Mesajul inedit al Ionelei Hadârcă dedicat mamei sale: ,,Azi face 70 de ani!”

Ionela Hadârca și-a impresionat astăzi urmăritorii virtuali, după ce a publicat un mesaj inedit pe care i l-a dedicat mamei sale.

separator
Cunoscută în mediul virtual pentru spiritul plin de umor, cu care tratează diverse lucruri și situații din viața reală, vloggerița nu a renunțat nici de această la stilul care o caracterizează, în schimb a reușit să-i emoționeze pe deplin pe cei care îi urmăresc postările.

„Cica ii trista batranetea. Da eu vad dupa maica-mea. Azi face 70 (pe mine m-a facut la 45, mare risc). Deja se misca greu, anul trecut a luat doar locul 3 printre fostii campioni la tenis de masa din Bucuresti. Cat era la Chisinau, impreuna cu matusa mea iubita (de 73), se plictiseau de moarte, pentru ca nici intr-un club nu mai aveau adversari. Mujicii se temeau de ele (si nu exagerez niciun pic), ii rupeau ca pe tuzici. Da-n Romania si-a gasit gasca pe masura, are antrenor, se cearta, se impaca, dar topaie cate 4 ceasuri pe zi. Asa-i cand esti ramolit… numa 4 poti.

Mental tot cam franeaza damu. Franceza si italiana le-a invatat on-line, da engleza i se da mai greu si se gruzeste. De asta pentru “gimnastica” mintii invata pe de rost cate o poezie pe zi. Ar fi suportabil, daca nu ne-ar recita periodic cate 218 elegii de-ale lui Stanescu.

In ograda, ea si inca alte 2 entuziaste si-au impartit gradina pe sectoare, au competitie – ale cui flori is mai frumoase. Ies seara in halatele si le uda cu furtunul. Cand sunt baietii mei acasa, ii uda si pe dansii. Asta mai inghit eu, dar pe la batute nu le dau voie impreuna, finca ea sare mai sus si mi-i complexeaza.

Tot de lene, ca ii era lehamite sa-si caute vesnic ochelarii, a gasit pe net nus-ce exercitii pentru ochi si si-a refacut total vederea. Ii zic – măcar imbrobode-te, ca nu se cade asa. Nu asculta.

In schimb nu bea, macar viciul asta nu-l are. E dependenta de volan si zice ca nicio placere n-o schimba pe sofat. Eu as lumina-o, da tata zice sa nu ma bag.

Uneori prin reportajele din Moldova aud formulari de genul: „O batrana de 60 de ani dintr-un sector al capitalei…” si ma uit eu la reporterita “tanara” cu bucle de nanasa, cu machiaj ostenit, privire stinsa si vorbire impiedicata si ma gandesc: “ei, daca zici…”

Apu, Marusica, nu stiu eu cum ii cu batranetea asta, ca tie, din tot ce te-ai apucat in viata, matinca numa asta nu-ti reuseste. Da d-amu tine-o tot asa inainte, nu te-om mai reeduca amu. Las’ ca la 100 ii relua tat pe curat.

Si ladno, recunosc – bebelusii dorm mai bine infasati.”, a scris Ionela Hadârcă pe Facebook.

Prietenii virtuali ai actriței au reacționat imediat la mesajul publicat:

,,Cum feliciti tu, nu o face nimeni!”, ,,Multi ani frumosi si plini de sanatate!”, ,,La mulți ani mamei! Să fie sănătoasă încă mulți ani!”, ,,Deosebit de frumos! 💐”, ,,La multă multă mîndrie pentru toți cei dragi!! Și inspirație pe măsură!”, ,,Gene bune ai :) mulți și frumoși!”, ,,La multi ani activi si veseli 😊”, ,,Eu nu stiu daca cineva isi felicita mai frumos mama! Felicitari mamei si multa sanatate! ❤️”, au scris ei.

Amintim că Ionela Hadârcă este fiica Mariei Hadârca și a poetului basarabean Ion Hadârcă.

O tânără mamă din Italia a murit după ce a stat 14 ani în comă. Femeia suferise o operație de mărire a sânilor

O dramă medicală s-a încheiat tragic miercuri, 24 aprilie 2024, când inima Annabellei Benincasa, o tânără mamă și pianistă talentată, s-a oprit definitiv după ce a petrecut 14 ani în comă. Incidentul care a declanșat această lungă suferință a avut loc în mai 2010, când Annabella, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a suferit complicații severe în urma unei operații de augmentare mamară la o clinică privată din Caserta, Italia.

