Irina Rimes, premiată de revista Forbes România la categoria „30 sub 30”!

Moment emoționant pentru Irina Rimes. Aseară a avut loc Gala de premiere organizată de revista Forbes România. Moldoveanca a fost premiată, în cadrul evenimentului, la categoria  „30 sub 30” cei mai de succes tineri.

separator
S-a născut într-un sat din Republica Moldova și a absolvit Conservatorul din Chișinău, dar cariera sa muzicală a luat amploare în afara granițelor. Nu are o rețetă a succesului său, însă recunoaște că îi place să muncească, uitând, demult, numărul orelor petrecute în studio. Muzica este elementul principal în jurul căruia viața sa se învârte. „Îmi place să fac muzică, îmi place să muncesc, să mă zbat pentru mine și pentru oamenii mei. Nu știu cum s-au întâmplat lucrurile, probabil este vorba despre muzica și versurile mele în care se regăsesc oamenii”, afirmă Irina Rimes, potrivit Forbes România.

A început să cânte de mică, iar la 14 ani era frecvent invitată la diferite evenimente. Până la 19 ani a colindat toată Moldova și recunoaște că nu i-a fost deloc ușor, iar nu de puține ori a fost nevoită să doarmă prin gări. „Eram solistă la petreceri, dormeam des prin gări, ai mei nu știau. Nu știa nimeni, eram destul de inconștientă”, recunoaște Irina.

„Eram foarte inconștientă pentru că aveam dorințe mari pentru un talent atât de mic”, mai adaugă aceasta. S-a bucurat de susținerea părinților săi, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca Irina să își realizeze visul.Momentul în care a hotărât să intre pe piața din România nu a fost lipsit de probleme. Irina Rimes a semnat un contract în țara noastră, iar apoi a stat trei ani de zile, în care recunoaște că a trecut peste multe încercări. „Am fost de vreo 10 ori aproape să mă las de muzică din cauza condițiilor financiare”, spune Irina. Întreaga sa existență s-a schimbat după ce „am ajuns să fac parte din familia Quantum și atunci a început totul să se reliefeze. Dar nu mi-a părut grea niciodată perioada aceea. Eram fericită într-un alt fel. Aveam ziua de mâine și oameni frumoși în jurul meu și o iubire cât un munte.”

La doar 27 de ani, Irina a realizat și a trăit cât alții într-o viață. Nu a renunțat niciodată la visul său și a continuat să compună muzică până când a reușit să se facă auzită. Versurile pe care le scrie artista sunt extrem de sensibile și sincere, iar dacă vrei să o cunoști cu adevărat pe Irina nu trebuie decât să-i asculți piesele. Spune că a reușit să se remarce prin autenticitate și sinceritate. „Eu nu pot fi altfel decât așa, fac asta și în versurile mele. Am și suferit din cauza asta. Dar oamenii apreciază și eu apreciez când cineva este sincer cu mine.”

A compus pentru numeroși artiști din România printre care Inna, Antonia, Nicoleta Nucă, Alina Eremia, Andra, Karmen și Giulia, iar lista nu se oprește aici. Până acum a reușit să strângă sute de milioane de vizualizări pe canalul său de YouTube, plus alte 16 milioane pe canalul Quantum Music. Irina Rimes consideră că cea mai mare realizare a sa este fericirea familiei sale și a colaboratorilor săi. „Le place să lucreze cu mine, iar mie îmi place să lucrez cu ei. Atunci când toată lumea e mulțumită, eu sunt fericită”, afirmă artista.

De curând, Irina și echipa sa au semnat un contract în Franța, iar muzica sa va răsuna, în curând, și în limba franceză. Când nu se află în studio și nu compune muzică, Irinei Rimes îi place să „piardă vremea” studiind istorie, fizică, franceză, pian și să citească.

Citește interviul integral pe forbes.ro.

O parte din internet va dispărea pentru totdeauna. Arhiva Internet, cea mai mare bibliotecă realizată vreodată, găzduiește 835 de miliarde de pagini web

Părți ale internetului dispar și s-ar putea pierde pentru totdeauna, scrie Independent.

Considerăm că internetul stochează pentru totdeauna cantități vaste de informații – dar unele dintre ele sunt mai amenințate decât ne dăm seama.

Arhiva Internet – cea mai mare bibliotecă realizată vreodată – găzduiește 835 de miliarde de pagini web. O singură copie de rezervă a colecției bibliotecii necesită mai mult de 145 de petabytes de spațiu.

