O femeie care își plimba copiii într-un parc din Capitală, a fost agresată fizic de către ,,stăpânul zonei”

Ceartă cu pumni într-un parc din capitală după ce „stăpânul” teritoriului nu le-a permis unor doamne să-și plimbe în parc copiii. La un moment dat, bărbatul a lovit femeia și a bruscat-o la pâmânt în fața copiilor.

separator
Incidentul a avut loc aseară într-un parc din capitală de pe strada Petricani, în timp de femeile au ieșit la plimbare cu picii. Acestea au fost luate la rost de un bărbat precum că nu au voie să plimbe în parcul respectiv, fiind o zonă privată.

După minute de ceartă, bărbatul a luat-o la pumni pe femeie, iar aceasta a căzut jos, dezichilibrându-se chiar în fața copiilor. Agresorul a luat-o la fugă. Victima este la moment internată la spital. Acesta a depus o plângere la poliție, scrie jurnal.tv.

Instanţa supremă îl destituie pe preşedintele sud-coreean, menţinând punerea sa sub acuzare

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost destituit vineri de Curtea Constituţională, care a susţinut moţiunea de punere sub acuzare a parlamentului. Motivul este instituirea legii marţiale de către lider, anul trecut, care a declanşat cea mai gravă criză politică din ţară din ultimele decenii, scrie mediafax.ro

Hotărârea pune capăt lunilor de turbulenţe politice care au eclipsat eforturile statului de a face faţă noii administraţii Trump, într-un moment de încetinire a creşterii în cea de-a patra mare economie din Asia, potrivit Reuters.

Odată cu înlăturarea lui Yoon, trebuie să aibă loc alegeri prezidenţiale în termen de 60 de zile, în conformitate cu constituţia ţării.Prim-ministrul Han Duck-soo va continua să exercite funcţia de preşedinte interimar până la învestirea noului preşedinte.

„Hotărârea unanimă a Curţii Constituţionale a eliminat o sursă majoră de incertitudine”, a declarat profesorul Leif-Eric Easley de la Universitatea Ewha din Seul. „Şi nu este prea devreme, având în vedere modul în care următoarea administraţie de la Seul trebuie să gestioneze ameninţările militare ale Coreei de Nord, presiunea diplomatică a Chinei şi tarifele comerciale ale lui Trump”, a adăugat el.

Judecătorul şef interimar Moon Hyung-bae a declarat că Yoon şi-a încălcat datoria de preşedinte prin declaraţia de lege marţială, acţionând dincolo de puterile care îi sunt conferite de Constituţie şi descriind acţiunile sale drept „o provocare gravă la adresa democraţiei”.

La o zi după tarifele lui Trump! China anunță că a început discuțiile cu UE

Ministerul chinez al Comerțului a declarat joi că China și UE au convenit să reînceapă discuțiile privind angajamentul ce are în vedere prețul minim pentru vehiculele electrice chinezești cât mai curând posibil, scrie mediafax.ro

Acțiunea vine după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat „tarife reciproce” la nivel mondial cu scopul de a face „să renască” industria americană şi a pune capăt „jefuirii” Statelor Unite. Vor fi impuse tarife de 20% pentru produsele importate din Uniunea Europeană, 34% pentru cele din China, 31% pentru Elveţia, 26% pentru India, 10% pentru Marea Britanie, 10% pentru Brazilia.

Ministrul chinez al comerțului, Wang Wentao, și șeful comerțului din UE, Maros Sefcovic, au convenit, de asemenea, săptămâna trecută, să comunice în mod regulat la nivel ministerial și să consolideze schimburile privind principalele probleme economice și comerciale, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, He Yadong, în cadrul unei conferințe de presă.

Comisarul european pentru comerț și securitate economică a vizitat capitala chineză în perioada 27-28 martie, la doar câteva zile după ce s-a oprit la Washington pentru a se întâlni cu omologii săi americani.

La Beijing, Šefčovič s-a întâlnit cu o delegație formată din vicepremierul He Lifeng, ministrul comerțului Wang Wentao și ministrul vamal Sun Meijung. Discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea și reechilibrarea relațiilor comerciale și de investiții dintre UE și China.

