Remediul cu formula naturală care are grijă de imunitatea familiei tale pe tot parcursul anului!

Zi și noapte, celulele imunitare din organism luptă, neobosite, cu bacteriile și virusurile, elimină toxinele și distrug corpurile străine. Cei mai aprigi inamici ai sistemului imunitar sunt răcelile și bolile infecțioase, lipsa de vitamine, alimentația deficitară și incorectă, stresul. Dacă sistemul imunitar este sănătos, globulele albe din sânge sau limfocitele sunt puternice și ajută corpul să iasă învingător din lupta cu infecțiile. Cum să îți fortifici imunitatea în perioada rece a anului?

separator

Odată cu debutul sezonului rece, fiecare părinte dorește să își protejeze copilul, dar și pe el însuși, de episoadele interminabile de răceală și viroze, care deseori impun administrarea antibioticelor. Desigur, imunitatea puternică joacă un rol important în distrugerea și eliminarea virusurilor iminente.

Pentru a preveni afecțiunile sezoniere la care sunt adesea vulnerabili atât copiii cât și adulții, vin în ajutor măsurile preventive cunoscute de toată lumea: respectarea regimului zilnic, alimentația echilibrată, călirea organismului, practicarea exercițiilor fizice, utilizarea remediilor pentru susținerea sistemului imunitar.

Ecomer® – rezerva de aur a imunității pentru toată familia!

Ecomer® este un remediu natural cu efect tonic, imunomodulator și antiviral, conceput pe bază de alchilglicerol (extras din ulei de ficat de rechin, care întărește sistemul imunitar), făra aditivi chimici, colesterol, scualen și conservanți.

Alchilglicerolii sunt un grup de glicerolipide naturale, prezente în plasma sangvină, măduva osoasă, eritrocite, splină și în laptele matern, ceea ce susține imunitataea și protecția copilului până la formarea sistemului imunitar propriu. Alchilglicerolii posedă capacitatea de activare a sintezei citokinelor și mărirea activității fagocitare a macrofagelor (efect imunomodulator), stimulează activitatea citotoxică a celulelor Natural Killer (NK-celule) și răspunsurile imune de tip celular și umoral acționând atât asupra T- limfocitelor, cât și asupra limfocitelor B și producției de imunoglobuline. Ca rezultat al acțiunii complexe, Ecomer® îmbunătățește activitatea celulelor sistemului imunitar, crește sinteza de interferon propriu și rezistența în fața infecțiilor.

Ecomer® este recomandat în prevenirea și tratamentul îmbolnăvirilor dese sau îndelungate, înainte de începerea sezonului de toamnă și iarnă, la copii și adulți, combaterea infecțiilor recurente de etiologie virală (viruși respiratori, gripă, hepatită cronică A, B și C, herpes simplex de tipul 1 și 2, infecție papilloma virus uman, herpes zoster, infecția cu citomegalovirus și altele), infectii acute și cronice ale organelor și căilor sistemului respirator (rinită, otită, sinuzită, laringită, amigdalită , faringită, bronsită, traheită, pneumonie). Infecții acute și cronice ale sistemului urogenital (chlamydia, micoplasma și alte boli cauzate de agenți patogeni intracelulari), boli alergice (eczeme, astm, etc.).

Ficatul de rechin este cea mai bogată sursă de alchilglicerol întâlnit în natură. De sute de ani, uleiul de ficat de rechin a jucat un rol important în consolidarea sistemului imunitar al pescarilor de-a lungul coastelor atlantice nordice. Știinţa modernă confirmă efectul său curativ.

Numeroase testări clinice au confirmat efectul pozitiv al extractului din ficat de rechin în profilaxia virozelor în perioadele de epidemie, tratamentul de susținere al infecțiilor respiratorii, astm bronsic, alergii, eczemă, Herpes simplex, în perioada de reabilitate postchimioterapie și postradioterapie la pacienții oncologici.

Fiecare capsulă gelatinoasă de Ecomer® conţine 250 mg ulei de ficat de rechin cu un minim de 20% alchilglicerol. Ecomer® asigură o protecție naturală pe tot parcursul anului!

Producător: Natumin Pharma, Suedia

Produsul poate fi găsit pe farmacie.md și în rețeaua de farmacii ,,Elody”

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

De la 1 ianuarie, se scumpește transportul interurban de pasageri pe întreg teritoriul țării
Articolul anterior
Moment emoționant! Gheorghe Urschi a primit colindători
Articolul următor