Ultima oră! S-a prăbușit un avion Boeing cu 157 de oameni la bord. Nu se știe dacă sunt supraviețuitori

Un avion Boeing-737, al companiei Ethiopian Airlines, s-a prăbușit în Etiopia, Africa.

separator

Actualizare: Un martor: ,.Explozia şi flăcările au fost atât de puternice încât nu ne-am putut apropia de avion. Totul a fost ars complet. Pompierii au ajuns la 11.00, iar avionul s-a prăbuşit în jurul orei 8.00. Sunt patru elicoptere la locul tragediei acum. N-aveau cum să supravieţuiască”, i-a spus Bekele Gutema jurnalistului Jibat Tamirat, conform BBC News.

Niciunul dintre cei 149 de pasageri nu a supravieţuit. Şi cei opt membri ai echipajului de zbor şi-au pierdut viaţa.

La bord erau pasageri de 33 de naţionalităţi. Presa de stat chineză a precizat că la bord erau 8 cetăţeni chinezi. De asemenea, corespondentul local Al Jazeera afirmă că la bord ar fi putut fi diplomaţi, dat fiind că la Nairobi urmează să aibă loc, începând de luni, o conferinţă ONU. ,,Principala responsabilitate este a guvernului etopian, deoarece incidentul a avut loc în spaţiul lor aerian”.

„Un Boeing 737-800 MAX cu numărul de înregistrare ET-AVJ a decolat la ora locală 08:38 (ora Moscovei) de la Aeroportul Internațional Bole din Addis Abeba și a pierdut contactul la 08:44”, a declarat un etiopian într-un comunicat de presă, potrivit ria.ru.

Ttragedia a avut loc în apropierea orașului Debre Zeit. Conform datelor preliminare, la bord existau 149 de pasageri și opt membri ai echipajului. Echipa de salvare a început lucrările de investigație.

Decorațiuni cu specificul Sărbătorilor Pascale, în spațiile publice din Chișinău. Unde le puteți admira

Primăria Municipiului Chișinău informează că în spațiile publice din oraș au fost amenajate decorațiuni cu tematică pascală.

Figurinele instalate în parcuri, scuaruri și alte spații publice, au formă de ouă de Paști, de îngeri, iepurași, lumânări și flori.

Pe parcursul serii decorațiunile pascale vor fi iluminate, iar doritorii vor putea face poze cu familia, rudele și prietenii.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale în oraș va fi conectat iluminatul decorativ stradal.

A fost lansată înscrierea pentru programe municipale destinate tinerilor antreprenori

Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Centrului Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, a lansat joi procesul de aplicare la Programul municipal de educație antreprenorială, Programul Municipal – Pilot „Startup pentru Tineri și Migranți” și Incubatorul Municipal de Afaceri, pentru suportul tinerilor în lansarea propriilor afaceri.

Pentru asigurarea activităților planificate, Primăria Chișinău a alocat pentru acest an peste 18 milioane de lei.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că dezvoltarea politicilor municipale adresate tinerilor este de a le oferi posibilitatea de a-și desfășura afaceri aici, acasă și de a-și valorifica potențialul de care dispun în beneficiul lor, dar și a întregii comunități, în municipiul Chișinău sau pe teritoriul republicii.

Edilul capitalei și-a exprimat speranța că inițiativele de dezvoltare antreprenorială vor fi de succes, lucru ce va putea fi demonstrat în perioada imediat-următoare, prin interesul și implicarea tinerilor, dornici de a-și valorifica potențialul și cunoștințele acumulate până acum.

Fiecare program nou-lansat presupune următoarele activități:

➢ Programul municipal de educație antreprenorială și perioada de depunere a dosarelor (02.05 – 31.12.2024)

Scopul sesiunilor de pregătire antreprenorială constă în oferirea posibilității tinerilor de a-și dezvolta gândirea, abilitățile și cunoștințele antreprenoriale necesare pentru inițierea și gestionarea cu succes a propriilor afaceri.

➢ Programul Municipal – Pilot „Startup pentru Tineri și Migranți” și perioada de depunere a dosarelor (02.05 – 07.06.2024)

Scopul programului este de a stimula antreprenoriatul în rândul tinerilor și migranților din municipiul Chișinău, prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile și susținerea creării locurilor noi de muncă.

În cadrul componentei de finanțare a Programului, cu o contribuție de doar 30%, tinerii și migranții vor avea posibilitate să obțină suport financiar nerambursabil, de până la 200 mii lei, pentru realizarea proiectelor investiționale proprii.

➢ Incubatorul Municipal de Afaceri și perioada de depunere a dosarelor (02.05 – până la epuizarea locurilor disponibile)

Scopul Programului de incubare reprezintă dezvoltarea companiilor rezidente din industrii culturale, creative și a sectorului tehnologii informaționale.

Incubatorul municipal de afaceri va asigura crearea infrastructurii necesare pentru a dezvolta afacerile în sectoarele nominalizate prin:

  1. Acordarea spațiilor fizice și virtuale pentru activitate;
  2. Acordarea suportului logistic și tehnic pentru tinerii aflați la etapa inițierii unui Start-up;
  3. Organizarea cursurilor de instruire și de mentorat;
  4. Asigurarea suportului informativ privitor la sursele de finanțare a afacerii, etc.

Primăria Chișinău își focusează eforturile spre promovarea și implementarea bunelor practici în procesul lansării și dezvoltării activităților antreprenoriale în rândul tinerilor din municipiul Chișinău.

Începând de astăzi vom plăti mai puțin pentru gaz

De astăzi, cetățenii vor achita mai puțin pentru gazul consumat. Noile prețuri au intrat în vigoare după ce în Monitorul Oficial a fost publicată decizia aprobată ieri de către Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de micșorare a tarifelor, transmite MOLDPRES.

Astfel, consumatorii casnici vor achita un tarif de 12 lei și 15 bani (fără TVA) pentru un metru cub de gaze, cu 1,24 lei mai puțin decât până acum. 

Ultima modificare a tarifelor la gazele naturale a fost făcută la sfârșitul lunii februarie curent, atunci când prețurile au scăzut cu 3,3 lei.

Stela Popa: un gând senin pentru mama
Articolul anterior
Moldoveanca Ana Ciuchitu a obținut medalia de aur la Dutch Open G1
Articolul următor