Cum poți ajunge și tu la orgasm!

Deși mecanismul fiziologic al orgasmului este studiat de multă vreme nu se cunosc încă toate „secretele” acestuia. În teorie, orice femeie care are organele genitale normale, funcționale (mai precis vaginul și clitorisul – punctele „fierbinți” ale femeii) ar trebui să poată avea orgasm.

separator

Practica arată, însă, că orgasmul apare la femeile de până în 20 de ani în procent de 50-60%, la cele de până în 25 de ani în procent de 80%, până în 45 de ani în procent de 90%. Se observă că există un procent de circa 7-10% de femei care nu vor experimenta niciodată orgasmul.

Ce se întâmplă cu creierul femeilor în timpul unui orgasm

Cum se manifestă orgasmul?

Având în vedere că un număr important de femei nu știu cum să recunoască/identifice orgasmul, voi oferi o descriere amănunțită: orgasmul este resimițit de către organism ca o stare de bine, ce nu poate fi comparată cu alte senzații asemănătoare. Această stare cuprinde: o căldură pronunțată în zona organelor genitale, lubrifiere accentuată (resimțită ca o „revărsare” sau „golire bruscă” – un fel de ejaculare), sensibilitatea maximă a clitorisului care parcă „arde” la atingere, sensibilitatea maximă a sfârcurilor care pot lăsa să curgă câteva picături dintr-un lichid albicios asemănător laptelui, creșterea sânilor în dimensiuni cu circa 20- 25% (1-2 măsuri la sutien). Respirația devine mai rapidă (circa 40 respirații/minut), bătăile inimii depășesc ușor 100/minut, tensiunea arterială depășeste 20/5, apar încordări ale tuturor mușchilor, dar mai ales în zona abdominală, transpirație (uneori abundentă). Însă elementul cel mai important pentru identificarea orgasmului este contracțiile musculare uterine, vaginale și perineale (ca și cum ar vrea să tragă înăuntru, să absoarbă, penisul) , în număr de 4-8. Starea de bine, de descărcare, este paroxistică – percepută ca un maxim, ca o explozie de descărcare a unei tensiuni ce nu mai poate fi conținută de organism. Urmează o stare de beatitudine, de relaxare și fericire, de oboseală plăcută, incomparabilă cu altceva.

Există femei frigide?

Să abordăm lucrurile și din alte puncte de vedere… Există o vorbă care spune: „nu există femeie frigidă ci bărbat nepriceput”. Este doar parțial adevărat, multe studii demonstrând că un barbat ajunge, în medie, la orgasm în circa 7 minute, în timp ce unei femei îi trebuie circa… 20 minute. Aceasta înseamnă că o femeie are nevoie de o perioadă de timp mai îndelungată pentru a se excita și pentru a avea orgasm, iar aici un rol extrem de important îl joacă preludiul. Preludiul este timpul dedicat ambilor parteneri pentru a se întâlni, pentru a ajunge la un nivel de excitare care sa le permită să se simtă bine și să aibă orgasm; aici expresia de mai sus se adeverește căci bărbatul trebuie să se ocupe mai întâi de femeie, să o excite până la un nivel la care aceasta să fie pregatită să aibă contact sexual, iar el să fie mai relaxat ca să nu aibă orgasm înaintea femeii, fapt ce l-ar face să piardă erecția și automat posibilitatea de a satisface partenera. Cum diferența de timp necesară este statistic de circa 17 minute, înseamnă că un preludiu ar trebui să dureze între 15 și 20 de minute, pentru ca partenerii să poată ajunge la același nivel de excitare, care să le permită amândurora să obțină plăcerea (orgasmul).

Care sunt locurile ”fierbinți” ale unei femei?

Punctele cheie în obținerea orgasmului sunt clitorisul și vaginul. Natura le-a așezat în așa fel încât să poată fi atinse, stimulate, în aproape orice poziție și situație. Studii recente arată, spre fericirea femeilor și luarea-aminte a bărbaților că renumitul punct G, responsabilul principal cu orgasmul vaginal este mai degrabă o zonă, ceea ce înseamnă că este mai ușor de găsit și, deci de stimulat. Există femei cărora le este mai ușor să aibă orgasm vaginal (respectiv prin stimularea internă) și există femei pentru care orgasmul clitoridian (obținut prin stimularea clitorisului) este mai ușor de atins; o categorie mai restrânsă de femei poate atinge orgasmul în ambele feluri.

Este însă o situație în care expresia citată mai sus nu se adeverește – faptul că multe femei pun orgasmul propriu în seama bărbatului, care ar trebuie să știe (?!) și să facă (?!) totul pentru ca ele să atingă plăcerea maximă; în felul acesta cedează controlul senzațiilor și trăirilor propriului corp unei alte persoane, ca și cum acesta ar putea ști (vreodată) mai bine decât ea cum se simte și ce îi trebuie ca să aibă plăcere.

