardiologie, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, ORL și altele.

De asemenea, în centrul medical sunt disponibile servicii de imagistică avansată, inclusiv obstetrică, endoscopie, colonogastroscopie, în condiții de siguranță și sub anestezie, precum și de tratamente chirurgicale cu reabilitare de o zi.

Fiecare caz este analizat individual, iar tratamentele sunt recomandate în funcție de istoricul pacientului, datele clinice și analizele efectuate în cadrul centrului.

Serviciile sunt disponibile și sub formă de pachete medicale promoționale, cu prețuri competitive, adaptate atât pentru evaluări de rutină, cât și pentru monitorizarea unor afecțiuni cronice.

În concluzie, Avangard-Med funcționează ca o clinică ambulatorie modernă, unde pacientul își soluționează probleme medicale într-un singur loc, printr-o abordare clară, eficientă și personalizată.

Mai multe detalii despre centrul medical: https://avangardmed.md/ro  

Avangard-Med — Prima Rețea Națională de Centre Medicale Multifuncționale.

Date de contact: 076 50 14 14; 022 00 1414

Adresa: str. Burebista 114/2

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Ivan Urgant divorțează!
Articolul anterior
Indiana: Altădată… despre melci…
Articolul următor
Close menu