Un vis transformat în coșmar

Originară din Cava dei Tirreni, în provincia Salerno, Annabella își dorea să își îmbunătățească aspectul estetic printr-o intervenție aparent simplă și comună. Totuși, o reacție adversă la anestezie a precipitat un șir de evenimente nefericite, culminând cu intrarea sa în comă. Eforturile disperate de resuscitare nu au reușit să o aducă înapoi la o viață normală, lăsând-o într-o stare vegetativă profundă.

În urma incidentului, Annabella a fost transferată prin mai multe clinici specializate și a suferit numeroase intervenții ortopedice, într-o încercare de a-i îmbunătăți starea. În cele din urmă, a fost mutată acasă, unde a primit îngrijiri continue, sprijinită de Asl (Administrația Sanitară Locală). 

Ce spun medicii care s-au ocupat de Annabelle

Medicii implicați în cazul Annabellei au fost condamnați pentru vătămare corporală gravă, un verdict care a subliniat gravitatea neglijenței medicale și a stârnit un dialog național despre riscurile intervențiilor estetice și importanța supravegherii medicale. Tragedia a sensibilizat opinia publică și a determinat multe femei să fie mai precaute în privința alegerilor lor estetice.

Moartea Annabellei Benincasa ridică întrebări serioase despre standardele de siguranță în chirurgia estetică și despre cum o decizie vizând frumusețea exterioară poate avea consecințe devastatoare. 

Țânțari care răspândesc malaria, descoperiți și pe teritoriul României. Semnalul de alarmă transmis de autorități

România se confruntă cu o nouă provocare de sănătate publică: prezența țânțarilor care pot transmite malaria. Această situație alarmantă a determinat autoritățile și specialiștii în sănătate să intensifice măsurile de prevenție și să informeze publicul despre riscurile asociate.

Recent, mai mulți țânțari capabili să răspândească malaria au fost identificați în diverse regiuni din Europa, inclusiv în România. Schimbările climatice, care favorizează temperaturi mai ridicate și perioade mai lungi de căldură, au facilitat răspândirea acestor insecte vectori. Situația este similară în alte țări europene, unde experții avertizează că bolile transmise de țânțari, cum ar fi malaria și febra dengue, ar putea deveni mai frecvente.

Semnalul de alarmă transmis de autorități

Rachel Lowe, un medic respectat din Barcelona, a subliniat necesitatea unei pregătiri adecvate în fața acestor boli. Conform unei declarații pentru The Guardian, Europa ar putea fi nepregătită să gestioneze un val de infecții cu malaria și febra dengue. Ea a avertizat că răspunsul slab la schimbările climatice ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri și chiar la decese.

„Odată cu răspunsul slab la schimbările climatice, ne putem aștepta la o creștere a cazurilor și la apariția morților cauzate de boli precum malaria și febra dengue pe teritoriul Europei. Trebuie să anticipăm eventuale pandemii și să intervenim din timp pentru a le preveni”, a declarat medicul Rachel Lowe, conform The Guardian și Realitatea.net.

Malaria este o boală infecțioasă gravă, cu simptome ce pot fi confundate ușor cu cele ale altor afecțiuni minore. Simptomele includ frisoane severe, febră înaltă, grețuri, dureri musculare, dureri de piept, oboseală persistentă și transpirații abundente. Este crucial ca oricine prezintă aceste simptome să caute imediat asistență medicală.

Prevenția și măsurile de control

Pentru a preveni răspândirea malariei, este esențială o monitorizare atentă a populațiilor de țânțari și implementarea de strategii eficiente de control al vectorilor, cum ar fi:

Utilizarea de insecticide în zonele cu risc crescut.
Instalarea de plase de țânțari la ferestre și uși.
Folosirea de lotiuni sau spray-uri repelente de insecte.
Eliminarea apelor stătătoare, care pot servi drept mediu propice pentru reproducerea țânțarilor.

Prezența țânțarilor care transmit malaria în România este un semnal de alarmă pentru toți cetățenii. Este vital să se ia măsuri de precauție și să se respecte recomandările autorităților pentru a reduce riscul de infecție. 

Semafoare pe asfalt pentru pietonii cu ochii mereu în telefon. În ce țară se întâmplă?

Sud-coreeni încearcă să prevină accidentele de la trecerile de pietoni.

Pentru că problema ochilor ațintiți în telefon a ajuns să fie globală, autoritățile au amplasat semafoarele la nivelul solului, și nu pe stâlpi, tocmai ca oamenii să le observe indiferent de situație. 

sursa

Anunț pentru șoferi, cu privire la noile reguli pentru parcarea pe trotuare
Articolul anterior
Susține și tu inițiativa de salvare a schitului rupestru „Peștera Bechir” din Soroca”!
Articolul următor