Femeile au fost puse să citească în timpul orgasmului. Vezi cum s-au descurcat!

Cunoaște-ți corpul!

Un număr impresionant de femei nu pot experimenta orgasmul din „simplul” motiv că nu-și cunosc propriul corp, ca și cum le-ar fi teamă să se descopere, să afle ce le provoacă plăcere și ce nu. În acest sens autoexplorarea (ce cuprinde și masturbarea) joacă un rol foarte important, căci înseamnă descoperirea punctelor erogene care se excită în mod diferit la femei diferite (pentru o femeie sânii pot provoca o mare plăcere, în timp ce pentru o alta fesele sau altă parte a corpului oferă mai multă excitație). Sunt femei care nu s-au masturbat niciodată, ca și cum le-ar fi teamă ca nu cumva să aiba un orgasm, să simtă plăcere.

Educația sexuală sau inhibițiile

Ajungem încet-încet la alte cauze care se opun atingerii „Marelui O”; iar aceste cauze pot ține de modul în care femeia își reprezintă actul sexual. De exemplu – dacă educația primită a fost în sensul religios, în care actul sexual nu înseamnă plăcere ci doar perpetuare, femeia va privi actul sexual ca pe o obligație. Dacă are mintea încărcată de gânduri, responsabilități, rate, facturi, griji de diverse feluri cum se va putea relaxa, cum se va putea lăsa în voia senzațiilor și a plăcerii astfel încât să atingă orgasmul? Sunt femei pentru care educația sexuală primită s-a referit la cât de dureroasă va fi dezvirginarea, sau cât sânge le va curge, sau la riscul de sarcină existent; pentru aceste femei sexul va însemna teamă, pericol, responsabilitate, situații incompatibile cu relaxarea și plăcerea.

Debutul nereușit în viața sexuală (forțat, dureros, cu un partener nepotrivit și nepriceput), abuzuri sexuale, dureri pelviene provocate de infecții, accidente/traumatisme locale sau alte condiții medicale sunt și ele incompatibile cu plăcerea, căci înseamnă amintiri neplăcute, dureroase, acte sexuale ratate, nesatisfăcătoare etc. O relație nefuncțională cu partenerul, probleme de comunicare  agresivitate/conflicte sau suferințe psihice (de felul depresiei) îngreunează mult obținerea plăcerii.

Cum obții orgasm?

Orgasmul nu trebuie sa fie un scop în sine ci un rezultat; dacă actul sexual se desfașoară într-o atmosferă relaxantă, caldă, intimă, plăcută, ce permite femeii să se relaxeze, să nu se mai gândească la nimic decât la plăcere și dăruire totală, iar dacă partenerul întelege că actul sexual înseamnă în egală măsură a primi și a dărui, premizele obținerii orgasmului sunt create și șansele ca acesta să fie obținut de către femeie sunt maxime. La aceasta se adaugă și modul în care femeia se cunoaște pe sine, dacă știe care este locul, poziția care îi dau plăcere maximă, nu îl va aștepta pe partener să-i dea ce îi trebuie ci își va lua singură, așezându-se în poziția preferată sau făcând ceva ce știe că o va ajuta să aibă orgasm.

Relaxarea joacă un rol determinant în capacitatea femeii de a obține orgasmul: o baie caldă cu uleiuri aromatice sau un masaj al zonei genitale cu un lubrifiant special conceput pentru a încălzi zona (se poate cumpăra din orice sex-shop), muzica preferată, un pahar de șampanie și un partener atent asigură calea spre cel mai minunat dar al omului – plăcerea absolută. În unele situații se poate apela și la puțin „ajutor” din partea unor jucării sexuale de tipul vibratoarelor sau altele asemănătoare, care pot ajuta la identificarea zonelor și modalităților cele mai excitante. Inițial femeia poate folosi o astfel de jucării singură, tocmai pentru a se putea concentra pe propriu corp și pe senzațiile trăite, după care se poate juca împreună cu partenerul. Mai mult decât atât femeia trebuie să spună partenerului ce își dorește, ce îi place, cum îi place, și nu să aștepte ca acesta să ghicească, căci s-ar putea să aștepte mult și bine.

Dacă toate acestea nu dau rezultate este recomandabil ca femeia cu dificultăți în obținerea orgasmului să se adreseze unui sexolog care o va ajuta să se înțeleagă mai bine și să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor.

 

Valentin Pescaru,
Psiholog, psihoterapeut, sexolog
http://psihologultau.net

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro

„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Această actriță adoră să pozeze nud!
Articolul anterior
De ce un aliment mucegăit trebuie aruncat în întregime
Articolul următor