Prin comparație, cea mai mare bibliotecă fizică din lume este Biblioteca Congresului SUA și găzduiește aproximativ 175 de milioane de articole, conform Guinness World Records.

38% dintre site-urile care existau în 2013 nu mai există

Și totuși, chiar dacă lumea generează mai multe date decât oricând, multe dintre ele dispar. Aproximativ 38% dintre paginile web care existau în 2013 nu mai sunt acolo, potrivit unor noi cercetări de la Pew Research Center, și chiar 8% dintre cele care existau în 2023 au dispărut acum.

Din ce în ce mai mult, web-ul este alcătuit din conținut care este atât produs, cât și consumat de sisteme automate: un raport luna trecută al companiei de securitate cibernetică Imperva spunea că aproape jumătate din tot traficul de pe internet provine de la roboți.

sursa

Festivalul de film de la Cannes. Trofeul Palme d’Or i-a revenit peliculei „Anora”, în regia cineastul american Sean Baker

Cineastul american Sean Baker a luat marele premiu al festivalului de film de la Cannes cu „Anora”, o poveste de dragoste tumultoasă între o dansatoare exotică și fiul obsedant de bogat al unui oligarh rus.

Premiul pentru interpretare feminină a fost împărțit în trei, iar cea care l-a ridicat este o actriță trans, relatează protv.ro.

Greta Gerwig a anunțat câștigătorul Palm d’Or: „Acest film incredibil de uman și plin de omenie care ne-a cucerit inimile, ne-a făcut să râdem, ne-a lăsat să sperăm când nu mai este speranță și apoi ne-a frânt inimile, dar nu a pierdut niciodată din vedere adevărul”.

O comedie neagră, devastatoare, spune povestea de dragoste dintre o dansatoare la bară și fiul unui oligarh rus. El o iubește atât de mult încât se căsătorește cu ea, spre disperarea familiei.

Sean Baker, director: „Acest premiu este pentru toți lucrătorii din industria sexului, din trecut, prezent și viitor”.

Într-un moment emoționant, cineastul George Lucas, cel care a creat Războiului Stelelor și Indiana Jones, a primit un Palm d’or onorific. Distincția i-a fost înmânată de vechiul său prieten, mentor și colaborator, cineastul Francis Ford Coppola.

Payal Kapadia: „Acest film este despre prietenia dintre trei femei cât se poate de diferite”.

„Tot ce ne imaginăm ca lumină”, în regia cineastei indiene Payal Kapadia, a fost răsplătit cu Marele premiu, a doua distincție ca importanță după Palm’or.

A fost primul film indian în competiție la Cannes în ultimii 30 de ani. Vorbește despre prietenia dintre femei în Mumbai-ul zilelelor noastre și depre provocările cu care se confruntă într-o societate dominată de bărbați.

Premiul competiţiei oficiale pentru interpretare feminină a fost acordat pentru trei actrițe, care apar în „Emilia Perez”. Trofeul a fost ridicat în numele lor de actrița trans, Karla Sofía Gascón.

Regizorul iranian în exil, Mohammad Rasoulof, a primit un premiu special pentru „Sămânța smochinului sacru”, despre funcționarul unui tribunal iranian care devine din ce în ce mai autoritar și paranoic pe măsură ce proteste din 2022 se intensifică.

Cu câteva zile înainte de premiera filmului, realizat în secret, Rasoulof, care se confruna cu o sentință de opt ani de închisoare, a fugit din Iran, pe jos.

O tânără sportivă din Moldova a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine

Luptătoarea din Republica Moldova, Mihaela Samoil, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine, rezervat sportivelor sub vârsta de 23 de ani, care are loc la Baku. 

55kg WW – Mihaela Samoil (MDA) df. Tuba Demir (TUR)

Sportiva din Republica Moldova a învins-o în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg pe reprezentanta Turcei, Tuba Demir, cu scorul de 8-4.

Menționăm că Republica Moldova a cucerit până acum trei medalii la lupte greco-romane și una la lupte feminine la Campionatul European U-23 de la Baku.

Savanţii chinezi au creat maimuţe cu ”creier de om”
Articolul anterior
Un bărbat din Chișinău îi îndeamnă pe deputați să doneze un salariu pentru fiica sa
Articolul următor