În ciuda necesității ca UE să își conducă nava în ape limpezi și departe de uraganul care suflă dinspre Washington, un steag alb către China pare puțin probabil. Cu toate acestea, o relație pragmatică oferă avantaje.

Šefčovič și Wang au convenit să mențină contacte periodice pentru a asigura progrese în ceea ce privește principalele preocupări legate de accesul pe piață și politicile comerciale și s-au angajat, de asemenea, să poarte un dialog privind lanțul de aprovizionare cu vehicule electrice pentru a spori competitivitatea europeană.

Între timp, Šefčovič și Sun au decis să înființeze un grup de lucru privind accesul pe piața agroalimentară și să analizeze revizuirile la Acordul de cooperare vamală și asistență reciprocă UE-China din 2024.

Vicepremierul He a declarat că China dorește să colaboreze cu UE pentru a consolida dialogul și schimburile, pentru a gestiona în mod corespunzător diferențele comerciale și economice și pentru a promova o dezvoltare „sănătoasă și stabilă” a relațiilor economice și comerciale.

De asemenea, el a subliniat necesitatea de a rezista împreună unilateralismului și protecționismului, protejând în același timp sistemul comercial multilateral, toate acestea în contextul celei de-a 50-a aniversări a relațiilor diplomatice dintre China și UE.

În raportul publicat de Ministerul chinez al Comerțului, Šefčovič a menționat că China este un partener important pentru UE și și-a exprimat acordul cu privire la faptul că diferențele ar trebui soluționate prin dialog și consultare.

Rezolvarea problemelor comerciale

Deși China rămâne un partener comercial esențial pentru UE, balanța comercială este dezechilibrată, cu un deficit tot mai mare în comerțul cu bunuri din cauza subvențiilor ilegale date de China. Părțile nu sunt de aceeași părere în ceea ce privește vehiculele electrice și produsele lactate.

În 2024, deficitul comercial dintre UE și China a ajuns la 304,5 miliarde de eurp, în timp ce investițiile străine directe chineze în UE au atins un maxim al ultimilor cinci ani de 185 de miliarde, aproape egal cu investițiile UE în China.

Macron cere suspendarea investiţiilor în SUA după tarifele vamale impuse de Trump

Emmanuel Macron a cerut companiilor europene să-şi suspende investiţiile planificate în Statele Unite, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat tarife globale radicale asupra importurilor americane, scrie mediafax.ro

„Avem nevoie de solidaritate colectivă”, a transmis președintele francez.La scurt timp după anunţul preşedintelui american făcut la Casa Albă, Emmanuel Macron a avut o întâlnire la Palatul Élysée cu reprezentanţi ai industriilor afectate de măsurile tarifare dezvăluite de Statele Unite. A fost o ocazie pentru şeful statului de a transmite un mesaj de fermitate şi de a chema europenii la unitate.

„Cred că ceea ce este important, şi acesta este un efort care care trebuie făcut pe sectoare, este ca investiţiile care urmează să vină sau investiţiile anunţate în ultimele săptămâni să fie suspendate până când lucrurile sunt clarificate cu Statele Unite.

Care ar fi mesajul dacă mari actori europeni ar investi miliarde de euro în economia americană, în momentul în care ei ne lovesc? Avem nevoie de solidaritate colectivă”, a transmis președintele Emmanuel Macron.

Preşedintele francez a declarat că deocamdată nu este exclus niciun răspuns şi a sugerat utilizarea mecanismului anti-coerciţie, răspunsuri care vizează serviciile digitale şi analizarea mecanismelor de finanţare a economiei americane.

Macron a estimat că răspunsul la tarifele reciproce va fi „mai amplu” decât represaliile anterioare la tarifele americane pentru oţel şi aluminiu.

De asemenea, Macron a numit taxele vamale „un șoc pentru comerțul internațional” , și nu doar pentru Uniunea Europeană sau Franța .Lista dezvăluită miercuri seara de Trump include teritorii franceze „de peste mări” precum Reunion şi Saint-Pierre şi Miquelon, vizate de „tarife exorbitante”, potrivit lui Emmanuel Macron.

Lavinia Pîrva revine la formele de dinainte de sarcină
Articolul anterior
Ploaie torențială în sudul țării. Furtuna vine spre Capitală
Articolul următor
Close menu